1486e Open BAC

Presentatie: Marc Nochem

Open BAC

Dinsdag, 8 mei 2018
20:30u tot 23u

Dinsdag 8 mei wordt de Open BAC gepresenteerd door acteur en theatermaker Marc Nochem. Met in de line-up onder meer Arjen Lubach, Mattijs Verhallen, Jildou Kroes, William Dashwood, Zippo Guo en Poet Stunt. Het slotlied wordt verzorgd door Madelijne Kool en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Marc Nochem is acteur, regisseur, schrijver, componist, docent, muzikant en vertaler. Hij studeerde in 2000 af aan de Academie voor kleinkunst en speelde vervolgens in vele (jeugdtheater)voorstelllingen en tv-produkties. Hij is zakelijk en en mede-artistiek leider van jeugdtheatergroep Nochem & Van Luyn en richtte in 2014 zijn eigen jeugdtheatergroep Theater IN de Klas op. Op televisie was hij onder meer te zien in de serie De Zuidas en (sinds 2010) in Het Sinterklaasjournaal. Daarnaast werkt hij als regisseur en als docent Theatermaken, schrijft en vertaalt hij theaterteksten en scripts, componeert hij muziek en leent hij zijn stem aan vele personages uit film- en televisieseries. Dinsdag presenteert hij voor de tweede keer de Open BAC!

Arjen Lubach is schrijver, cabaretier, tv-presentator en muziekproducent. Hij is vooral bekend door zijn wekelijkse programma Zondag met Lubach bij de VPRO, dat vorig jaar werd onderscheiden met de Gouden Televizierring. Arjen Lubach schreef romans, columns opiniestukken en scenario’s voor film en theater en werkte onder meer voor programma’s als Vara Laat, Koppensnellers en De Wereld Draait Door. Van 2001 tot 2014 was hij in de Nederlandse theaters te zien met het theatergezelschap Op Sterk Water. Daarnaast is hij actief als muziekproducent. Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC. 

Mattijs Verhallen is cabaretier, pianist, liedjesmaker en docent. Hij stond in 2010 in de finale van het Amsterdams Kleinklunstfestival en bracht daarna zijn eigen programma Zolang de maat maar vol is. Daarna werkte hij mee aan  de muziektheatervoorstellingen Snip en Snap en Happy Days. In 2016 sloot hij zich aan bij  het Comedy-Sketch-Theater-Collectief BOESJANS. Hij schreef liedjes voor onder anderen Jan Beuving, Danielle Schel en Anne van Rijn en geeft regelmatig songwriting workshops. En natuurlijk was hij de afgelopen vier jaar de energieke muzikale leider van de BAC-Band!
 
Jildou Kroes voltooide in 2005 haar studie communicatiewetenschap en studeerde vervolgens af aan theateropleiding Selma Susanna. Sindsdien focust zij zich op acteren en theatermaken. Dinsdag treedt zij op in de Open BAC met een try-out van materiaal voor haar nieuwe programma Gepekeld Vlees. 

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. Dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire, waarbij hij wordt begeleid door de BAC-band onder leiding van Vera Marijt. 

Zippo Guo komt uit China en studeert momenteel in Nederland. Deze zomer mag hij Nederland in Korea vertegenwoordigen op de World Championship of Magic. Deze WK worden eens in de drie jaar georganiseerd en gelden als de Olympische Spelen voor goochelaars en illusionisten.Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC met een try-out van de act waarmee hij in Korea aan deze kampioenschappen gaat deelnemen. 

Poet Stunt is singer songwriter en trad 25 jaar lang regelmatig op met Peter Zegveld in zowel Nederland als België met experimenteel muziektheater. Daarna werkte hij samen met Menno Wigman, de onlangs overleden stadsdichter van Amsterdam. Met zijn tegenwoordige drummer Rob van Uden en bassist Bart Witte brengt Poet ‘verontrustend heftig’ én ‘verrassend rustig’ nieuw werk ten gehore. De slepende sound in combinatie met zijn prachtige stem laat menigeen wegdromen in een betoverend geluidslandschap. Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC met een selectie uit zijn nieuwste repertoire. 

Madelijne Kool had een succesvolle carrière in de reclamewereld, maar gooide het roer om en koos begin 2014 voor cabaret en zang. Momenteel is zij actief als cabaretière, schrijfster, (stem-) actrice, songwriter en zangeres. Zij is ook moeder van vier opgroeiende dochters en één van de vaste schrijfsters en zangeressen van We zullen zien, het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Midas Meester en saxofonist Carlo Banning.


< terug