1487e Open BAC

Presentatie: Cato Fluitsma

Open BAC

Dinsdag, 15 mei 2018
20:30u tot 23u

De Open BAC wordt dinsdag 15 mei gepresenteerd door kleinkunstenaar Cato Fluitsma. Met in de line-up onder anderen Janneke de Bijl, Thijs van de Meeberg, De Rode Horde, Ingmar Kroonenberg, en cabaretduo Netniks. Het slotlied wordt verzorgd door Frank van Schaik en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

 

Cato Fluitsma studeerde aan de Academie voor Kleinkunst te Amsterdam en Antwerpen. Ze liep stage bij Frank Groothof en schreef liedjes voor het kinderrepertoire van VOF De Kunst. De laatste 15 jaar schrijft zij haar eigen teksten en muziek en produceerde ze een eigen album Aardig Beest. Als accordeoniste/zangeres treedt Cato op uiteenlopende podia op. Haar zeer persoonlijke en eigenzinnige liederen en raps schrijft ze veelal aan de piano. Daarnaast speelt ze in bands en theatergroepen. Haar brede coverrepertoire voert van klassieke muziek en smartlappen tot populaire hiphop en house. Haar experimentele muziekproject Electric Soul Circus (ESC) gaat over het samen gaan van bezieling en elektronica. Als MC Kato treedt zij regelmatig op met dj’s op undergroundfeesten waar ze met een geïmproviseerde fantasietaal de feestvreugde verhoogt. Cato Fluitsma is ook moeder van twee kinderen. Dinsdag presenteert zij voor de eerste keer de Open BAC.

 

Janneke de Bijl studeerde af in de filosofie met een serieuze scriptie over humor. Omdat ze dat zelf ook nogal tegenstrijdig vond, begon ze daarna aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Daar maakte Sanne Wallis de Vries haar enthousiast voor stand-up comedy. In 2012 studeerde ze cum laude af en een tijdje later deed ze succesvol auditie bij Comedytrain, waar ze sinds 2016 vast lid is. Daarnaast schrijft ze columns en theaterteksten, houdt ze een blog bij en geeft ze schrijfles en tekstadvies. Dit seizoen won Janneke de jury- en publieksprijs van het gerenommeerde festival Cameretten. Momenteel werkt ze aan haar eerste avondvullende programma, waarvoor zij dinsdag in de Open BAC nieuw materiaal test.

 

Thijs van de Meeberg studeerde aan de  Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch en tourde als cabaretier de afgelopen seizoenen met zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Er mag gedanst worden’ door het hele land. In 2015 won Thijs van de Meeberg overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling Vleesgeworden. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van zijn nieuwe voorstelling in wording.

 

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Dinsdagavond staan ze in de Open BAC met een try-out van een nieuwe scène uit hun theaterprogramma in wording. Die wordt uitgevoerd door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harmjan Leemhuis!

 

Ingmar Kroonenberg stond tussen 2005 en 2008 met zijn cabaretvoorstellingen op de Nederlandse podia. Hij deed met succes mee aan het festival Cameretten en trad een paar keer op in de Open Bak in Theater De Engelenbak. Sinds 2009 woont hij in Barcelona, en daar zingt hij zijn  cabaretliedjes in het Catalaans. Sinds kort schrijft hij weer liedjes en teksten in het Nederlands en omdat hij nu tijdelijk even terug is in Nederland wil hij deze liedjes graag in de Open BAC aan een Nederlands publiek presenteren.

 

Netniks is de naam van een nieuw cabaretduo dat bestaat uit de neven Mirek Walton en Gijs Deckers. De gewone podcast van de eeuw is niet genoeg hen. Ze willen hun loze verhalen nu ook live kwijt. De Techdichter komt langs en  Ronnie verteld over flexvlekken. Met sketches en liedjes presenteren zij zich dinsdag voor het eerst in de Open BAC.

 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van ‘Morgen weer een dag’, het actuele slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.


< terug