1485e Open BAC

Presentatie: Jan Boerstoel

Open BAC

Dinsdag, 1 mei 2018
20:30u tot 23u

Schrijver Jan Boerstoel presenteert dinsdag 1 mei de Open BAC.  Met in de line-up onder anderen Alice Rientjes, Oscar Arnold, Marcella Wisbrun, Younes Yabboury, Renie en Bodine Jeske. Het slotlied wordt verzorgd door Younes Yabboury en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Jan Boerstoel geniet in de kleinkunst- en cabaretwereld grote faam als dichter en schrijver van liedteksten. Bekende vertolkers van zijn van maatschappijkritiek doortrokken teksten zijn onder anderen Adèle Bloemendaal, Jenny Arean, Jasperina de Jong, Karin Bloemen, Martine Bijl en Youp van 't Hek. De bekendste liedjes van zijn hand zijn 'Geen kind meer' van Karin Bloemen, 'De bokken en de schapen' van Adèle Bloemendaal en 'Opa's verjaardag' van Don Quishocking. Daarnaast is Jan samensteller van boeken over het Nederlandse consumentenprogramma ‘Ook dat nog’ en van enkele schoolhandboeken. Samen met onder anderen Willem Wilmink en Hans Dorrestijn maakte hij deel uit van Het Schrijverscollectief, dat voor veel televisieproducties de tekst verzorgde. Voor zijn werk ontving Jan Boerstoel onder meer de Louis Davidsprijs, de Gouden Harp en tot twee keer toe de Annie M.G. Schmidt-prijs. Dinsdag presenteert hij voor de derde keer de Open BAC!

Alice Rientjes is zangeres, theatermaakster zangdocente. Ze studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en maakte daarna een solo liedjesprogramma onder de titel ‘Dit is ‘t’. Ook toerde ze een seizoen door Nederland als onderdeel van het ensemble van Andermans Veren Live. Als docente zang en liedinterpretatie is zij al vele jaren verbonden aan de Song & Dance academie voor musical, het Conservatorium van Utrecht en de Koningstheaterakademie. Dinsdag zingt zij de kleinkunstclassic van en voor presentator Jan Boerstoel.  

Oscar Arnold is stand-up comedian. Zo’n typisch rare gast uit je middelbareschooltijd. Zo’n eenling, zo’n nerd. Zonde dat je er nooit zoveel tijd in stak, want soms zijn die mensen behoorlijk grappig. Zo ook Oscar. In zijn korte carrière won hij het Comedyhuis Comedy Competitie, stond hij in de finale van de Comedy Slam en mocht hij tussen alle (andere) grote comedians staan op het International Comedy Festival Rotterdam en het Utrecht International Comedy Festival. Dinsdag is Oscar voor de derde keer te zien in de Open BAC.

Marcella Wisbrun studeerde in Amsterdam zang aan het conservatorium en  theaterwetenschap aan de universiteit. Momenteel werkt ze aan een nieuwe voorstelling rond het werk van de Braziliaanse songwriter Antonio Carlos Jobim. Speciaal daarvoor vertaalde dichter en tekstschrijver Jan Boerstoel een selectie van diens songteksten naar het Nederlands. Dinsdag is Marcella te gast in de Open BAC met een try-out van dit programma. Daarbij wordt zij op gitaar begeleid door Marijn van der Linden.  

Younes Yabboury studeerde aan de Theateropleiding Selma Susanna en is  cabaretier, theaterdocent, presentator en comedian. Dinsdag staat hij in de Open BAC met een eerste try-out van zijn nieuwe programma onder de titel 'Meer dan dit wordt het niet' , een programma over Tindertherapie, erotiserende weermannen, de onmacht om degene te redden van wie je houdt, vreemdgaan in de Alpen en onbereikbare vrouwen. Kortom; de zoektocht naar ongeluk. Younes wordt daarbij muzikaal bijgestaan door gitarist Wessel Sambros. 

Renie is de artiestennaam van Renie Bahlmann, een cabaretière die een paar jaar geleden haar opleiding aan Theateropleiding Selma Susanna voltooide met een eindvoorstelling in het Betty Asfalt Complex. Aanstaande dinsdag is zij voor de eerste keer te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal! 

Bodine Jeske is theatermaakster en staat dinsdag voor de eerste keer in de Open BAC. Dat doet zij met een fragment uit haar solo-voorstellin ‘Maar wat als alles lukt?!’ , een cabaretvoorstelling van relatiecrisis tot technische dienst, van Nederland tot België. Maar, is dat allemaal wel zo leuk, als alles lukt….?

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.


< terug