1483e Open BAC

Presentatie: Wilko Terwijn

Open BAC

Dinsdag, 17 april 2018
20:30u tot 23u

De Open BAC wordt dinsdag 17 april gepresenteerd door stand-up comedian Wilko Terwijn. Met in de line-up onder anderen Jeroen Bouwhuis, Georgette, Tobi Kooiman, Aris Thijssen en Hans Rek. Het slotlied wordt verzorgd door Frank van Schaik en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt.

Wilko Terwijn is sinds 1996 actief als stand-up comedian, eerst in de Comedy Club, nu in het Comedy Circuit. Actualiteiten spelen een grote rol in zijn optredens en samen met zijn aparte kijk op alledaagse zaken levert dat bizarre theorieën op. Alle podia van Nederland, van groot festival tot kleine zaal, hebben met Wilko kennis kunnen maken, waaronder Lowlands en rocktempel De Melkweg. Inmiddels speelde hij ook in Engeland in Belgie en in Duitsland. Naast comedian is Wilko een veelgevraagd tekstschrijver. Hij was lange tijd vaste tekstschrijver voor het tv-programma Ook Dat Nog, leverde wekelijks teksten voor Raymann Is Laat, is nu tekstschrijver voor onder anderen Claudia de Breij en Javier Guzman. Wilko is één van de oprichters van comedyclub Badaboom en hij presenteert aanstaande dinsdag voor de derde keer de Open BAC.

Jeroen Bouwhuis studeerde aan de AHK in Utrecht en won al in 2006 Het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sindsdien maakte hij verschillende programma’s waarmee hij ook in de verenigde staten optrad. In zijn shows combineert hij choreografie, mimiek en een unieke soundtrack tot fascinerende en succesvolle voorstellingen. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC. met een try-out van een nieuwe mime-act.  Daarbij wordt hij  live begeleid door de BAC-Band!

Georgette is de artiestennaam van zangeres en songwriter Beer Teipe. Na haar studie aan het Hilversums conservatorium vond zij, geïnspireerd door soul, pop en jazz, haar eigen stijl. In 2004 richtte zij haar eigen band Beer op en in 2011 maakte ze haar eerste singer/songwriter album onder de titel Love Life. Dinsdag presenteert ze in de Open BAC een kleine greep uit haar nieuwste repertoire, waarbij zij ook wordt begeleid door de BAC band! 

Aris Thijssen is een beginnend cabaretier en staat dinsdag voor het eerst in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Hans Rek is al jaren aktief als Johannes de Nar op diverse historische evenementen, fantasy-festivals en in musea. Daar vermaakt hij velen met zijn truukjes en onzinnigheden. Daarnaast schrijft hij ook zo nu en dan een boek en geeft klankconcerten met schalen en andere geluidsmakers. Dinsdag verschijnt hij als Johannes de Mompelaar, die wat van zijn kunsten zal presenteren.

Tobi Kooiman is comedian en wiskundige en won onder andere het Amsterdams Studenten Cabaretfestival. Hij was de afgelopen jaren al een paar keer eerder te gast in de Open BAC en presenteert dinsdag zijn nieuwste materiaal. 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.


< terug