1484e Open BAC

Presentatie: Daniëlle Schel

Open BAC

Dinsdag, 24 april 2018
20:30u tot 23u

Theatermaakster Daniëlle Schel presenteert dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Max van den Burg, En Vrac, Arie Vuyk, And the architects en Edo Blaauw. Het slotlied wordt verzorgd door Eva Zwaving en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Daniëlle Schel
won in 2017 met haar voorstelling Slagbeurt de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. “Daniëlle Schel heeft een programma met een kop en een staart gemaakt waarmee ze de jury en het publiek overtuigde. Een programma vol originele en ook eigentijdse thema's en vondsten”, aldus het Juryrapport. Eerder maakte Daniëlle de komische solovoorstelling Onderweg waarmee ze in 2011 de juryprijs op het Café Theater Festival in Utrecht won en speelde ze haar voorstelling Op goed gelukt onder meer op De Parade en De Zwarte Cross. Momenteel werkt ze aan haar eerste avondvullende programma Patroon dat vanaf september in de theaters te zien is. Daniëlle was de afgelopen jaren (on)regelmatig met try-outs in de Open BAC te bewonderen. Dinsdag presenteert zij deze avond voor de eerste keer. 

Max van den Burg studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en is acteur en cabaretier. In november 2008 won hij de Publieksprijs op het Cameretten Festival. Sindsdien speelde hij vier avondvullende theaterprogramma’s door heel Nederland. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van zijn nieuwe programma.   

En Vrac is een muzikaal trio dat al een aantal jaren het betere Nederlandse liedjes-repertoire kroegbestendig maakt. En Vrac bestaat uit zanger/gitarist Bas Marée,  drummer Minze Koopman en bassist Arie van der Wulp. Dinsdag presenteren zij in de Open BAC een kleine selectie uit hun nieuwste repertoire.

Arie Vuyk was van jongs af aan gegrepen door cabaret, met Fons Jansen, Freek de Jonge en Drs. P. als grote voorbeelden. Hij maakte inmiddels meer dan tien avondvullende voorstellingen, won verschillende kleinkunstfestivals en speelde acht jaar bij theatergroep Kijk Haar Nou. Ook had hij een eigen programma op Rotterdam TV en schreef teksten en de biografie voor Het Groot Niet Te Vermijden. Sinds 2016 maakt hij elk jaar een avondvullende oudejaarsconference. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met try-outs van nieuw materiaal. 

And the Architects is een vocaal kwartet bestaande uit Lisalot Holleman, Ine Reijnen, Yolanda Kiel en Eva Zwaving. Bij hun optreden in de Open BAC worden zij aanstaande dinsdag ondersteund door Arie van der Wulp. Omdat één van de architects een paar maanden in New York gaat wonen is dit hun laatste optreden vóór de zomer. Dinsdag zingen zij drie nieuwe nummers uit hun gevarieerde repertoire. 

Edo Blaauw deed al in 2007 met zijn cabaretgroep De Cartoons mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival waar hij de persoonlijkheidsprijs won. Ondanks zijn podiumervaring stond Edo nog nooit in zijn eentje op het toneel. Dáár wil hij aanstaande dinsdag in de Open BAC verandering in brengen met een stand-up/cabaretoptreden. 

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.


< terug