1494e Open BAC

Presentatie: Jack Spijkerman

Open BAC

Dinsdag, 30 oktober 2018
20:30u tot 23u

De Open BAC wordt dinsdag gepresenteerd door Jack Spijkerman. Met een gevarieerde line-up met onder anderen cabaretier Pepijn Schoneveld, cabaretière Madelijne Kool, zangeres Georgette, verteller Kees van Wanrooij, comedian Harry Glotzbach en natuurijk de BAC-Band onder leiding van  Vera Marijt!

Koop hier je kaartje >

In het kader van de crowdfunding campagne voor de Open BAC kruipt Jack dinsdag in de huid van veilingmeester. Speciaal voor alle liefhebbers en vrienden van de BAC is Ben Lansink in zijn archief gedoken en stelt hij een aantal unieke historische items beschikbaar voor het goede doel. Jack krijgt bovendien een aantal bijzondere items van collega-artiesten onder de hamer. Mis het niet!

Jack Spijkerman werkte als onderwijzer en docent Nederlands, godsdienst en handvaardigheid toen hij in 1981 hij met Arie van der Wulp en Joop van Dijk de cabaretgroep Dubbel en Dwars oprichtte. In 1982 wonnen zij op het Leids cabaretfestival de publieksprijs. Vanaf 1985 presenteerde hij verschillende radio-programma’s voor de VARA waaronder De Steen en Been Show en Spijkers met koppen. Voor het amusementsprogramma Kopspijkers won hij in 2002 de Gouden Televizier Ring voor het beste televisie-programma. In 2005 maakte hij de overgang naar Talpa waar hij verantwoordelijk was voor de programma’s Café de Sport en Koppensnellers. Later maakte hij voor RTL4 de  zaterdagavondshow Wat vindt Nederland? en het programma Echt Waar?!  Ook presenteerde hij tweemaal per jaar voor RTL7 de quiz Koning Voetbal. Jack Spijkerman presenteerde op 13 mei 2003 in Koninklijk Theater Carré de 1000e Open BAK. 

De line-up van dinsdag 30 oktober bestaat uit:

Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2013 ging zijn eerste avondvullende cabaretshow ‘Meneer Jongetje’ in première, die goed werd ontvangen. Na zijn 2e programma ‘Morgen klaart het op’ toert Pepijn momenteel met zijn 3e show ‘Stante Pede’ langs de Nederlandse theaters. Aanstaande dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

Madelijne Kool had een succesvolle carrière in de reclamewereld, maar gooide het roer om en koos begin 2014 voor cabaret en zang. Momenteel is zij actief als cabaretière, schrijfster, (stem-) actrice, songwriter en zangeres. Zij is ook moeder van vier opgroeiende dochters en één van de vaste schrijfsters en zangeressen van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC. Momenteel werkt zij aan haar eigen kerstshow onder de titel ‘Haha Handleiding Kerst 2018’. Uit dat programma kunt u komende dinsdag – bij wijze van try-out – een paar scènes zien. 

Georgette is de artiestennaam van zangeres en songwriter Beer Teipe. Na haar studie aan het Hilversums conservatorium vond zij, geïnspireerd door soul, pop en jazz, haar eigen stijl. In 2004 richtte zij haar eigen band “Beer” op en in 2011 maakte ze haar eerste singer/songwriter album onder de titel "Love Life". Dinsdag presenteert zij in de Open BAC een kleine greep uit haar nieuwste repertoire.

Kees van Wanrooij is verhalenverteller en acteur en was al eens eerder in de Open BAC te zien. Dinsdag is hij terug met – zoals hij zelf zegt – een zenuwslopend verhaal  van Roald Dahl. Welk verhaal het wordt blijft nog even een verrassing. Kees werkt aan een serie horrorverhalen voor scholen, geschreven door auteurs als Guy de Maupassant, Roald Dahl , Philip K Dick en authentieke Ierse horrorverhalen. Op aanvraag speelt hij deze verhalen ook voor liefhebbers of bij speciale gelegenheden.  

Harry Glotzbach is acteur, presentator, zanger en liedjesschrijver, maar vooral één van de vaste comedians bij het Comedy Cafe in Amsterdam waar hij meerdere malen per maand te zien is en tevens MC bij de maandelijkse Courthouse Comedy Club in Het Tuchthuis in Eindhoven. Eerder was hij finalist van het Leids Cabaret Festival en winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours. Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.  

En natuurlijk is er een belangrijke rol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Kroese (drums).


< terug