1473e Open BAC

Presentatie: Steye van Dam

Open BAC

Dinsdag, 6 februari 2018
20:30u tot 23u

Acteur Steye van Dam presenteert dinsdag 6 februari de Open BAC. Met een line-up van getalenteerde zangers, kleinkunstenaars en stand-up comedians. Met onder anderen Elke Vierveijzer, Chris Verlaan, Thomas van der Hulst, Eva Zwaving, Tobi Kooiman, Thom Gerrits en Younes Jabboury.  En ook deze week is de muzikale begeleiding en omlijsting in handen van de swingende BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Steye van Dam is acteur, presentator en trainer. Hij studeerde in 2001 af aan de Academie voor Drama in Eindhoven waarna hij tot 2007 speelde bij verschillende theatergezelschappen. Hij was ook te zien in vele film- en televisieproducties, waaronder Dokter Tinus, Zondag met Lubach, Flikken Maastricht, A'dam - E.V.A., Sorry Minister en New Kids Nitro. Verder is Steye actief als spreker voor Omdenken, als voice-over en dagvoorzitter. Vorig jaar stond hij in de Open BAC met een try-out van zijn theaterprogramma in wording.

Elke Vierveijzer studeerde in 2014 af aan de Koningstheateracademie en was finalist in het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. De afstudeercommissie noemde haar "een jaloersmakend talent". Elke speelt nu haar eerste avondvullende muziektheaterprogramma onder de titel ‘Zonder Genade’. Daarin neemt zij alles onder de loep dat de wereld en het leven ons voorschotelt. Dinsdag is Elke in de Open BAC te gast met een een selectie uit haar repertoire. 

Tobi Kooiman was als beginnend cabaretier en stand-up comedian al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met een try-out van nieuw materiaal. 

Chris Verlaan schrijft en zingt kleinkunstliedjes in de stijl van Jeroen van Merwijk en Joop Visser. Hij treedt regelmatig op in heel Nederland en maakte een CD met eigen werk onder de titel ‘Weltschmerz in Wilnis’. Hij is onder meer winnar van het Schager Cabaretfestival en was al vaker te gast in de Open BAC, onder andere met zijn onnavolbare vertolking van zijn ‘Ode aan de Nerd’. 

Thomas van der Hulst is cabaretier en was al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met een try-out van nieuw materiaal. 

Eva Zwaving is één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC. Daarnaast maakt zij de laatste jaren ook liedjes en vertalingen en is zij op verschillende terreinen actief als zangeres. Dinsdag zingt zij – met begeleiding van de BAC-Band - drie liedjes uit haar repertoire. 

Thom Gerrits is cabaretier/comedian. Hij komt uit Nijmegen en debuteerde in 2016 met zijn onemanshow 'Correct'. Dinsdag is hij voor het eerst te  gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

Younes Yabboury is een opkomend cabaret- en stand-up talent. Daarnaast is hij één van de vaste zangers van ‘We zullen zien’ , het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag weer onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.


< terug