1489e Open BAC

Presentatie: Elke Vierveijzer

Open BAC

Dinsdag, 29 mei 2018
20:30u tot 23u

Op 29 mei wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretière Elke Vierveijzer. Met in de line-up onder anderen Jans Budding, Jeroen Bouwhuis, Younes Jabboury, Eveline van Rijswijk, Het Rudie Kartel en Edo Blaauw.  Het slotlied wordt verzorgd door Eva Zwaving en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Elke Vierveijzer studeerde af aan de Koningstheateracademie en stond in 2015 in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. De afstudeercommissie noemde haar "een jaloersmakend talent". De afgelopen seizoenen speelde Elke niet alleen haar debuutprogramma ‘Zonder Genade’, maar – onder de titel ‘Om te janken zo mooi’ - ook een zeer geprezen programmamet een selectie uit de mooiste liederen van Maarten van Roozendaal. Aanstaande dinsdag presenteert zij voor de eerste keer de Open BAC. 

Jans Budding studeerde aan de Theater Opleiding Selma Susanna. Momenteel werkt zij aan haar eerste theaterprogramma en aanstaande dinsdag presenteert zij daaruit – bij wijze van try-out – alvast een paar fragmenten. 

Jeroen Bouwhuis studeerde aan de AHK in Utrecht en won al in 2006 Het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sindsdien maakte hij verschillende programma’s waarmee hij ook in de verenigde staten optrad. In zijn shows combineert Jeroen Bouwhuis choreografie, mimiek en een unieke soundtrack tot fascinerende en succesvolle voorstellingen. Dinsdag is hij als zanger te gast in de Open B.A.C..   

Younes Jabboury studeerde aan de Theateropleiding Selma Susanna en is  cabaretier, theaterdocent, presentator en comedian . Aanstaande dinsdag staat hij in de Open BAC met een try-out van zijn nieuwe programma onder de titel 'Meer dan dit wordt het niet' , een programma over Tindertherapie, erotiserende weermannen, de onmacht om degene te redden van wie je houdt, vreemdgaan in de Alpen en onbereikbare vrouwen. Kortom; de zoektocht naar ongeluk. Younes wordt daarbij muzikaal bijgestaan door gitarist Wessel Sambros. 

Eveline van Rijswijk is programmamaker, presentator, politiek historica, wetenschapsjournalist en…. onderzoekscabaretière. In het najaar van 2018 - precies 100 jaar nadat de eerste vrouw in de Tweede Kamer een zetel kreeg - debuteert ze met een historische en tegelijkertijd actuele audiovisuele onewomanshow. “De première” gaat over 100 jaar vrouwen in de Nederlandse politiek én de vraag waar die allereerste vrouwelijke premier toch blijft. Dinsdag staat ze in de Open BAC met een try-out van een deel van deze voorstelling. 

Het Rudie Kartel bestaat uit Maarten Bijnen, Huib Raeven en Magieke Jansen. Zij maken nederlandstalige poezie-pop, synther-schlager en piano-punk in een gedurfde combinatie met ordinair straattheater. Maarten toetseneert en snaart alles naar hartenlust, Huib blaast koper en Magieke Jansen zingt, schreeuwt en doet bliep met d'electronikaas. Aaanstaande dinsdag zijn zij voor het eerst in de Open BAC te beluisteren.

Edo Blaauw deed al in 2007 met zijn cabaretgroep De Cartoons mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival waar hij de persoonlijkheidsprijs won. Ondanks al zijn podiumervaring stond Edo tot vorige maand nog nooit in zijn eentje op het toneel. Toen stond hij voor het eerst in de Open BAC en dat beviel hem zo goed dat hij vanavond terug is met een nieuwe try-out van stand-up/cabaret materiaal. 

Eva Zwaving is zangeres en tekstschrijver. Daarnaast is Eva Zwaving dit seizoen één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC. 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Philip ten Bosch en saxofonist Carlo Banning.


< terug