1498e Open BAC

Presentatie: Jeroen Kramer

Open BAC

Dinsdag, 27 november 2018
20:30u tot 23u

De Open BAC wordt dinsdag 27 november gepresenteerd door zanger, acteur en presentator Jeroen Kramer. Met in de line-up onder anderen Peter Pannekoek, cabaretduo Vlamousse, comedian Roel C. Verburg,  illusionist Reynier Jonkers, cabaretier Pepijn Schoneveld, liedjesmaker Jean Koolen, opstand-komediant Frank van Schaik en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Reserveer hier je kaartje!

En draag je de Open BAC een warm hart toe? Onze crowdfundingactie voor een zonnige toekomst loopt nog een paar dagen! Doneer hier!

Jeroen Kramer praat al meer dan 20 jaar in camera’s en microfoons. Voor tv-programma’s, reclamespots, opdrachtfilms en zalen. Meestal als voice-over, presentator of interviewer. Vaak ook als zanger (van eigen werk). En soms als acteur. Hij schrijft songs, columns, en artikelen, schreef een hoorspel, een cd met Nederlandstalige liedjes en zijn columns zijn gebundeld tot een boek. Velen zullen Jeroen kennen van het Klokhuis, een jeugdprogramma dat hij 11 jaar lang presenteerde. De meeste kijkers van toen zijn inmiddels tussen de twintig en vijfendertig jaar oud. Kinderen van nu (en hun ouders) zien Jeroen Kramer in het najaar voorbijkomen als de razende reporter van het Sinterklaasjournaal. Verder schreef Jeroen columns voor onder andere de J/M en Onze Taal, en reisartikelen voor Trouw en maandblad Azië. En dan is er nog Jeroen Kramer de muzikant, die Nederlandstalige songs schrijft en daarmee solo-voorstellingen geeft. Daarnaast was hij als stemacteur of voice-over te beluisteren in talloze commercials, luisterboeken, online cursussen en andere producties. Over het wonderlijke beroep van voice-acteur schrijft hij overigens iedere week een stukje in de rubriek Jeroens Voice Noise. Dinsdag presenteert hij voor de eerste keer de Open BAC.

De line-up van dinsdag 27 november bestaat uit:  

Peter Pannekoek won jaren geleden het Amsterdam Kleinkunst Festival Comedyconcours. Sindsdien was hij onder meer actief bij de Comedytrain, trad hij op in het voorprogramma van Theo Maassen en was hij een jaar lang wekelijks als comedian te zien in De Wereld Draait Door. Dit seizoen toert hij door Nederland met zijn nieuwste programma, getiteld ‘Later was alles beter’. Daarnaast is hij dit jaar – naast Jan Jaap van der Wal - de nieuwe captain van het satirische tv-programma Dit Was Het Nieuws.  

Cabaretduo Vlamousse bestaat uit Maya van As en Brigitte van Bakel, twee afgestudeerde dames van de Koningstheateracademie in Den Bosch. Dit voorjaar besloten zij als duo een theaterprogramma te maken. Want: ‘we hebben nagenoeg dezelfde humor, zijn geëngageerd van hart en hebben gelijke verlangens op het gebied van theater en cabaret.’ Vlamousse benoemt totdat er niks meer te benoemen valt. De angst voor de medemens moet doorbroken, excuses moeten gemaakt en verhalen moeten worden gehoord. Van williewalm tot kinderarbeid, geen onderwerp is hen te pijnlijk. Aanstaande dinsdag staat  Vlamousse voor het eerst in de Open BAC met een try-out van hun nieuwste materiaal. 

Roel C. Verburg combineert stand-up comedy met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen (ook in zijn liedjes) in hoog tempo door. Op de radio was hij wekelijks te gast bij Giel Beelen en tegenwoordig speelt hij elke vrijdagochtend een liedje bij Jeroen van Inkel (Rinkeldekinkel) op Radio Veronica. Op TV trad hij o.a. op in Kopspijkers, Comedy Explosion, Tatatataal, Comedyclub Katendrecht en recent als vaste gast in Howard Komproe’s onelinerprogramma Padoem Patsss. Roel speelde naast twee avondvullende theatertournees ook nog in ontelbaar veel kroegen, poppodia, theaters en concertzalen alsmede meerdere malen op festivals als de Zwarte Cross en Lowlands. Tevens is hij één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam. Tot nu toe bracht hij twee CD’s uit ‘Liedjes Voor De Kater‘ en ‘Het Gele Album‘. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Reynier Jonkers is in het dagelijks leven advocaat. Maar daarnaast heeft hij een bijzondere passie: goochelen. Dinsdag staat hij voor het eerst in de Open BAC met een kleine proeve van zijn illusionistische kunst.  

Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2013 ging zijn eerste avondvullende cabaretshow ‘Meneer Jongetje’ in première, die goed werd ontvangen. Na zijn 2e programma ‘Morgen klaart het op’ toert Pepijn momenteel met zijn 3e show ‘Stante Pede’ langs de Nederlandse theaters. Aanstaande dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Jean Koolen is zanger, gitarist en liedjesmaker. In de jaren negentig van de vorige eeuw maakte hij een paar jaar deel uit van het Open Combo van de Open BAK in Theater De Engelenbak. Daarnaast maakte hij vele jaren deel uit van het ensemble Villa Zeezicht dat zich specialiseerde in melodieuze toegankelijke Nederlandstalige liedjes. Dinsdag is Jean opnieuw te gast in de open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire. 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van ‘Zolang de BAC maar open is’, het actuele slotlied van de Open BAC.

En natuurlijk wordt de avond muzikaal omlijst en ondersteund door de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Kroese (drums).


< terug