1497e Open BAC

Presentatie: Anna Ågren

Open BAC

Dinsdag, 20 november 2018
20:30u tot 23u

Zangeres Anna Ågren presenteert aanstaande dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Meeuw Roovers, Younes Jabboury, Fedor Ikelaar, Berend Bonsema, Piet van Eeghen, het Hemsterhuiskoor en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Reserveer hier je kaartje!

En draag je de Open BAC een warm hart toe? Onze crowdfundingactie voor een zonnige toekomst loopt nog een paar dagen! Doneer hier!

Anna Ågren volgde na haar afstuderen aan het Fontys Conservatorium een tweede fase studie aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Sinds 2010 is zij – samen met Roel Dullaart – de vaste kern van De Andersons, een kleinkunstgezelschap met Zweedse roots. De Andersons maakten de afgelopen jaren diverse goed ontvangen voorstellingen waaronder ‘Stockholm Sneeuwt’ (met Arjan Lubach), ‘ Vreeswijk & de Andersons’ , (over  het leven en werk van Cornelis Vreeswijk) en ‘Ballades en Brutaliteiten’, een exclusieve concertreeks in samenwerking met de band Zijlstra. Verder speelden ze als zangers en theatermakers in diverse producties (o.a. in ‘Verboden te Lachen’ van en met Herman van Veen en ‘Het Vreemdelingenlegioen’) en stonden ze op verschillende binnen- en buitenlandse theaterfestivals. Momenteel toeren De Andersons door Nederland met een hartstochtelijk theaterconcert over verwondering onder de titel ‘Hier dooft niets’. Dinsdag presenteert Anna Ågren voor de eerste keer de Open BAC. 

De line-up van dinsdag 20 november bestaat uit:

Meeuw Roovers was – als onderdeel van het cabaretduo ‘Roovers & van Leeuwen’ - al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met een allereerste try-out van nieuw solomateriaal voor zijn programma in wording.

Younes Yabboury studeerde aan de Theateropleiding Selma Susanna en is  cabaretier, theaterdocent, presentator en comedian. Dinsdag staat hij in de Open BAC met een try-out van zijn nieuwe programma onder de titel 'Meer dan dit wordt het niet' , een programma over Tindertherapie, erotiserende weermannen, de onmacht om degene te redden van wie je houdt, vreemdgaan in de Alpen en onbereikbare vrouwen. Kortom; de zoektocht naar ongeluk. Younes is dinsdag ook de zanger van het actuele slotlied van de Open BAC. 

Fedor Ikelaar woont in Nepal en is daar een jaar geleden een stand-up carrière gestart. Aldaar doet hij dat in het Engels, maar hij zou graag onderzoeken of het hier in Nederland ook in zijn moedertaal zou kunnen lukken. Grappig detail: in Nepal is zijn stand-up carrière begonnen bij het Bikalpa Art Centre, wat beter bekend staat als B.A.C. Dinsdag staat Fedor voor het eerst in de Open BAC met een try-out van kersvers materiaal!

Berend Bonsema is aankomend cabaretier en is aanstaande dinsdag voor het eerst te gast in de Open BAC. 

Piet van Eeghen is singer-songwriter en was al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met spliksplinternieuwe liedjes, waarbij hij wordt begeleid door zijn eigen band. De bezetting daarvan is: piano/zang: Piet van Eeghen, drums: Spike Snellens, gitaar: Rik Danko en basgitaar: Daniël Hanenberg.

Het Hemsterhuiskoor is het nieuwste koor van Nieuw-West, en waarschijnlijk van de stad. Het is een koor voor mensen die graag willen zingen, ook als je het nooit eerder hebt gedaan. Het koor bestaat nu twee jaar en telt zo’n 40 leden. Het repertoire is avontuurlijk en varieert van Coldplay tot Gershwin en van Adele tot Bruno Mars. En natuurlijk is iedereen die wil zingen – mannen en sopranen in het bijzonder - reuze welkom. Het koor is opgericht door saxofonist Carlo Banning staat onder leiding van  Barbara van Houten. Dinsdag is het koor opnieuw te gast in de Open BAC met een selectie uit hun repertoire.

Natuurlijk wordt de avond muzikaal omlijst en ondersteund door de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Kroese (drums).


< terug