1472e Open BAC

Presentatie: William Dashwood

Open BAC

Dinsdag, 30 januari 2018
20:30u tot 23u

Mimedocent en singer-songwriter William Dashwood presenteert dinsdag 30 januari de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Peter Pannekoek, Thijs van de Meeberg, Kees Everaarts, Debbie Smit, Ryanne de Bie en Jeroen Engeln. De muzikale omlijsting is in handen van de swingende BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. In 2013 verscheen zijn boek over de menselijke expressie onder de titel This precious jewel, geschreven op basis van zijn ervaring als speler en docent. De afgelopen jaren was William met zijn Engelstalige liedjes regelmatig zelf te gast in de Open BAC. Ook maakte hij een CD met eigen werk. Hij presenteert de Open BAC voor de eerste keer. 

Peter Pannekoek is stand-upcomedian en tekstschrijver. In 2006 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours. Hij heeft tekstbijdragen geleverd aan het studentenblad Propria Cures en tv-programma's als Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws. Eveneens had hij een column op Radio 538 en 3FM. Sinds 2007 is Pannekoek een van de vaste comedians van de Comedytrain. Tussen september 2014 en september 2016 was hij de weekafsluiter bij De wereld draait door. Afgelopen seizoen maakte Peter zijn theaterdebuut met de avondvullende voorstelling Zacht van binnen. Aanstaande dinsdag is hij wederom te gast met een try-out van nieuw materiaal.

Kees Everaarts maakt dinsdag in de Open BAC zijn debuut als stand-up comedian. Hij hoopt dat het goed zal gaan, dat iedereen een beetje aardig voor hem is en hem na afloop drankjes aanbiedt. Hij belooft dat hij dat later – als hij groot en bekend is – niet zal vergeten. Hij is een vredelievende figuur. 

Debbie Smit komt uit Amsterdam en is zangeres en kleinkunstenares. De afgelopen maanden ontwikkelde zij samen met de Koningstheateracademie in Den Bosch een nieuw liedjesprogramma. Kom dinsdag luisteren naar een kleine selectie uit dat programma in wording.

Ryanne De Bie komt uit Heerlen en was als jazz-zangeres al eens eerder te beluisteren in de Open BAC. Dinsdag is ze terug in de Open BAC, waarbij zij wordt begeleid door het Open Combo o.l.v. Vera Marijt. 

Thijs van de Meeberg studeerde aan de  Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch en tourde als cabaretier de afgelopen seizoenen met zijn eerste avondvullende voorstelling Er mag gedanst worden door het land. In 2015 won hij overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van zijn nieuwe voorstelling. 

Jeroen Engeln is acteur en entertainer en ontdekte de afgelopen jaren het genre stand-up comedy, voor hem een nieuwe ervaring waarbij ieder optreden naar meer smaakt. Want één van de aspecten die hij zo mooi vindt aan standup, is dat het puur is: geen vermomming en typetjes, maar helemaal als jezelf. Bijkomend voordeel is dat hij dan niet steeds zoveel koffers met spullen mee hoeft te sjouwen. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van We zullen zien, het slotlied van de Open BAC.  

De BAC Band staat dinsdag weer onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Roberto Haliffi en saxofonist Carlo Banning.


< terug