1474e Open BAC

Presentatie: Kiki Heessels

Open BAC

Dinsdag, 13 februari 2018
20:30u tot 23u

De Open BAC wordt dinsdag 13 februari gepresenteerd door actrice en kleinkunstenares Kiki Heessels. Met in de line-up onder anderen De Rode Horde, Tom Lash, Nicky Roeg, Tweespalt, Wietske Loebis, Eva Zwaving en Matthijs Verhallen. De muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de swingende BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Kiki Heessels studeerde aan de Toneelschool in Maastricht en werd in 1989 de eerste winnares van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Zij maakte 5 avondvullende programma’s, speelde in verschillende musicals en is de laatste jaren vooral actief in het jeugdtheater. Vorig jaar voltooide zij aan het Amsterdams Conservatorium haar opleiding als muziekdocent. Zij presenteert voor de derde keer de Open BAC.  

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Aanstaande dinsdagavond staan zij in de Open BAC.met een nieuwe scene, gespeeld door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harm-Jan Leemhuis! 

Tom Lash is cabaretier. In 2012 stond hij op 18-jarige leeftijd in de finale van Cameretten, één van de grootste cabaretfestivals van Nederland. In 2014 maakte hij samen met collega-cabaretier Roel Meijvis een oudejaarsconference die ze na een korte tour door het land op oudejaarsavond in poptempel Paradiso in Amsterdam speelden. Ook maakt hij op onregelmatige basis columns voor NPO radio 1. Tom was de afgelopen seizoenen onregelmatig met try-outs te gast in de Open BAC.
 
Nicky Roeg volgde een jaar geleden een cursus stand-up comedy. Sindsdien was hij op verschillende podia actief als stand-up comedian. Dinsdag is hij teruig in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Tweespalt is de naam van een muzikaal duo dat bestaat uit Adam Thomassen en Julie Huard. Omdat de liedjes die zij zelf schrijven steeds meer een kleinkunstkarakter kregen, zijn zij al een tijd op zoek naar een ander soort podium dan de kroegen, poppodia en straathoeken waar zij tot nog toe hun kunsten vertoonden. Vandaar dat dit goedgehumeurde duo dinsdag voor de tweede keer in de Open BAC te beluisteren is. 

Mattijs Verhallen is cabaretier, pianist, liedjesmaker en natuurlijk was hij de afgelopen vier jaar ook de energieke muzikale leider van de BAC-Band. Momenteel werkt met verschillende zangers en zangeressen aan een Randy Newman hommage. In het kader daarvan presenteert hij aanstaande dinsdag alvast drie liedjes uit dat programma.  

Eva Zwaving is één van de vaste schrijvers en zangers van We zullen zien, het slotlied van de Open BAC. Daarnaast maakt zij de laatste jaren ook liedjes en  vertalingen en is zij op verschillende terreinen actief als zangeres. Aanstaande dinsdag zingt zij onder meer met Mattijs Verhallen.  

Wietske Loebis is tekstschrijver en dichter en één van de vaste schrijvers en zangers van het slotlied van de Open BAC.  Samen met componist Johan Hoogeboom maakte zij een fraaie CD met liedjes over over flora en fauna, die eerder werden uitgezonden in het programma Vroege Vogels (VARA, Radio 1). Haar verzameld werk tot nog toe verscheen onder de titel  ‘Cavia's begin september’ bij uitgeverij Nijgh & van Ditmar. Dinsdag zingt zij het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag weer onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en trompettist Sybren van Doesum.


< terug