1468e Open BAC

Presentatie: Arthur Gumbs

Open BAC

Dinsdag, 5 december 2017
20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag 5 december wordt de Open BAC gepresenteerd door Barman, DJ en muziekspecialist Arthur Gumbs. Met een prachtige line-up met o.m. Mattijs Verhallen, Machteld van der Gaag met pianist Nico van der Linden, Daniëlle Schel, Michelle Schimscheimer, Robin Koek, Karel Baracs, Peter Pannekoek, Wietske Loebis en Eva Zwaving. En natuurlijk de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

 

Mattijs Verhallen behaalde in 2010 een finaleplaats bij het Amsterdams Kleinkunst Festival, wat hem zijn eerste landelijke tournee opleverde. In zijn avondvullende debuutvoorstelling “Zolang de maat maat vol is” bezong hij, klevend aan zijn piano en gitaar, de sores van zijn adolescente leven. Daarnaast had hij de muzikale leiding over muziektheaterprogramma’s over Snip en Snap, de jaren vijftig (Happy Days) en maakt hij sinds vorig jaar deel uit van het comedy-sketch-theater collectief Boesjans. Hij schreef liedjes  voor o.m. Jan Beuving, Anne van Rijn en Daniëlle Schel. En natuurlijk was hij da afgelopen drie-en-een-half jaar de muzikaal leider van de BAC-band! Aanstaande dinsdag is Mattijs te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn nieuwste repertoire.

 

Machteld van der Gaag is in het dagelijks leven tekstschrijver en stemactrice. Ze is geboren en getogen in Frankrijk en zingt aanstaande dinsdag een aantal nummers van de in 1997 overleden franse chansonnière Barbara. Het toeval wil dat Machteld is geboren in de Parijse voorstad Le Vésinet, waar ook Barbara is begonnen met zingen. Barbara’s instrument was de piano, waar ze zich bijna altijd achter verschool. Omdat Machteld zelf geen piano speelt, wordt zij aanstaande dinsdag begeleid door Nico van der Linden, ooit een van de vaste begeleiders van Ramses Shaffy.

 

Daniëlle Schel is theatermaakster en maakte eerder de komische solovoorstelling “Onderweg” waarmee ze in 2011 de juryprijs op het Café Theater Festival in Utrecht won. Afgelopen seizoen won zij de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vanuit de dug-out bekijkt Daniëlle het leven, wachtend op haar slagbeurt: het moment om honken te veroveren, punten te scoren en homeruns te slaan. Maar vlak voordat ze het veld betreedt, slaat de twijfel toe. Vol zelfspot vertelt Daniëlle aan de hand van rake sketches en beeldende liedjes over situaties waarin je liever op je volgende beurt blijft wachten, dan dat je jezelf uit het veld laat slaan. Aanstaande dinsdag is zij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Michèlle Schimscheimer brengt absurd getinte vertellingen en eigenzinnige liederen op piano. Ze troost en ontregelt, is kwetsbaar en meedogenloos in een zoektocht naar romantiek en echtheid die soms zo verloren lijkt in deze wereld. Dit najaar begint een try out tour van haar theaterprogramma (onder coaching en regie van Johan Goossens) waarmee ze naar verwachting in de lente van 2018 zal afstuderen als comediènne en kleinkunstenares aan de Koningstheateracademie te 's-Hertogenbosch. Aanstaande dinsdag presenteert Michelle een try-out van haar nieuwe programma.

 

Robin Koek studeert momenteel aan de koningstheateracademie in Den Bosch en beziet het leven met een grote glimlach. Daarvoor speelde hij twee jaar mee met de Cabaretpoel. Nu werkt hij – in de regie van Minou Bosua aan zijn eerste theatervoorstelling. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een try-out van dat programma. 

 

Karel Baracs is verhalenverteller geeft ook masterclasses verhalen vertellen. Toen ze Karel als kind vroegen, wat hij later wilde worden, antwoordde hij: "Hófnar!"  ....  (Om de koningin op te vrolijken!) Hófnar werd hij echter niet, maar in het jaar 2012 ontving Karel Baracs een Koninklijke onderscheiding voor zijn verhalenwerk. Ooit begonnen als bevlogen leraar voor de klas, staat hij vandaag- de-dag wijd en zijd bekend als: 'De Verhalenman'. Sprookjes zijn niet aan hem besteed. Liever vertelt hij verhalen over de wonderen van de werkelijkheid. In 2008 zag oud-burgemeester Job Cohen hoe Karel 90 minuten lang! meer dan honderd scholieren muisstil aan hun stoel gekluisterd hield. Dat jaar werd Karel benoemd tot de allereerste officiële 'Stadsverteller van Amsterdam'. In die rol brengt hij de geschiedenis van zijn stad tot leven. Aanstaande dinsdag is hij voor de tweede keer te gast in de Open BAC.

 

Peter Pannekoek is stand-upcomedian en tekstschrijver. In 2006 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours. Hij heeft tekstbijdragen geleverd aan het studentenblad Propria Cures en televisieprogramma's als Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws. Eveneens had hij een column op Radio 538 en 3FM. Sinds 2007 is Pannekoek een van de vaste comedians van de Comedytrain. Tussen september 2014 en september 2016 was hij de weekafsluiter bij De wereld draait door. Afgelopen seizoen maakte Peter Pannekoek zijn theaterdebuut met de avondvullende voorstelling Zacht van binnen. Aanstaande dinsdag is hij wederom te gast met een try-out van nieuw materiaal.

 

Wietske Loebis is tekstschrijver en dichter en één van de vaste schrijvers en zangers van het slotlied van de Open BAC.  Samen met componist Johan Hoogeboom maakte zij een fraaie CD met liedjes over over flora en fauna, die eerder werden uitgezonden in het programma Vroege Vogels (VARA, Radio 1). Haar verzameld werk tot nog toe verscheen onder de titel  ‘Cavia's begin september’ bij uitgeverij Nijgh & van Ditmar.

 

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Sam Johan Jansen en saxofonist Carlo Banning.


< terug