1496e Open BAC

Presentatie: Eva Zwaving

Open BAC

Dinsdag, 13 november 2018
20:30u tot 23u

De Open BAC wordt dinsdag 13 november gepresenteerd door zangeres en tekstschrijver Eva Zwaving. Met in de line-up onder anderen Hans Sibbel, De Rode Horde, Madelijke Kool & Maikel Steur, William Dashwood, Micha Ghorghy, Marie Merlot en de BAC-Band onder leiding Vera Marijt!

Reserveer hier je kaartje!

En draag je de Open BAC een warm hart toe? Onze crowdfundingactie voor een zonnige toekomst loopt nog een week! Doneer hier!

Eva Zwaving is zangeres, tekstschrijfster en liedjesmaakster. Zij werkte vele jaren voor het impresariaat van Toomler en is sinds kort productieleider van ‘Echt Gebeurd’ een maandelijkse voorstelling in Toomler, waar mensen verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. De laatste jaren was zij regelmatig in de Open BAC te zien, niet alleen als een méér dan verdienstelijke zangeres, maar ook als schrijfster van het slotlied. Momenteel timmert zij hard aan de weg met haar éénmanszaakje ‘Eva Zang en Zaken’ en assisteert zij bij de organisatie van de 1500ste Open BAC op 8 januari 2019 in het De La  Mar Theater. Aanstaande dinsdag presenteert zij voor de eerste keer de Open BAC.

Hans Sibbel maakte samen met Dolf Jansen van 1990 tot 2002 theaterprogramma's, oudejaarsconferences en tv-programma's. Daarnaast was hij redactielid van Dit was het nieuws en voor het VARA-programma Kopspijkers. Sinds 1993 is hij lid van de Comedytrain, de groep van stand-uppers in Comedyclub Toomler. Sinds 2000 maakt hij onder de naam Lebbis ook solotheatervoorstellingen en hij schreef W2P, een populairwetenschappelijk boek over de evolutie. In 2011 won Hans Sibbel met zijn show 'Branding' de Poelifinario, de cabaretprijs voor het indrukwekkendste programma van het seizoen. Dit seizoen toert Hans Sibbel met zijn nieuwste programma ‘De Bovengrens’ door Nederland, en dinsdag is hij te gast in de Open BAC met nieuw materiaal. 

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Dinsdagavond staan zij in de Open BAC met een try-out van een nieuwe scène uit hun theaterprogramma in wording. Die wordt uitgevoerd door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harmjan Leemhuis!  

Madelijne Kool had een succesvolle carrière in de reclamewereld maar gooide het roer om en koos begin 2014 voor cabaret en zang. Momenteel is zij actief als cabaretière, schrijfster, (stem-) actrice, songwriter en zangeres. Zij is ook moeder van vier opgroeiende dochters en één van de vaste schrijfsters en zangeressen van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC. Momenteel werkt zij samen met Maikel Steur aan een kerstshow onder de titel ‘Haha Handleiding Kerst 2018’. Uit dat programma kunt u komende dinsdag – bij wijze van try-out – een paar scènes zien.

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. Dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire, waarbij hij ook wordt begeleid door de BAC-band onder leiding van Vera Marijt.

Micha Ghorghy schrijft Nederlandstalige liedjes over het dagelijks leven. Soms absurd, soms melancholisch, maar altijd met de droge humor die Micha’s werk kenmerkt. De onderwerpen zijn banaal en poëtisch tegelijk. Zoals alles in het leven eigenlijk. Zo neemt hij zijn publiek mee op reis langs de wonderlijke wereld van het alledaagse en probeert hij al zingend en gitaar spelend de mensheid op te vrolijken!

Marie Merlot maakt deel uit van het duo Jonkers en Merlot. Daarnaast schrijft en zingt zij ook in haar eentje. Dinsdag is zij voor de tweede keer te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit haar nieuwste werk. Daarbij wordt zij begeleid door de BAC-Band.

Natuurlijk wordt de avond muzikaal omlijst en ondersteund door de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Kroese (drums).


< terug