1471e Open BAC

Presentatie: Kirsten Berkx

Open BAC

Dinsdag, 23 januari 2018
20:30u tot 23u

Zangeres Kirsten Berkx presenteert dinsdag 23 januari de Open BAC. Met een interessante line-up met onder anderen Nhung Dam, Kasper van der Laan, Jan Beuving & Patrick Nederkoorn, Jeninke de Jong, William Dashwood, Michael Mars en het duo Bamberg en Smit. De muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de swingende BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

 

Kirsten Berkx werd geboren in het Limburgse Echt en studeerde aan de Amsterdamse Theater en Kleinkunst academie. In theater De Engelenbak was zij vele jaren de vaste leadzangeres van het Open Combo, het huisorkest van de Open BAK. In 2016 maakte Kirsten indruk als één van de deelnemers aan The Voice of Holland’. Ze is ook zangeres in de band Lady Dandelion, een band die is ontstaan uit een project van Kirsten in samenwerking met violist Sietse van Gorkom. Lady Dandelion bracht inmiddels het album Funambulism en de EP ‘Wonderlands’ uit.

 

Nhung Dam ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze is actrice en theatermaaktster en schreef diverse toneelstukken. Vorig jaar verscheen haar eerste roman Duizend Vaders. Aanstaande dinsdag staat zij in de Open BAC met een try-out over invloed van de schrijver Nescio op haar leven, uiteindelijk bedoeld als bijdrage aan het tv-programma Kwartslag.

 

Kasper van der Laan is comedian, cabaretier en tekstschrijver. Hij is lid van Comedytrain. Dit seizoen is hij veel te zien in comedyclub Toomler in Amsterdam, tourt hij met Comedytrain en een aantal dubbelprogramma’s langs de theaters én duikt hij op in allerlei comedyshows in het land. Zo werkt hij stap voor stap stilletjes naar zijn eerste avondvullende voorstelling. Daarnaast is Kasper regelmatig te horen in het radioprogramma Spijkers met Koppen en is hij een bron van inspiratie als humoristische Motivational Speaker tijdens bedrijfsevenementen en congressen.Hij staat in de Open BAC met een try-out van zijn eerste avondvullende programma. Kasper houdt van pannenkoeken, appelflappen en hardlopen. En hij weet dat dit is een slechte combinatie is.

 

Jan Beuving & Patrick Nederkoorn spelen dit seizoen het programma Leuker kunnen we het niet maken, over blauwe enveloppen en meer. Dinsdag zijn zij in de Open BAC te gast met een try-out van nieuwe liedjes. Jan Beuving (1982) voltooide, na zijn middelbare school een bachelor wiskunde en een master wetenschapsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daarna ging hij studeren aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar hij in 2010 afstudeerde als liedtekstschrijver. Hij won in 2012 de Annie M.G. Schmidtprijs en schrijft wekelijks een korte blog over sport. Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier en theatermaker. Hij studeerde politicologie en theologie en ging daarna naar de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. In zijn voorstellingen verweeft hij persoonlijke verhalen met de actualiteit. Verder is hij de vaste moderator van Faces of science en treedt hij op als dagvoorzitter, presentator en zanger.

 

Jeninke de Jong. Heeft u dat ook wel eens, dat u eerst denkt van: Ja, absoluut. Maar dan later van: Nee… Nee, toch niet. Of andersom misschien? Hoe het ook zij, Jeninke de Jong is zo iemand die haar geweten aantreft in een aquarium in de gedaante van een vis. Of een duiker, wie zal het zeggen. In haar wereld is het volkomen logisch om een opblaaspop te vragen of die moeite heeft met intimiteit. Dinsdag speelt zij in de Open BAC haar kleinkunst-solo Epifanie met eigen liedjes, begeleid op de piano door Leo Bouwmeester. Jeninke (1983) studeerde af bij theateropleiding SelmaSusanna in Amsterdam.

 

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. Dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire, waarbij hij wordt begeleid door de BAC-band onder leiding van Vera Marijt.

 

Michael Mars volgde vorig jaar een cursus stand-up comedy bij Roel C. Verburg en was sindsdien op verschillende podia te zien. Dinsdag is hij te gast in de Open Bac met een try-out van nieuw materiaal.

 

Bamberg en Smit is de naam van een nieuw cabaretduo dat bestaat uit Marcel Bamberg en Oscar Smit. Dinsdag zijn ze te gast met een try-out van hun nieuwste materiaal.

 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Dinsdag verzorgt hij als één van de vaste schrijvers en zangers het actuele slotlied van de Open BAC We zullen zien.

De BAC Band staat dinsdag weer onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.


< terug