1482e Open BAC

Presentatie: Peter Heerschop

Open BAC

Dinsdag, 10 april 2018
20:30u tot 23u

Acteur en cabaretier Peter Heerschop presenteert dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Thijs van de Meeberg, Het Gurdjieff Kwartet, Matthias Valk, Marie Merlot, Het Koor ROOK, Madelijne Kool en Rogier Kahlmann. Het slotlied wordt verzorgd door Madelijne Kool en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Peter Heerschop studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, waar hij zowel Joep van Deudekom als Viggo Waas leerde kennen. Eind jaren tachtig richtten ze cabaretgroep NUHR, waarmee ze in 1987 totaal onvoorbereid doordrongen tot de finale van Cameretten. In dertig jaar tijd maakten de heren van NUHR – al dan niet in samenwerking met anderen - zo’n dertig programma’s, wat ze dit jaar vierden met een speciaal jubileumprogramma. Daarnaast was Peter te zien in vele films en televisieprogramma’s waaronder Shouf Shouf Habibi!, Kopspijkers,  Vrienden van Van Swieten, Ik hou van Holland, Sorry Minister en Jeuk. Sinds 2002 verzorgt hij in het radioprogramma van Edwin Evers op 538 ook iedere vrijdagochtend een weekoverzicht genaamd Lieve Marianne. Peter presenteert dinsdag voor de eerste keer de Open BAC!

Thijs van de Meeberg studeerde aan de  Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch en toerde als cabaretier de afgelopen seizoenen met zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Er mag gedanst worden’ door het hele land. In 2015 won hij overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling ‘Vleesgeworden’. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van zijn nieuwe voorstelling in wording. 

Het Gurdjieff Kwartet heeft zich toegelegd op composities van de Armeense mysticus, filosoof, choreograaf, componist en schrijver Georges Ivanov Gurdjieff. Het kwartet bestaat uit zanger-gitarist Ibo Bakker, altvioliste Rani Kumar, violiste Merel Jonker en celliste Maaike Peters. Dinsdag presenteren zij in de Open BAC drie stukken van Gurdjieff en die worden afgewisseld met korte verhalen. 

Matthias Valk studeerde in 2016 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Hij is cabaretier, zanger, schrijver en acteur en toert momenteel langs de Nederlandse theaters met ‘Er mag zoveel niet’, het vierde liedjesprogramma van Andermans Veren Life. Dinsdag zingt hij in de Open BAC de ‘kleinkunstclassic’.   

Marie Merlot maakt deel uit van het duo Jonkers en Merlot. Daarnaast schrijft en zingt zij ook solo. Dinsdag is ze voor het errst te gast in de Open BAC met een selectie uit haar nieuwste werk. Daarbij wordt ze begeleid door de BAC-Band! 

Het koor ROOK is het zangensemble van De Stemstudio en staat onder leiding van de Vlaamse zangeres Evi De Jean. ROOK is een wisselende formatie van jonge zangers en zangeressen. Het repertoire bestaat uit meerstemmige muzikale pareltjes van over de hele wereld. Dinsdag presenteren zij een kleine selectie in de Open BAC.

Rogier Kahlmann is cabaretier en is dinsdag voor het eerst te gast in de Open BAC. Dan presenteert hij een paar fragmenten uit zijn nieuwe show. 

Madelijne Kool had een succesvolle carrière in de reclamewereld, maar gooide het roer om en koos begin 2014 voor cabaret en zang. Momenteel is zij actief als cabaretière, schrijfster, (stem-) actrice, songwriter en zangeres. Ze is ook moeder van vier opgroeiende dochters en één van de vaste schrijfsters en zangeressen van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek  en saxofonist Carlo Banning.


< terug