1477e Open BAC

Presentatie: Kasper van der Laan

Open BAC

Dinsdag, 6 maart 2018
20:30u tot 23u

Cabaretier Kasper van der Laan presenteert aanstaande dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Paul Haenen, Rik Rottier, Het Hemsterhuiskoor, Oscar Smit, Tim Alpherts en Joost Bakker. Het slotlied wordt verzorgd door Eva Zwaving en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Kasper van der Laan
is comedian, cabaretier en tekstschrijver. Hij is winaar van de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2018. De volkskrant sprak van ‘Originele grappen, een knappe timing en een niet direct grijpbare, wazige podiumpersoonlijkheid, waarmee hij voor veel humor zorgt’. Kasper is veel te zien in comedyclub Toomler in Amsterdam, hij speelt mee in de finalistentour van het Leids Cabaret Festival, hij tourt met Comedytrain en een aantal dubbelprogramma’s langs de Nederlandse theaters en hij duikt op in allerlei comedyshows in het land. Stap voor stap werkt hij toe naar zijn eerste avondvullende voorstelling. Kasper speelde eerder al dubbelprogramma’s met Daniël Arends, Lebbis, Patrick Laureij, Henry van Loon en Martijn Koning. Ook stond hij op Lowlands, de Zwarte Cross en verschillende comedyfestivals in het land. Daarnaast schrijft hij voor ‘Dit Was Het Nieuws’ en hij is regelmatig te horen in ‘Spijkers met Koppen’ als lid van het cabaret-team. Momenteel werkt hij aan zijn eerste avondvullende voorstelling die najaar 2019 in première gaat. Kasper van der Laan presenteert voor de eerste keer de Open BAC. 

Paul Haenen is acteur, presentator, toneel- en scenarioschrijver, verslaggever en regisseur. Hij begon zijn carrière in de jaren '70 bij vele omroepen en zenders, van de VARA tot de VPRO en radio Stad Amsterdam, met onvergetelijke creaties als Dominee Gremdaat en Margreet Dolman. Inmiddels werkt hij meer dan 25 jaar aan vele tv-series en radioprogramma's. Paul Haenen is ook schrijver en eindredacteur van het tijdschrift 'Mens en Gevoelens', dat - na een periode op DVD – sinds vorig seizoen weer als blad verschijnt. Als acteur leende hij zijn stem aan talloze film en televisiepersonages, van de 101 dalmatiërs tot de stemmen van Bert en Grover uit Sesamstraat. Hij schreef daarnaast meer dan 21 toneelstukken, 9 boeken en produceerde vele DVD's, CD's en LP's. In 2014 vierde hij zijn 25-jarig jubileum als hoofdbespeler van zijn eigen Betty Asfalt Complex en werd hij onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een voorproefje van zijn nieuwe voorstelling onder de titel ‘Haenen, Dolman en Gremdaat brengen Lente’. 

Rik Rottier houdt zich –na aanmoedigingen van onder anderen Kasper van der Laan – sinds 2015 bezig met stand up comedy en cabaret. Momenteel werkt hij met regisseur Pieter Bouwman aan een nieuwe voorstelling. Daaruit presenteert hij aanstaande dinsdag – bij wijze van try-out – een paar fragmenten. 

Het Hemsterhuiskoor is het nieuwste koor van Nieuw-West, en waarschijnlijk van de stad. Het is een koor voor mensen die graag willen zingen, ook als je het nooit eerder hebt gedaan. Het koor bestaat nu meer dan een jaar en telt zo’n 30 leden. Het koor heeft een avontuurlijk repertoire dat  varieert van Coldplay tot Gershwin, van Adele tot Bruno Mars. En natuurlijk is iedereen die wil zingen – mannen en sopranen in het bijzonder - reuze welkom. Het koor is opgericht door saxofonist Carlo Banning staat onder leiding van de enthousiasmerende Barbara van Houten. Aanstaande dinsdag is het koor opnieuw te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit hun repertoire.

Oscar Smit stond vorig jaar in de halve finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Sindsdien was hij al een paar keer te gast inde Open BAC. Dinsdag is hij terug met een nieuwe try-out. 

Tim Alpherts stond afgelopen jaar in de finale van het Groninger Studenten Cabaretfestival en won daar de persoonlijkheidsprijs. Aanstaande dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn nieuwste materiaal. 

Joost Bakker stond al eens eerder in de Open BAC als Giovanni Antonio. Het afgelopen jaar studeerde hij in Frankrijk aan een theaterschool. Sinds kort speelt hij bovendien banjo en hij vindt nu al dat hij er virtuoos op is. Aanstaande dinsdag is hij met nieuwe liedjes opnieuw te gast in de Open BAC, waarbij hij haast niet wachten om het publiek te laten zien hoeveel hij lijdt voor zijn kunst. 

Younes Yabboury is een opkomend cabaret- en stand-up talent. Daarnaast is hij één van de vaste zangers van ‘We zullen zien’ , het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Philip ten Bosch en saxofonist Carlo Banning.


< terug