1499e Open BAC

Presentatie: Arthur Gumbs

Open BAC

Dinsdag, 4 december 2018
20:30u tot 23u

De laatste Open BAC van dit 2018 wordt dinsdag gepresenteerd door barman, DJ en muziekspecialist Arthur Gumbs. Met een prachtige line-up met onder anderen Peter Pannekoek, Julie Huard, Janneke de Bijl, De Rode Horde, Micha Ghorghy, Nik Goedemans en natuurlijk de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Reserveer hier je kaartje!

Arthur Gumbs werd in 1976 geboren in Amsterdam. Hij ontplooide zich tot veelbelovend basketbaltalent tot blessureleed hem tot een studie Nederlands en later Geschiedenis dwong. Vervolgens was hij als megalomane muziekkenner jarenlang hét gezicht van de klassieke afdeling van de Virgin megastore. Nadat deze werd gesloten zette hij zijn carrière voort als meubelbezorger en -monteur. Daarnaast was hij jarenlang werkzaam als barman bij de Engelenbak en inmiddels is hij dat ook in het Betty Asfalt Complex. Tevens is hij al 10 jaar actief als DJ. Als Henk van DJ's Cowboy en Henk maakt hij furore met obscuur jaren 50, 60 en 70 repertoire. Tevens is hij de DJ die het publiek kan laten dansen op klassieke muziek. Onder theatermakers staat hij te boek als erg grappig, mits niet op een podium. Met een auditief geheugen waar je U tegen zegt, kent hij menig liedtekst uit het hoofd en was regelmatig in de Open BAC te horen. Dinsdag presenteert hij voor de 3e keer de Open BAC!
 
Peter Pannekoek won jaren geleden het Amsterdam Kleinkunst Festival Comedyconcours. Sindsdien was hij onder andere actief bij de Comedytrain, trad op in het voorprogramma van Theo Maassen en was hij een jaar lang wekelijks als comedian te zien in De Wereld Draait Door. Dit seizoen toert hij door Nederland met zijn nieuwste programma, getiteld ‘Later was alles beter’. Daarnaast is hij dit jaar – naast Jan Jaap van der Wal - de nieuwe captain van het satirische tv-programma Dit Was Het Nieuws.
 
Julie Huard is een muzikaal duo dat bestaat uit  Adam Thomassen en Julie Huard. Omdat de liedjes die zij zelf schrijven steeds meer een kleinkunstkarakter hebben, zijn zij al een tijd op zoek naar een ander soort podium dan de kroegen, poppodia en de straathoeken waar zij tot nog toe hun kunsten vertoonden. Vandaar dat dit goedgehumeurde duo dinsdag voor de derde keer in de Open BAC te beluisteren is met een selectie uit hun repertoire.
 
Janneke de Bijl studeerde filosofie en schreef een serieuze scriptie over humor. Omdat ze dat zelf ook nogal tegenstrijdig vond, begon ze daarna aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Daar maakte Sanne Wallis de Vries haar enthousiast voor stand-up comedy. In 2012 studeerde ze cum laude af en een tijdje later deed ze succesvol auditie bij Comedytrain, waar ze sinds 2016 vast lid is. Daarnaast schrijft ze columns, theaterteksten en een blog bij en geeft schrijfles en tekstadvies. Vorig seizoen won ze de jury- en publieksprijs van het gerenommeerde festival Cameretten. Momenteel werkt ze aan haar eerste avondvullende programma, waarvoor zij dinsdag in de Open BAC nieuw materiaal test.
 
De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Dinsdagavond staan zij in de Open BAC met een try-out van een nieuwe scène uit hun theaterprogramma in wording. Die wordt uitgevoerd door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harmjan Leemhuis! 
 
Micha Ghorghy schrijft Nederlandstalige liedjes over het dagelijks leven. Soms absurd, soms melancholisch, maar altijd met de droge humor die Micha’s werk kenmerkt. De onderwerpen zijn banaal en poëtisch tegelijk. Zoals alles in het leven eigenlijk. Zo neemt Micha zijn publiek mee op reis langs de wonderlijke wereld van het alledaagse en probeert hij al zingend en gitaar spelend de mensheid op te vrolijken!

Nik Goedemans was als aankomend cabaretier al eerder in de Open BAC te zien. Hij stond dit najaar met zijn programma NTB in de finale van het Groninger Studenten Cabaretfestival. Dinsdag is hij terug met een try-out van materiaal voor zijn programma in wording.

En natuurlijk wordt de avond muzikaal omlijst en ondersteund door de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Kroese (drums).


< terug