1480e Open BAC

Presentatie: Clous van Mechelen

Open BAC

Dinsdag, 27 maart 2018
20:30u tot 23u

Cabaretier, componist, muzikant en liedjesschrijver Clous van Mechelen presenteert dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen De Rode Horde, Barbara Breedijk, Jeroen Bouwhuis, Eva Zwaving & Mees van Haren, Lotte Hondebrink en Tristan & Floor. Het slotlied wordt verzorgd door Eva Zwaving en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Clous van Mechelen is cabaretier, componist, muzikant en liedjesschrijver. Hij speelde al op zijn zestiende met Hans Dulfer, studeerde klarinet aan het conservatorium met als bijvak piano, en toerde door Europa met jazz- en Latingroepen.  Hij schreef o.m. muziek voor reclamefilms, waarvan met name de Grolsch-muziek erg  bekend geworden is. Paul Huf: "Iedereen dacht dat dat Vivaldi was, maar het was Van Mechelen." Clous schreef ook muziek voor de films van Theo van Gogh en maakte tussen 1977 en 2003 vier lp's en twee cd's met zanger Tol Hansse. De single "Big City" van de eerste lp werd een grote hit, evenals "Achter De Rhododendron". In die tijd werkte Clous ook met Wim T. Schippers en schreef hij liedjes voor de personages Barend Servet en Sjef van Oekel. Met Schippers en Paul Haenen maakte hij ook een aantal Bert en Ernie-cd's. Naast  vele theaterprogramma’s (o.a. met Etna Vesuvia) was Clous van Mechelen onder meer te zien als de pianostemmer en organist Jan Vos in de televisieprogramma’s van Wim T. Schippers, terwijl hij ook meewerkte aan het befaamde  radioprogramma Ronflonflon. In 2003 maakte Clous van Mechelen zijn - tot nu toe - laatste cd, getiteld "Songs for Sale", waarop hij samenwerkt met zangeres Colette Wickenhagen. Op 6 & 7 april staat Clous avondvullend in het Betty Asfalt Complex met een theaterprogramma vol liedjes en anekdotes rond Tol Hansse. Maar aanstaande dinsdag presenteert hij voor alweer de vijfde keer de Open BA(C)K!

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Aanstaande dinsdagavond staan zij in de Open B.A.C. met een try-out van een nieuwe scène uit hun theaterprogramma in wording. Die wordt uitgevoerd door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harmjan Leemhuis!  

Barbara Breedijk is liedjesmaakster en cabaretière en staat bekend om bekend om haar warme zangstem en improvisatietalent.  Barbara speelde in het voorprogramma van Candy Dulfer, Wouter Hamel, Elfie Tromp en zong liedjes tijdens de boekpresentaties van Jaap Robben en Jente Jong. Ze was te horen op radio 2, te zien bij de AVRO, in Theater Bellevue, Paradiso, de Kleine Komedie en op Oerol. In 2016 stopte ze met haar vaste baan als vaktherapeut muziek in de zorgsector, om zich volledig te richten op haar werk als artiest. Ze treed nu o.a. op bij zorgcongressen en teambuilding sessies, onder de noemer ‘Liedje voor jou’. Afgelopen jaar presenteerde Barbara de voorstelling ‘Fiere Vrouwen’ nu is ze in verschillende theaters te zien met haar liedjesvoorstelling ‘Kan het ook uit?’ Uit dat laatste programma presenteert zij dinsdag een paar fragmenten in de Open BAC. 

Jeroen Bouwhuis studeerde aan de AHK in Utrecht en won al in 2006 Het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sindsdien maakte hij verschillende programma’s waarmee hij ook in de verenigde staten optrad. In zijn shows combineert Jeroen Bouwhuis choreografie, mimiek en een unieke soundtrack tot fascinerende en succesvolle voorstellingen. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open B.A.C. met een try-out van een lied van Nick Cave.  

Eva Zwaving & Mees van Haren leveren beide met grote regelmaat nieuwe bijdragen aan de Open BAC, zij als zangeres en tekstschrijfster van o.m. het slotlied, hij als gitarist en zanger. Aanstaande dinsdag presenteren zij in de Open BAC drie nieuwe Nederlandstalige liedjes.  

Lotte Hondebrink is cabaretière en staat dinsdag voor het eerst in de Open BAC. Dan presenteert zij een fragment uit haar programma over een Cambridge-student die thuiskomt met krankzinnige verhalen (en liedjes) over het studentenleven (jongens in het bijzonder), de
gevolgen van nerderigheid bij vrouwen (en het effect op het vinden van een bedpartner), en de pijnpunten van haar dissertatie (helaas geen jongens bij dit onderdeel). Verhalen, liedjes en fysieke actie wisselen elkaar af in deze analytische act 'about Life, the Universe and Everything'.

Tristan & Floor. Tristan (Sebastiaan Tristan Mets) en Floor (Sara Floor Veldhoen) zijn een theaterduo. In 2006 ontmoeten zij elkaar in een gezamenlijk verlangen: naar de toneelschool te gaan. Na een intensief vooropleidingsjaar verliezen ze elkaar uit het oog, tot hun paden elkaar tien jaar later opnieuw kruisen. Ze wakkeren het theatervuur in elkaar aan om in 2018 het duo Tristan en Floor te smeden. Dinsdag presenteren zij in de Open BAC een paar fragmenten uit hun programma ‘Niet Opgeven’, een theatervoorstelling over het onverschrokken najagen van Je Droom. Daarbij onderzoeken Tristan & Floor hoe ze zich nog altijd laten leiden door televisiepresentator Peter Jan Rens die ons wekelijks opriep: Geef Nooit op! Niet opgeven gaat ook over Wetenschappelijk onderzoek doen, of kievitseieren zoeken zonder te weten hoe die eruit zien of waar ze kunnen liggen. Over het redden van een destructieve vader, die tegelijk als onderwerp dient voor je afstudeerwerk. Over gezond, lokaal, eerlijk, milieuvriendelijk EN lekker koken. Over drie maanden door Vietnam reizen om een man te worden, over het kopen van een huis kopen op een overspannen woningmarkt, afvallen zonder op je gewicht te letten, je oma bezoeken nu ze er nog is, een onmogelijke relatie laten slagen, jarigen op tijd feliciteren, met een raket naar de zon. En géén gat in je cv.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.


< terug