1481e Open BAC

Presentatie: Daphne Groot

Open BAC

Dinsdag, 3 april 2018
20:30u tot 23u

Aanstaande dinsdag 3 april wordt de Open BAC gepresenteerd door zangeres, actrice en zangdocente Daphne Groot. Met in de line-up o.m. Jans Budding, Luuk van der Vaart, Wouter Monden, Cornelis Opheikens, Moyra Ruiter van der Woude en Tim Veeter
Het slotlied wordt verzorgd door Younes Jabboury en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Daphne Groot studeerde in 2007 af aan het Conservatorium Alkmaar richting Musical/Muziektheater. Ze volgde zangles bij o.m. Maria Rondel, Marika Lansen, Leo van der Plas, Esther Maas en Mary Hammond.
Na haar opleiding ging ze het theater in en was te zien in verschillende voorstellingen. Oa. Crazy Shopping de Musical, Gospelmusical Impact bij het M-Lab, en de kleinkunstprogramma’s “Wij Nederlanders” en “Ja dat is revue”. Momenteel is ze bezig met het schrijven van haar eigen kleinkunstprogramma “#Hesjtek”. Naast uitvoerend theaterzangeres is zij sinds 2004 werkzaam als zangdocent bij verschillende jeugdtheaterscholen en musicalgroepen. Ook is haar stem in verschillende tekenfilmseries te horen bij Nickelodeon, Zapp en Disney Chanel. Aanstaande dinsdag presenteert Daphne voor de eerste keer de Open BAC!

Jans Budding studeerde aan de Theater Opleiding Selma Susanna. Momenteel werkt zij aan haar eerste theaterprogramma en aanstaande dinsdag presenteert zij daaruit – bij wijze van try-ouy – alvast een paar fragmenten. 

Luuk van der Vaart studeerde Theaterwetenschap en won afgelopen najaar op het Groninger Studenten Cabaret Festival de publieksprijs. Dinsdag staat hij opnieuw in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Wouter Monden is stand-up comedian sinds 2010. In november van dat jaar won hij de juryprijs van de Culture Comedy Award. Daarna is hij nooit meer van de Nederlandse en Belgische podia af gegaan. Wouter was van 2016 tot 2018 wekelijks te horen op Q-Music, schreef mee aan Dit Was Het Nieuws en is de publieksopwarmer voor TV-programma’s als Zondag met Lubach en Padoem Patsss. Dinsdag is hij na een paar jaar afwezigheid weer terug in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Cornelis Opheikens zingt aanstaande dinsdag drie liedjes van zijn liedjesprogramma en aanstaande CD. Die liedjes zijn grappig, prikkelend, serieus, ontroerend en gelaagd. Hij zingt o.m. over dementie, de pestkop die hij als jongetje was, de moderne vrouw, de wreedheid van de mens, de natuur, vaderschap, zijn opa en zijn liefdes, al dan niet beantwoord. 
Cornelis staat dinsdagavond voor de eerste keer in de Open BAC. 

Moyra Ruiter van der Woude komt uit Groningen en is cabaretière. In Groningen stond zij al vaker op een open podium, maar dinsdagavond is zij voor de 2e keer te gast in de Open BAC met een paar fragmenten uit haar programma in wording.

Tim Veeter is 26 jaar, woont in Amsterdam en is afgestudeerd Theaterwetenschapper. Daarbij is hij, wonderbaarlijk genoeg zonder toneelschool, toch opgeleid tot acteur, diervriendelijk en plantaardig, 
Aanstaande dinsdag staat hij voor de eerste keer in de Open BAC met een act waarbij de diverse stemmen en personages, die in zijn hoofd wild huishouden, allerlei angsten en verlangens zullen stimuleren. Daarbij wordt hij gedeeltelijk ondersteund door de BAC-band.  

Younes Yabboury is een opkomend cabaret- en stand-up talent. Daarnaast is hij één van de vaste zangers van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Midas Meester en saxofonist Carlo Banning.


< terug