1470e Open BAC

Presentatie: Jacques Klöters

Open BAC

Dinsdag, 16 januari 2018
20:30u tot 23u

Cabaretier, publicist, programmamaker en kleinkunsthistoricus Jacques Klöters presenteert de Open BAC van dinsdag 16 januari. Met een line-up van jong en gerijpt talent met onder anderen Max van den Burg, Stijntje Booij, Peter Pannekoek, Wilbert Hietbrink, Matthea Verdaasdonk en vocaal trio And the architects. Plus de swingende BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Jacques Klöters maakte deel uit van de legendarische cabaretgroep Don Quishocking en schreef mee aan verschillende voorstellingen van cabaretiers als Jenny Arean, Karin Bloemen, Adèle Bloemendaal en Lenette van Dongen. Al sinds de jaren tachtig maakt hij bovendien radio- en televisieprogramma's voor de VARA, NOS, de NPS en de AVRO. Daarnaast stelde hij verschillende bloemlezingen samen met Nederlandse liedjes, - zowel op papier als op CD - , schreef hij een boek over 100 jaar Amusement in Nederland en een vuistdikke biografie van Toon Hermans. In 2016 verscheen van zijn hand Visite uit de hemel, herinneringen aan Willem Wilmink en een verzameling colums onder de filosofische titel Voorwaarts leven, achterwaarts begrijpen. Jacques Klöters presenteerde eerder de Open Bak in Theater De Engelenbak, waar hij ook meermalen met Don Quishocking te zien was.

Stijntje Booij (16) zit nog op de middelbare school en zingt al haar hele leven. De laatste jaren maakt zij haar eigen liedjes en afgelopen seizoen trad zij met veel succes voor het eerst op in de Open BAC. Dinsdag is ze terug met een selectie uit haar nieuwste repertoire.

Peter Pannekoek is stand-upcomedian en tekstschrijver. In 2006 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours. Hij heeft tekstbijdragen geleverd aan het studentenblad Propria Cures en televisieprogramma's als Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws. Eveneens had hij een column op Radio 538 en 3FM. Sinds 2007 is hij één van de vaste comedians van de Comedytrain. Tussen september 2014 en september 2016 was hij de weekafsluiter bij De wereld draait door. Afgelopen seizoen maakte Peter Pannekoek zijn theaterdebuut met de avondvullende voorstelling Zacht van binnen. Dinsdag is hij wederom te gast met een try-out van nieuw materiaal.

Wilbert Hietbrink werkte vele jaren in het theater achter de schermen. In de Open BAC is hij zelf op het podium te zien en te beluisteren met een try-out van een nieuwe conference.

Matthea Verdaasdonk maakt na vele jaren een rentree in het theater. Dat doet hij met een bespiegeling over de 'ontmoeting zonder voorkennis', het elkaar tegemoet treden zonder informatie vooraf. Daarmee maakt hij tevens zijn Open BAC-debuut.

Het spiksplinternieuwe vocale trio and the Architects heeft na wat personele wisselingen eindelijk zijn harde kern gevonden. Die bestaat uit Yolanda Kiel, Ine Reijnen en Eva Zwaving. Hoewel ze in wisselende samenstelling de laatste maanden regelmatig het slotlied hebben gezongen in de Open BAC, wordt dit hun eerste optreden ooit als trio. Ze brengen drie nummers ten gehore, als try-out voor hun tweede echte optreden ooit als trio, op zondag 21 januari in de Amstelkerk. Daarbij worden ze begeleid door Arie van der Wulp op bas en Koosje Sekreve op gitaar.

De BAC Band staat dinsdag weer onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Philip ten Bosch en saxofonist Carlo Banning.


< terug