1495e Open BAC

Presentatie: Machteld van der Gaag

Open BAC

Dinsdag, 6 november 2018
20:30u tot 23u

De Open BAC wordt dinsdag 6 november gepresenteerd door zangeres Machteld van der Gaag. Met in de line-up onder anderen singer-songwriter Carly E., stand-up gitarist Roel C. Verburg, theatermaakster Rosan van der Zee, cabaretier Nik Goedemans, comedian Ties Prins, slotliedzanger Frank van Schaik en en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Reserveer hier je kaartje!

Machteld van der Gaag is zangeres, tekstschrijver en stemactrice. Ze is geboren en getogen in Frankrijk en studeerde onder andere in Engeland en Leiden. Zingen is haar grote passie waarbij zij zich heeft toegelegd op het repertoire van onder meer Barbara en Jacques Brel. Bij haar optredens wordt zij op piano begeleid door Nico van der Linden. Machteld was al eerder in de Open BAC te gast met repertoire van de franse chansonnière Barbara. Dit voorjaar jaar won zij het prestigieuze Concours de la chanson en werd zij onderscheiden met de Grand Prix Alliance Française 2018. Aanstaande dinsdag presenteert zij voor de eerste keer de Open BAC. 

Carly E. had al op jonge leeftijd de haar cello aan haar zijde. Opgeleid als klassiek musicus, toerde ze met het Jeugd Orkest Nederland van Frankrijk tot China. De ervaringen die ze opdeed tijdens het wonen en werken in Engeland en Argentinië inspireerden haar om haar eigen weg in te slaan. Zonder het orkest werd ze een singer-songwriter met loop pedal. In juni 2016 bracht ze ‘Blue Funny You’ uit, opgenomen in Buenos Aires. Onlangs verscheen haar tweede werk: het volledig analoog opgenomen album ‘Timeless Thoughts’. Carly E.’s geluid is gepassioneerd, rauw en eerlijk. Zichzelf begeleidend op cello zingt ze haar nummers en mixt onbevreesd verschillende genres. 

Roel C. Verburg combineert stand-up comedy met muziek. Waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen ook in zijn liedjes in hoog tempo door. Op de radio was hij wekelijks te gast bij Giel Beelen en tegenwoordig speelt hij elke vrijdagochtend een liedje bij Jeroen van Inkel op Radio Veronica. Op tv trad hij op in Kopspijkers, Comedy Explosion, Tatatataal, Comedyclub Katendrecht en recent als vaste gast in Howard Komproe’s Padoem Patsss. Roel speelde naast twee avondvullende theatertournees ook in ontelbaar veel kroegen, poppodia, theaters en concertzalen en festivals als de Zwarte Cross en Lowlands. Tevens is hij één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam. Tot nu toe bracht hij twee CD’s uit ‘Liedjes Voor De Kater‘ en ‘Het Gele Album‘. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.
 
Rosan van der Zee
is een 22 jarige student, jongerenbegeleider en singer/songwriter die in de bloei van haar leven staat. Als je haar ziet, lijkt alles te zijn zoals het hoort. In je hoofd kan je al een Facebookprofiel met lachende selfies aan haar linken. Een verzameling van successen en geen wolkje voor de zon. Echter, de realiteit is toch anders. Het is tijd om voor de derde keer uit de kast te komen (ja, werkelijk) om er nu hopelijk voor altijd uit te zijn gestapt. Dit doet ze tijdens een ontluikend theaterstuk gecombineerd met haar eigen nummers. Een persoonlijk verhaal dat op luchtige wijze zijn weg naar buiten vindt. Zo bewandelt zij de weg naar het vieren van haar "Happy Depressie". Dinsdag kunt u in de Open BAC kijken en luisteren naar een fragment uit dit programma.  

Nik Goedemans was als aankomend cabaretier al eerder in de Open BAC te zien. Hij bereidt zich momenteel voor op de halve finales van het Groninger Studenten Cabaretfestival. Dat doet hij met het programma “NTB” . Goedemans: "Psychologie is de studie waar ik na een studiekeuzetraject terecht kwam. Kiezen heb ik nooit gekund; 'ik kies later wel', denk ik dan, 'zodra de ober aan tafel komt'. Psycholoog zal ik in elk geval nooit worden. Waarom niet? Daar ben ik niet in geïnteresseerd; de psychologie is daar toch veel te groot voor. Waarom slechts de focus op het functionele of het disfunctionele gedrag van een “bepaald soort” mensen als je ook de hele maatschappij op de schop kan nemen?! Dat moet, zeker voor een Gooische ras Amsterdammer, toch te doen zijn..."

Ties Prins is een stand-up comedian uit Utrecht. Dinsdag is hij voor de eerste keer te gast in de Open BAC. 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van ‘Zolang de BAC maar open is’, het actuele slotlied van de Open BAC.

En natuurlijk wordt de avond muzikaal omlijst en ondersteund door de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Kroese (drums).


< terug