1491e Open BAC

Presentatie: Paul Haenen

Open BAC

Dinsdag, 9 oktober 2018
20:30u tot 23:00u

Traditiegetrouw wordt de eerste Open BAC van het nieuwe seizoen gepresenteerd door Paul Haenen!  De line up bestaat uit onder anderen Peter Pannekoek, Michèlle Schimscheimer, De Rode Horde en Jeninke de Jong.

Reserveer hier je kaartje!
 
Paul Haenen is acteur, presentator, toneel- en scenarioschrijver, verslaggever en regisseur. Hij begon zijn carrière in de jaren '70 bij diverse omroepen en zenders, van de VARA tot de VPRO en radio Stad Amsterdam, met onvergetelijke creaties als Dominee Gremdaat en Margreet Dolman. Inmiddels werkt hij meer 25 jaar aan vele tv-series en radioprogramma's. Paul is ook schrijver en eindredacteur van het tijdschrift Mens en Gevoelens. Als acteur leende hij zijn stem aan talloze film- en televisiepersonages, van de 101 dalmatiërs tot Bert en Grover uit Sesamstraat. Hij schreef meer dan 21 toneelstukken, 9 boeken en produceerde vele DVD's, CD's en LP's. In 2014 vierde hij zijn 25-jarig jubileum als hoofdbespeler van zijn eigen Betty Asfalt Complex en werd hij onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Peter Pannekoek won jaren geleden het Amsterdam Kleinkunst Festival Comedyconcours. Sindsdien is hij actief bij onder andere de Comedytrain, trad op in het voorprogramma van Theo Maassen, was een jaar lang wekelijks te zien in De Wereld Draait Door en is teamcaptain in het satirische tv-programma Dit was het nieuws. Dit seizoen toert hij door Nederland met zijn nieuwste programma Later was alles beter.

Jeninke de Jong groeide op in Groningen en haalde in 2009 haar master Klinische Psychologie. Vervolgens gooide ze het roer om en studeerde in 2016 af aan de Theateropleiding Selma Susanna. Naast een eigen one woman show spleelde ze de afgelopen jaren een eigen zangprogramma met liedjes van  onder anderen Kurt Weill, Steven Sondheim, Amy Winehouse en eigen Nederlandstalig repertoire. Ze bereidt zich nu voor op het Amsterdams Kleunkunstfestival. Begeleid door pianist Leo Bouwmeester presenteert ze een fragment van haar programma in de Open BAC. 

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Dinsdag staan ze in de Open BAC met een try-out van een nieuwe scène uit hun theaterprogramma in wording. Die wordt uitgevoerd door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harmjan Leemhuis!  

Eva Zwaving is zangeres en tekstschrijver. Al enige tijd schrijft zij haar eigen liedjes. In de Open BAC presenteert ze een kleine  selectie uit haar nieuwste werk. Daarbij wordt zij begeleid door de BAC Band. Eva is bovendien al vele seizoenen één van de vaste schrijvers en zangers van het actuele slotlied van de Open BAC. 

Michèlle Schimscheimer (ook wel Shelley) is comédienne en schrijver. Zij studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgde die opleiding aan de Koningstheateracademie te Den Bosch. In de lente van 2018 debuteerde zij als schrijver met haar bundel Geen Getikt Boek. Dit najaar werkt ze aan haar debuut- en afstudeervoorstelling Winnen is voor losers, geregisseerd Pieter Bouwman. Ze speelt dinsdag een fragment uit deze voortstelling in de Open BAC. 

Natuurlijk is er ook deze Open BAC weer een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Kroese (drums).


< terug