1469e Open BAC

Presentatie: Janneke Rinzema

Open BAC

Dinsdag, 9 januari 2018
20:30u tot 23u

Aanstaande dinsdag 9 januari wordt de eerste Open BAC van het nieuwe jaar gepresenteerd door zangeres en cabaretière Janneke Rinzema

Met een prachtige line-up met o.m. Peter Pannekoek, Marjolijn van Kooten, Jurrit de Bode, Sara Veldhoen, Pepijn Schoneveld, Rima Kawuwung, cabaretduo Bamberg & Smit en Eva Zwaving. Plus natuurlijk de BAC Band onder leiding van Vera Marijt.

En een extra optreden van Johan Hoogeboom en Dorien Haan.

 

Presentatrice Janneke Rinzema (1988) is zangeres, theatermaakster en tekstschrijfster. In 2012 studeerde Janneke cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, richting zang Jazz. Zij treedt met verschillende projecten op door het hele land. Op het conservatorium leerde zij ook collega-zangeres Lisa Loeb kennen waarmee zij het ‘techno-cabaretduo’ Matroeska oprichtte dat in 2014 de publieksprijs won op het Amsterdams Kleinkunst Festival. De afgelopen seizoenen speelden zij door heel Nederland hun eerste veelgeprezen avondvullende voorstelling onder de titel ‘Vlees’. Janneke Rinzema trad al eerder op in de Open BAC, maar aanstaande dinsdag presenteert zij voor de 1e keer!

 

Peter Pannekoek is stand-upcomedian en tekstschrijver. In 2006 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours. Hij heeft tekstbijdragen geleverd aan het studentenblad Propria Cures en televisieprogramma's als Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws. Eveneens had hij een column op Radio 538 en 3FM. Sinds 2007 is Pannekoek een van de vaste comedians van de Comedytrain. Tussen september 2014 en september 2016 was hij de weekafsluiter bij De wereld draait door. Afgelopen seizoen maakte Peter Pannekoek zijn theaterdebuut met de avondvullende voorstelling ‘Zacht van binnen’. Aanstaande dinsdag is hij wederom te gast met een try-out van nieuw materiaal.

 

Marjolijn van Kooten & Jurrit de Bode waren beide – onafhankelijk van elkaar - al vaker in de Open BAC te gast. Marjolijn als cabaretière en Jurrit als zangeres en basgitariste van de BAC Band. Aanstaande dinsdag staan de dames voor het eerst samen op het podium met een try-out van nieuwe zelfgeschreven liedjes. 

 

Marjolijn van Kooten studeerde eerst Economie en Communicatiewetenschap en schreef zich pas daarna in bij een theateracademie. Na haar finaleplaats bij het Amsterdams Kleinkunst Festival treedt zij al weer jaren op op als cabaretiere. Zij schreef het boek ‘Schijtluis’ over haar leven met een angststoornis, en toerde samen met psychiater Bram Bakker met veel succes door Nederland met de voorstelling ‘Geen paniek over angst’. Dit seizoen speelt zij een nieuwe solovoorstelling onder de titel ‘Ik zie de bui al hangen’. En zij noemt het ‘Psychiatrisch cabaret, ook voor normale mensen.’

 

Jurrit de Bode volgde de kleinkunstopleiding aan de Koningstheateracademie en maakte jarenlang deel uit van het ensemble van Andermans Veren Live. Ze was drie seizoenen lang de vaste basgitariste van de BAC Band en maakte afgelopen seizoen met Dorien Haan een nieuwe jeugdtheatervoorstelling.

 

Bamberg en Smit is de naam van een nieuw cabaretduo dat bestaat uit Marcel Bamberg en Oscar Smit. Aanstaande dinsdag zijn zij te gast met een alleeerste try-out van kakelvers materiaal.

 

Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Al tijdens zijn opleiding was Pepijn te zien in verschillende voorstellingen, zoals Kamp Holland ( Orkater), De Gehoorzamen  en de eind­examen­voorstelling Wust.  In 2013 ging zijn eerste avondvullende cabaretshow ‘Meneer Jongetje’ in première, die goed werd ontvangen. Dit seizoen tourt Pepijn door Nederland met zijn tweede cabaretshow ‘Morgen klaart het op’. Aanstaande dinsdag is hij terug met een try-out van nieuw materiaal.

 

Rima Kawuwung komt uit Nieuwkoop en is al vier jaar Oma. In haar geboorteland Indonesië werkte ze als radio-omroepster en speelde ze bij verschillende toneelgezelschappen. De laatste jaren heeft zij met haar eigen vorm van Stand Up Comedy (“een uit de hand gelopen hobby”) haar weg naar het podium gevonden. Aanstaande dinsdag  staat zij in de Open B.A.C. met een greep uit haar nieuwe materiaal.

 

Sara Veldhoen neemt momenteel deel aan het Amsterdams Kleinkunstfestival en is daar inmiddels doorgedrongen tot de derde ronde. Aanstaande dinsdag staat zij voor het eerst in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

 

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Philip ten Bosch en saxofonist Carlo Banning.


< terug