1467e Open BAC

Presentatie: Janneke de Bijl

Open BAC

Dinsdag, 28 november 2017
20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag 28 november wordt de Open BAC gepresenteerd door de kersverse winnaar van het Cameretten Festival Janneke de Bijl. Met een fraaie line-up met o.a. Paul Haenen, Jeroen Bouwhuis, De Lachende Derde, Carly E., Jan van Kammen en Younes Jabboury! En natuurlijk de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

 

Janneke de Bijl studeerde af in de filosofie met een hele serieuze scriptie over humor. Omdat ze dat zelf ook nogal tegenstrijdig vond, begon ze daarna aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Daar maakte Sanne Wallis de Vries haar enthousiast voor stand-up comedy. In 2012 studeerde ze cum laude af en een tijdje later deed ze succesvol auditie bij Comedytrain, waar ze sinds 2016 vast lid is. Sindsdien heeft ze geen filosofieboek meer nodig gehad: dat het leven zinloos is, verwerkt ze nu op het podium. Afgelopen seizoen was zij een paar keer te gast met try-outs van nieuw materiaal, maar aanstaande dinsdag presenteert zij voor de eerste keer de Open BAC!

 

Paul Haenen is acteur, presentator, toneel- en scenarioschrijver, verslaggever en regisseur. Hij startte zijn carrière in de jaren '70 bij vele omroepen en zenders, van de VARA tot de VPRO en radio Stad Amsterdam, met onvergetelijke creaties als Dominee Gremdaat en Margreet Dolman. Inmiddels werkt hij meer 25 jaar aan vele TV-series en radioprogramma's. Paul Haenen is ook schrijver en eindredacteur van het tijdschrift 'Mens en Gevoelens', dat - na een periode op DVD – sinds vorig seizoen weer als blad verschijnt. Als acteur leende hij zijn stem aan talloze film en televisiepersonages, van de 101 dalmatiërs tot de stemmen van Bert en Grover uit Sesamstraat. Hij schreef daarnaast meer dan 21 toneelstukken, 9 boeken en produceerde vele DVD's, CD's en LP's.  In 2014 vierde hij zijn 25-jarig jubileum als hoofdbespeler van zijn eigen Betty Asfalt Complex en werd hij onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een voorproefje van zijn decembervoorstelling onder de titel ‘Dolman brengt warmte en Gremdaat wijst de weg’.

 

Carly E.  Al vanaf haar vijfde speelt Carlijn Elisabeth (1989, Utrecht) klassiek cello. In haar jonge jaren kreeg ze een plek in diverse nationale jeugdorkesten, waaronder het JeugdOrkest Nederland. Vier jaar geleden vertrok ze naar Londen. In haar Londonse vrije pub- en dansuren kwam ze in contact met alternatieve muziekgenres. Het prikkelde Carlijn om haar eigen nummers te schrijven op gitaar en cello. Londen ruilde ze na anderhalf jaar in voor Buenos Aires. Het land van de tango bleek een springplank voor haar solo-carrière. Aldaar kwam ze in contact met mede-muziekgekken, kreeg ze nieuwe inspiratie voor haar nummers en beleefde ze met een Argentijnse folklore band haar debuut op nationale televisie. Met het zelf opgerichte Nederlands-Argentijnse duo Bad Peaches speelde ze op de mooiste plekken van Buenos Aires. Het balletje ging rollen: al snel werd ze gevraagd voor Sofar Sounds, een wereldwijde organisatie waar de independent music centraal staat. Kort daarna stond ze in het voorprogramma van de band El Caribefunk. Deze samenwerking inspireerde Carlijn al snel tot haar eigen solo-project: cello-singer-songwriter Carly E. Zichzelf begeleidend op akoestische of op elektrische cello zingt ze haar nummers. Ze maakt daarbij gebruik van diverse ritmische technieken en een loop pedal. Invloeden uit Folk, Indie, Rock en zelfs Jazz en Blues hoor je terug in haar sensuele sound. Onlangs bracht Carly E. haar eerste EP ‘Blue Funny You’ uit. Deze staat in teken van emotionele tegenstellingen. Deze one-woman band neemt je aanstaande dinsdag mee naar de melancholie van haar cello waarbij up-tempo muziek, jazz en ironische teksten elkaar in rap tempo afwisselen.

 

 

Jan Reinder (officeel: Jan Reinder van Kammen)  weet al meer dan 15 jaar de werkende mens te inspireren en motiveren. Als kind was hij al gefascineerd door goochelaars, magiërs en jongleurs, waarna hij zijn talent ontwikkelde bij het Amsterdamse Circus Elleboog. Op zijn 17e werd hij Nederlands kampioen Goochelen en later studeerde hij o.m. in Californië aan de Dell’ Arte International School of Physical Theater. Momenteel toert Jan Reinder met zijn Magic Shows over de hele wereld. Ook was hij te zien met zijn eigen TV show op FOX. Jan Reinder was de afgelopen jaren regelmatig met succes te gast in de Open BAC met try-outs van nieuwe ‘mentalistische’ acts.

 

De Lachende Derde bestaat uit Sophie de Hart (zang) en Wouter van Dijk (gitaar). Zij vonden elkaar in 2015 via Facebook om samen een jazzduo te starten, maar zij vonden elkaar leuker en grappiger dan verwacht, dus belandden zij in de kleinkunst. Dit jaar stonden zij in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival met hun show over millennials, Tinder, milieuproblematiek en hoe je je als twintiger staande moet weten te houden tussen mee moeten doen met de rest en de verwachtingen van de mensen om je heen waarmaken. Afgelopen seizoen waren zij al eens te gast in de Open BAC en aanstaande dinsdag zijn zij terug met een try-out van nieuw materiaal.

 

Jeroen Bouwhuis studeerde aan de AHK in Utrecht en won in 2006 Het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sindsdien maakte hij verschillende programma’s waarmee hij ook in de verenigde staten optrad. In zijn shows combineert Jeroen Bouwhuis choreografie, mimiek en een unieke soundtrack tot fascinerende en succesvolle voorstellingen. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open B.A.C. met een try-out van een nieuwe act.

 

Younes Yabboury is een opkomend cabaret- en stand-up talent. Daarnaast is hij één van de vaste zangers van ‘We zullen zien’ , het actuele slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Sam Johan Jansen en saxofonist Carlo Banning


< terug