1490e Open BAC

Presentatie: Ivo de Wijs

Open BAC

Dinsdag, 5 juni 2018
20:30u tot 23u

Het Open BAC-seizoen wordt dinsdag 5 juni afgesloten met een bijzondere avond. Géén gewone Open BAC, maar een prachtige selectie van de de mooiste, leukste en ontroerendste liedjes die eerder dit seizoen in de Open BAC te beluisteren waren.
 
Schrijver, dichter en cabaretier Ivo de Wijs, de nestor van de Nederlandse kleinkunst, presenteert deze laatste Open BAC van het seizoen.  De line-up bestaat uit Bas Marée, Jacques Klöters, Jeroen Bouwhuis, Kirsten Berkx, Kiki Heessels, Daphne Groot, Eva Zwaving, Matthias Valk, Vera Marijt, Clous van Mechelen, Marc Nochem, Arthur Gumbs, Mees van Haren, Ron Mesland, Lonneke Dort, Carly E. en het trio En Vrac.
 
Zij zingen repertoire van onder anderen Raymond van het Groenewoud, Willem Wilmink, Randy Newman, Wende, Wietske Loebis, Theo Nijland, Eva Zwaving, Bram Vermeulen, Johnny & Jones, Brigitte Kaandorp, VOF de Kunst, Bram Vermeulen, Frans Halsema, De Jeugd van Tegenwoordig, Drs. P, Lonneke Dort, Carly E, En Vrac en Loudon Wainwright III.

 

Ivo de Wijs studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en stond vier jaar voor de klas. Van 1971 tot 1980 trad hij op met het Kabaret Ivo de Wijs, een groep die 4 theaterprogramma's, 6 langspeelplaten en een CD maakte. Tegenwoordig treedt Ivo nog slechts op bij bijzondere gelegenheden.

Hij schreef en schrijft teksten voor onder anderen Jenny Arean, Samson en Gert, Paul de Leeuw, Di Gojim, Youp van 't Hek, Lenette van Dongen, Kinderen voor kinderen, en vele anderen, maar vooral voor Kabaret Lurelei en Jasperina de Jong. Daarnaast schreef hij musicalbewerkingen en maakte hij met Joop Stokkermans zes kindermusicals. In 2001 verschenen Ivo's beste liedteksten onder de titel ‘Het gaat goed met Nederland’. Hij schreef bovendien 30 kinderboeken en publiceerde 10 bundels light verse. Als publicist werkte hij mee aan Vrij Nederland, NRC/Handelsblad, Onze Taal, De Tweede Ronde, Propria Cures en Taptoe. 

Ivo werkte mee aan allerlei radio- en televisieprogramma’s en presenteerde van 1985 tot 2005 het Vara-radioprogramma Vroege Vogels. Hij is onderscheiden met onder meer een Edison, een Gouden Harp, een Zilveren Reiss-microfoon, een Zilveren Griffel, de Kees Stip-prijs, de Groenmanprijs van het Genootschap Onze Taal en de Oudemansmedaille van Natuurmonumenten. Tot ons grote genoegen presenteert hij alweer voor de vijfde keer de Open BAC.

 

Natuurlijk is er aanstaande dinsdag een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Nieuwenbroek (slagwerk).

Laat u zich deze prachtige avond vol kleinkunstjuweeltjes niet ontgaan!


< terug