1476e Open BAC

Presentatie: David Vos

Open BAC

Dinsdag, 27 februari 2018
20:30u tot 23u

Aanstaande dinsdag 27 februari wordt de Open BAC gepresenteerd door zanger David Vos. Met in de line-up o.m. Max van den Burg, Janneke Jager, Het juffen-ensemble Zojuf, Paul Rinzo, Henk Jans, Marc Nochem & Matthijs Verhallen, Ronald M. Offerman en Wietske Loebis.  En de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Jaco Benckhuijsen.

 

David Vos is zanger, (stem)acteur, presentator. Al vele jaren zingt en vertelt hij hartstochtelijk over alles wat al lang bezongen en verteld is, maar altijd de moeite waard blijft om gezongen en verteld te worden. Met een grote passie voor het oeuvre van Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh, Willem Wilmink, Theo Nijland, Jeroen Zijlstra, Johan Hoogeboom, Lieven Tavernier, Jacky de Vries en Jacques Brel. En prachtige liederen van Bertolt Brecht, Kurt Weill en Hans Eissler. David Vos was in het verleden vaak in de Open BA(C)K te gast. Hij presenteerde deze avond twee keer eerder.

 

Max van den Burg  studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en is acteur en cabaretier. In november 2008 won Max  de Publieksprijs op het Cameretten Festival. Sindsdien speelde hij vier avondvullende theaterprogramma’s door heel Nederland. Aanstaande dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van zijn nieuwe programma.

 

Janneke Jager studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en is sinds 2011 actief als cabaretière. Zij is - naar eigen zeggen - een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid. In 2013 won Janneke de Publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival en in 2015 stond ze in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival in 2015. Janneke bekijkt de wereld met een brutale blik en vertelt of zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid of in amusante anekdotes. Janneke was de afgelopen jaren met enige regelmaat in de Open BAC te bewonderen.

 

Zojuf – Lang geleden… lang voordat de luizenmoeder op de buis was, rolden er uit de pen van een dramajuf (en ook leerkracht!) teksten over het onderwijs. Voor en door drie dramajuffen is dit verder uitgewerkt. Na maanden werken en schaven staan zij aanstaande dinsdag in de Open BAC: met liedjes, sketches en poëzie over alles wat herkenbaar is in het onderwijs. Reken op een voorstelling vol van herkenning bij leerkracht, ouder of leerling/student. Over werkdruk, collega’s die smakken, diagnoses en moeilijke ouders.

 

Paul Rinzo is singer-songwriter en frontman van de band ‘Rinzo and the Hey Hey Panters’. Hij groeide in de jaren ‘70 op in Pittsburgh (US). In die tijd had je daar al een 24 uur Cartoon Network, wat Paul fascinerend vond. De inspiratie die hij hierbij opdeed, verwerkt hij nu in zijn folk/pop songs, die hij aanstaande dinsdag solo en akoestisch zal presenteren.

 

Henk Jans is zanger-liedjesschrijver en frontman van de band ‘Henk Jans Enzovoorts’, die zich vooral toelegt op Nederlandstalige Americana, blues, en rock en folk gerelateerde songs. Zijn wat kleinkunstige teksten zijn deels autobiografisch maar ook vaak vermengd met gedachtenspinsels. van onbekende herkomst. Aanstaande dinsdag speelt Henk Jans solo, waarbij hij ook gebruik zal maken van zijn "loopstation". Zie ook https://www.henkjans.nl/zanger-liedjesschrijver/info

 

Marc Nochem & Mattijs Verhallen verzorgen een kleine ‘tribute’ aan de vorig jaar overleden schrijfster en zangeres Anke Kuypers.

 

Ronald M. Offerman is dichter, liedjesmaker, oprichter en aanjager van theater/muziekgroep De Blaffende Honden. Hij werkt samen met de Tex-Mex band The Burnin Burritos. Daarnaast is hij Radio- en filmmaker, schildert hij, tekent hij en schrijft hij columns. Ook organiseert hij dichtmiddagen en optredens in kleinere theaters. Ronald draagt zijn gedichten voor in prachtige musea maar ook aan de rafelranden van de stad en heeft regelmatig optredens in het land. Hij gaf diverse dichtenbundels uit en heeft vele exposities op zijn naam. Als dichter is hij dinsdag voor het eerst te gast in de Open BAC.

 

Wietske Loebis is tekstschrijver en dichter en één van de vaste schrijvers en zangers van het slotlied van de Open BAC.  Samen met componist Johan Hoogeboom maakte zij een fraaie CD met liedjes over over flora en fauna, die eerder werden uitgezonden in het programma Vroege Vogels (VARA, Radio 1). Haar verzameld werk tot nog toe verscheen onder de titel  ‘Cavia's begin september’ bij uitgeverij Nijgh & van Ditmar. Aanstaande dinsdag zingt zij ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianist Jaco Benckhuijsen en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Midas Meester en sopraansaxofonist René Laur.


< terug