1479e Open BAC

Presentatie: Bas Hoeflaak

Open BAC

Dinsdag, 20 maart 2018
20:30u tot 23u

Cabaretier en acteur Bas Hoeflaak presenteert dinsdag 20 maart de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Micha Ghorgy, Marcella Wisbrun, Chris Silos, Marjolein Fokkema, Laurens Schumacher en Bader El Khalfi. Het slotlied wordt verzorgd door Frank van Schaik en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Bas Hoeflaak (1973) is acteur en cabaretier. Samen met Peter van de Witte vormt hij het cabaretduo Droog Brood. Tijdens hun afstudeerjaar aan de Amsterdamse kleinkunstacademie speelden zij samen mee in 'Brigitte de musical' van Brigitte Kaandorp en Bert Klunder. Hij was onder meer te zien in de musical 'Heerlijk duurt het langst' van Annie M.G. Schmidt en werkte mee aan het VARA- televisieprogramma 'HONK!'. Daarnaast speelde hij rollen in verschillende televisie- en filmproducties waaronder Baantjer, Het Klokhuis, Kicks, Keijzer en De Boer en Sluipschutters. Hij presenteert voor de eerste keer de Open BAC!

Micha Ghorgy schrijft Nederlandstalige liedjes over het dagelijks leven. Soms absurd, soms melancholisch, maar altijd met de droge humor die Micha’s werk kenmerkt. De onderwerpen zijn banaal en poëtisch tegelijk. Zoals alles in het leven eigenlijk. Zo neemt Micha zijn publiek mee op reis langs de wonderlijke wereld van het alledaagse en probeert hij al zingend en gitaar spelend de mensheid op te vrolijken!

Marcella Wisbrun studeerde in Amsterdam zang aan het conservatorium en  theaterwetenschap aan de universiteit. Momenteel werkt ze aan een nieuwe voorstelling rond het werk van de Braziliaanse songwriter Antonio Carlos Jobim. Speciaal daarvoor vertaalde dichter en tekstschrijver Jan Boerstoel een selectie van diens songteksten naar het Nederlands. Dinsdag is Marcella te gast in de Open BAC met een allereerste try-out van dit programma.  

Chris Silos is al enige tijd actief als cabaretier en stand-up comedian. Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Marjolein Fokkema werd geboren in West-Brabant, maar heeft het carnaval vieren en de zachte g nooit goed onder de knie gekregen. Ze vertrok naar Amsterdam, speelde in bandjes, studeerde psychologie en voltooide in 2015 een promotieonderzoek. Omdat ze wist dat er nog meer te ontdekken viel, studeerde ze daarnaast aan Theateropleiding Selma Susanna, waar ze in 2017 afstudeerde. Nu schrijft en speelt Marjolein liedjes over de liefde en andere dingen die mis gaan, en doet als wetenschapper onderzoek naar statistiek en psychologie. Ze drong onlangs met haar voorstelling ‘Woeden’ door tot de halve finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival. In deze voorstelling laat ze zien hoe alledaagse dingen met haar brein aan de haal gaan, of andersom. Want er kan van alles schuil gaan achter een stuk plastic, een bovenbuurman of een duif in het trappenhuis. Ze is dinsdag voor het eerst te gast in de Open BAC.

Laurens Schumacher is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het liefst neemt hij anderen mee naar zelfgemaakte nieuwe werelden waar het anders kan en mag. Na 22 jaar heeft hij eindelijk genoeg materiaal en moed verzameld en dus zal hij dinsdag in de Open BAC zijn  debuut maken als stand-up comedian.

Bader El Khalfi is stand-up comedian en staat momenteel in de halve finale van de Comedy Talent Award 2018. Dinsdag staat hij voor het eerst in de Open BAC met een try-out waarbij hij het publiek meeneemt in zijn belevingen van alledag.

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Douwe Dijkstra, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.


< terug