1488e Open BAC

Presentatie: Jan Beuving

Open BAC

Dinsdag, 22 mei 2018
20:30u tot 23u

De Open BAC wordt dinsdag gepresenteerd door cabaretier-tekstschrijver Jan Beuving. Met in de line-up onder anderen Tom Lash, Eva Zwaving, Max van den Burg, Zippo Guo, William Dashwood en Mister Avesta & Meester Coen. Het slotlied wordt verzorgd door Eva Zwaving en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Jan Beuving (1982) voltooide, na zijn middelbareschooltijd, een bachelor wiskunde en een master wetenschapsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daarna ging hij studeren aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar hij eind 2010 afstudeerde als liedtekstschrijver. Sindsdien is hij cabaretier én zelfstandig tekstschrijver. Jan is wekelijkse columnist in het programma Studio Voetbal (zondagavond, NPO 1), en iedere woensdagochtend te horen met een taalrubriek op NPO Radio 1. Eens in de twee weken, op zaterdag, schrijft hij samen met Daan van Eijk een wetenschapscolumn in Trouw. In 2012 won hij de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 voor het beste theaterlied. Voor het programma het Klokuis schreef hij liedjes over rekenen en taal. Voor een van die liedjes won hij afgelopen jaar de Willem Wilminkprijs. Daarnaast schreef hij teksten voor theaterprogramma’s van Angela Groothuizen en Karin Bloemen. Vanaf september 2018 is zijn nieuwste soloprogramma ‘Rotatie’ in het theater te zien. Jan was de afgelopen jaren ook zelf in de Open BAC te bewonderen met try-outs van zijn theaterprogramma’s. 

Tom Lash is cabaretier. Hij debuteerde twee seizoenen geleden met de voorstelling Uit vrije wil, waarmee hij bewees dat het engagement nog zeker niet uit het cabaret verdwenen is, hoe hard sommige theater-coryfeeën dat ook mogen roepen. Een voorstelling die soms leidde tot grote complimenten over de durf om er zo hard in te gaan en soms leidde tot woedende mails van mensen die liever een wat conventioneler avondje lekker lachen hadden gezien. Momenteel werkt Tom aan zijn tweede voorstelling, getiteld Onder voorbehoud, waarvoor hij dinsdag in de Open BAC een paar fragmenten uitprobeert. 

Eva Zwaving is zangeres en tekstschrijver. Al enige tijd schrijft zij haar eigen liedjes. Dinsdag presenteert zij in de Open BAC een kleine  selectie uit haar nieuwste werk. Daarbij wordt zij begeleid door de BAC Band. Daarnaast is Eva Zwaving dit seizoen één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC. 

Max van den Burg studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en is acteur en cabaretier. In november 2008 won Max  de Publieksprijs op het Cameretten Festival. Sindsdien speelde hij vier avondvullende theaterprogramma’s door heel Nederland. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van zijn nieuwe programma.   

Zippo Guo komt uit China en studeert momenteel in Nederland. Deze zomer mag hij Nederland in Korea vertegenwoordigen op de World Championship of Magic. Deze wereldkampioenschappen worden eens in de drie jaar georganiseerd en gelden als de Olympische Spelen voor goochelaars en illusionisten. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van de act waarmee hij in Korea aan deze kampioenschappen gaat deelnemen. 

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. Dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire, waarbij hij ook wordt begeleid door de BAC-band. 

Mister Avesta & Meester Coen zijn de artiestennamen van Toon van Est en Coen Slikker, beide goochelaars met een lange en indrukwekkende staat van dienst. Dinsdagavond staan zij gezamenlijk in de Open BAC met een try-out van een fragment uit hun programma.  

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.


< terug