1478e Open BAC (Ben's 1000e!)

Presentatie: Jeninke de Jong

Open BAC (Ben's 1000e!)

Dinsdag, 13 maart 2018
20:30u tot 23u

Actrice en theatermaker Jeninke de Jong presenteert aanstaande dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Johan Hoogeboom, Trio En Vrac, Michelle Schimscheimer, Fee Reynaart, Karel Sanders en Daan Hofman. Het slotlied wordt verzorgd door Younes Jabboury en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Jeninke de Jong
(1983) groeide op in Groningen en haalde in 2009 haar master Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens gooide ze het roer om en studeerde in 2016 af aan de Theateropleiding Selma Susanna. Na haar eerste ‘late night one woman show’onder de titel ‘Glans’ speelt zij momenteel haar kleinkunstsolo ‘Epifanie’. Daarnaast heeft ze ook een zangprogramma met liedjes van onder anderen Kurt Weill, Steven Sondheim, Amy Winehouse en eigen Nederlands repertoire. Haar groet inspiratiebronnen zijn Alice in Wonderland, Renate Dorrestein en de West Side Story. Jeninke was al eerder in de Open BAC te zien met try-outs, dinsdag presenteert ze deze avond voor de eerste keer.

Johan Hoogeboom maakt in de jaren negentig deel uit van diverse cabaretensembles en was jarenlang de leider van het Open Combo van de Open BAK in Theater de Engelenbak. Samen met Maarten van Roozendaal componeerde hij onder andere de muziek van de tv-serie 'Otje' van Annie M.G.Schmidt. In 1997 werd Johan de ongekroonde winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij gaf les aan de Amsterdamse Kleinkunst-  en aan de Bossche Koningstheateracademie. Naast soloprogramma’s maakte hij muzikale theaterprogramma’s met de Heren op Zicht, David Vos, Bas Marée, Ludo van de Winkel, Dorine Wiersma en Jan J. Pieterse. Sinds 2010 heeft hij ook de muzikale leiding van het ensemble ‘Andermans veren life’ dat momenteel door het land toert met hun vierde programma onder de titel ‘Er mag zoveel niet’. Dinsdag presenteert hij in de Open BAC een kleine selectie uit zijn uitgebreide repertoire. 

En Vrac is een muzikaal trio dat al een aantal jaren het betere Nederlandse liedjes- repertoire kroegbestendig maakt. En Vrac bestaat uit zanger/gitarist Bas Marée,  drummer Minze Koopman en bassist Arie van der Wulp.  Aanstaande dinsdag presenteren zij in de Open BAC een kleine selectie uit hun nieuwste repertoire.

Michèlle Schimscheimer brengt absurd getinte vertellingen en eigenzinnige liederen op piano. Ze troost en ontregelt, is kwetsbaar en meedogenloos in een zoektocht naar romantiek en echtheid die soms zo verloren lijkt in deze wereld. Naar verwachting gaat michelle - onder coaching en regie van Johan Goossens - in de lente van 2018 afstuderen als comediènne en kleinkunstenares aan de Koningstheateracademie te 's-Hertogenbosch. Aanstaande dinsdag presenteert ze een try-out van haar nieuwe programma. 

Fee Reynaart is zangeres en songwriter. Zij speelt in een band en begeleid zichzelf bij haar eigen liedjes op gitaar. Dinsdag is zij voor het eerst te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit haar nieuwste repertoire. Voor wie alvast een idee wil krijgen van haar muziek, kan het hier beluisteren.

Karel Sanders is stand-up comedian en columnist. In die eerste hoedanigheid is hij dinsdag voor de eerste keer te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Daan Hofman is een Amsterdamse singer-songwriter en muzikant. Hij maakte eerder twee albums en schrijft muziek voor theater en film. Dinsdag is hij voor de eerste keer te gast in de Open BAC met een selectie van zijn album ‘October Songs’. Melancholische melodiën, minimalistische patronen, filmische landschappen en blinkende walsen, ergens waar Nina Rota en Nils Frahm elkaar kruisen… 

Younes Yabboury is een opkomend cabaret- en stand-up talent. Daarnaast is hij één van de vaste zangers van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat deze week onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.


< terug