1475e Open BAC

Presentatie: Rob Chrispijn

Open BAC

Dinsdag, 20 februari 2018
20:30u tot 23u

Tekstschrijver en fotograaf Rob Chrispijn presenteert aanstaande dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Thijs van de Meeberg, Roovers & van Leeuwen, Michèlle Schimscheimer, Matthijs Verhallen, William Dashwood, Lian Hof, Eva Zwaving en Frank van Schaik. De muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Jaco Benckhuijsen!

Rob Chrispijn groeide op in Amsterdam en werkte twee jaar als chemisch analist. Daarnaast begon hij met het vertalen van teksten van Bob Dylan en werkte hij als fotograaf bij Famous Artists School. Vervolgens begon hij eigen liedteksten te schrijven en werkte als fotograaf voor het muziekblad Hitweek. Vele jaren werkte hij vervolgens samen met Herman van Veen, componist/pianist Erik van der Wurff en componist/gitarist Harry Sacksioni en deed hij de productie van de platen van Herman van Veen. Rob Chrispijn werkte ook als docent aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie en schreef honderden teksten, niet alleen voor Herman van Veen, maar ook voor artiesten als Stef Bos, Conny Vandenbos, Lenette van Dongen, Hans Dorrestijn, Peter Faber, Marcel de Groot, Frank Groothof, Angela Groothuizen, Frans Halsema, Leoni Jansen, Loeki Knol, Lenny Kuhr, Paul de Leeuw, Liesbeth List, Heddy Lester, Loes Luca, Gerard van Maasakkers, Guus Meeuwis, Danny de Munk, Tom Oosterhuis, Joost Prinsen, Harry Sacksioni, Ernst Daniël Smid, Ramses Shaffy en Lori Spee.

Daarnaast schreef hij teksten voor tv-programma’s waaronder  Sesamstraat en het Klokhuis. Sinds 2014 is Rob Chrispijn ook zelf in het theater te zien met het programma ‘Ogen Met Uitzicht Op Zee’. Zijn teksten en foto’s zijn verschenen in de bundels ‘Chrispijn 15 jaar liedteksten’ (1983),  ’Ogen Met Uitzicht Op Zee ’(2004) ‘Onverklaarbaar Gelukkig (2005) en Het Volle Leven (2016). Rob Chrispijn is een liefhebber van paddenstoelen en was voorzitter van de Nederlandse Mycologische Vereniging. Hij presenteert voor de eerste keer de Open BAC!

Thijs van de Meeberg is cabaretier en tourt met zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Er mag gedanst worden’ door het land. In februari 2015 won hij overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling ‘Vleesgeworden’. Deze voorstellingen ontwikkelde hij aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch waar hij in 2014 afstudeerde. Momenteel werkt Thijs aan zijn tweede avondvullende voorstelling. In het kader daarvan presenteert hij dinsdag een try-out van nieuwe materiaal. 

Michèlle Schimscheimer is cabaretière in opleiding aan de Koningstheateracademie. Zij heeft een hevig verlangen naar authentiek gedrag en deconstrueert zodoende in haar liedjes en conferences op tragikomische wijze vanzelfsprekendheden en onoprechtheid. Dinsdag is Michèlle opnieuw te gast in de Open BAC. 

Roovers & van Leeuwen is  een verrassend cabaretduo bestaande uit Meeuw Roovers (1991) en Robert van Leeuwen (1990). Ze studeerden in 2015 af aan de Koningstheateracademie en stonden in hetzelfde jaar in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival en wonnen het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Dinsdag zijn Roovers & van Leeuwen opnieuw te gast in de Open BAC.

Mattijs Verhallen is cabaretier, pianist, liedjesmaker en natuurlijk was hij de afgelopen vier jaar ook de energieke muzikale leider van de BAC-Band. Momenteel werkt met verschillende zangers en zangeressen aan een Randy Newman hommage, maar aanstaande dinsdag zingt hij de wekelijkse Kleinkunstclassic.   

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. In 2013 verscheen zijn boek over de menselijke expressie onder de titel ‘This precious jewel’, geschreven op basis van zijn meer dan 30-jarige ervaring als speler en docent. De afgelopen jaren was William Dashwood met zijn Engelstalige liedjes regelmatig te gast in de Open BAC. Ook maakte hij een CD met eigen werk onder de titel ‘A Boy at heart’.

Lian Hof studeert in Leiden en is aankomend cabaretière. Aanstaande dinsdag staat zij voor de tweede keer in de Open BAC met kersvers materiaal! 

Eva Zwaving is één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC. Daarnaast maakt zij de laatste jaren ook liedjes en  vertalingen en is zij op verschillende terreinen actief als zangeres. 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Dinsdag verzorgt hij – als één van de vaste schrijvers en zangers - het actuele slotlied van de Open BAC  ‘We zullen zien’.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianist Jaco Benckhuijsen en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Midas Meester en trompettist Sybren van Doesum.


< terug