1492e Open BAC

Presentatie: Ronald Snijders

Open BAC

Dinsdag, 16 oktober 2018
20:30u tot 23:00u

Absurdist, cabaretier en schrijver Ronald Snijders presenteert aanstaande dinsdag de Open BAC. Met een prachtige line-up met onder anderen Peter Pannekoek, Kiki Schippers, Pepijn Schoneveld, Tom Lash, Piet van Eeghen, Eva Zwaving en natuurlijk de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Reserveer hier je kaartje!
 
Ronald Snijders werd bekend door de tv-programma’s De Staat van Verwarring en het opzienbarende RamBam. Hij schreef Een Normaal Boek en Een Ander Boek, maakte het fictieve actualiteiten programma Binnenland 1 voor Radio 1 en is beheerder van de eerste website voor normale mensen www.normalemensen.nl. Hij schreef onder andere de bestsellers De Schrikkelkalender 2016, De Alfabetweter, 1000 nieuwe woorden die het niet gaan redden en Kopdichtbundel, een bundeling van zijn columns uit Het Parool. Sinds 2017 schrijft hij mee aan het kinderprogramma De Boterhamshow. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe theaterprogramma dat onder de titel Groot Succes 2 in januari 2018 in De Kleine Komedie in première gaat.  De Volkskrant recenseerde zijn laatste programma ‘Welke Show’ als ‘een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes. Hij slaagt erin vrijwel geen enkele zin logisch op de vorige te laten aansluiten. Het enige logische is de slappe lach die al deze onzin losmaakt bij de toeschouwer’. Ronald Snijders was al eerder in de Open BAC te zien, maar presenteert dinsdag voor de eerste keer.

Peter Pannekoek won jaren geleden het Amsterdam Kleinkunst Festival Comedy Concours. Sindsdien was hij actief bij de Comedytrain, trad op in het voorprogramma van Theo Maassen en was hij een jaar lang wekelijks als comedian te zien in De Wereld Draait Door. Dit seizoen toert hij door Nederland met zijn nieuwste programma ‘Later was alles beter’. Daarnaast is hij – naast Jan Jaap van der Wal - de nieuwe captain van het satirische tv-programma Dit Was Het Nieuws.

Piet van Eeghen is singer-songwriter en was al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met spliksplinternieuwe liedjes, waarbij hij wordt begeleid door zijn eigen band met Spike Snellens (drums), Rik Danko (gitaar) en Daniël Hanenberg (bas).

Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. In 2015 ging haar eerste avondvullende programma in première en dat werd lovend ontvangen. Op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan actualiteitenprogramma’s als Spijkers met Koppen. NRC zag een 'Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig' en Theaterkrant oordeelde: 'Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten'. In 2017 won Kiki de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Er Spoelen Mensen Aan’. Na haar debuutprogramma ging ze naar Argentinië en speelde met haar band op de Parade en in de theaters. Ze was ook te zien als finaliste in het televisieprogramma De Slimste Mens. Dit seizoen is zij in de Nederlandse Theaters te zien met haar tweede avondvullende voorstelling: ‘WAAR’.

Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2013 ging zijn eerste avondvullende cabaretshow ‘Meneer Jongetje’ in première, die goed werd ontvangen. Na zijn tweede programma ‘Morgen klaart het op’ toert hij nu met zijn derde show ‘Stante Pede’ langs de Nederlandse theaters. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

Tom Lash debuteerde twee theaterseizoenen geleden met zijn eerste avondvullende voorstelling Uit vrije wil. Een show waarin hij bewees dat het engagement nog niet uit het cabaret verdwenen is, hoe hard sommigen dat ook mogen roepen. Een voorstelling die soms leidde tot grote complimenten en soms tot woedende mails van mensen die liever een wat conventioneler avondje lekker lachen hadden gezien. Ook op de radio was Tom de afgelopen paar jaar te horen met zijn scherpe observaties en meningen, zowel op NPO Radio 1 als Radio 2. Dit seizoen speelt hij zijn tweede voorstelling, getiteld Onder voorbehoud. Over meningen, hoe mensen die vormen en wat je er mee moet. Dinsdag speelt hij in de Open BAC een kort fragment uit deze voorstelling, die op donderdag 18 en vrijdag 19 oktober in het Betty Asfalt Complex te zien is.

Eva Zwaving is zangeres en tekstschrijver. Dinsdag schrijft en zingt zij het nieuwe actuele slotlied van de Open BAC: ‘Zolang de BAC maar open is.’

En natuurlijk is er ook deze week weer een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band o.l.v. Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Kroese (drums).


< terug