1501e Open BAC

Presentatie: Madelijne Kool

Open BAC

Dinsdag, 15 januari 2019
20:30u tot 23u

Na een spetterende 1500e aflevering wordt de eerste reguliere Open BAC van 2019 gepresenteerd door cabaretière en schrijfster Madelijne Kool. Met een gevarieerde line-up met onder anderen Kiki Schippers, Pepijn Schoneveld, Nicky Roeg, Koor Rook, het gloednieuwe cabaretduo Vlerk en Zijlstra, Eva Zwaving en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Madelijne Kool had een succesvolle carrière in de reclamewereld maar gooide het roer om en koos 5 jaar geleden voor cabaret en zang. Sindsdien is ze actief als cabaretière, schrijfster, (stem-)actrice, songwriter en zangeres. Ze is ook moeder van 4 dochters en één van de vaste schrijfsters en zangeressen van het actuele slotlied van de Open BAC. In december speelde ze met veel succes in verschillende theater haar eigen kerstshow onder de titel Haha Handleiding Kerst 2018. Dinsdag presenteert ze voor de eerste keer de Open BAC! 

Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. Hij studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en in 2013 ging zijn eerste avondvullende cabaretshow Meneer Jongetje in première. Pepijn toert nu met zijn derde show ‘Stante Pede’ langs de Nederlandse theaters. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. In 2015 ging haar eerste avondvullende programma in première en dat werd lovend ontvangen. In 2017 won Kiki de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Er Spoelen Mensen Aan’. Na haar debuutprogramma speelde ze met haar band op de Parade en in de theaters. Dit seizoen speelt ze haar tweede avondvullende voorstelling WAAR. 

Nicky Roeg volgde een jaar geleden een cursus stand-up comedy. Sindsdien was hij op verschillende podia actief als stand-up comedian. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.  

Koor Rook is het zangensemble van De Stemstudio en staat onder leiding van de Vlaamse zangeres Evi De Jean. Rook is een wisselende formatie van jonge zangers en zangeressen. Het repertoire bestaat uit meerstemmige muzikale pareltjes van over de hele wereld. Dinsdag presenteren zij een kleine selectie waarbij ze muzikaal worden begeleid door de BAC Band.

Vlerk en Zijlstra is een gloednieuw cabaretduo dat bestaat uit Sarah van der Vlerk en Jelle Zijlstra. Het duo werkt aan hun eerste voorstelling die onder de titel Imposters op 9 februari in première gaat  in Podium Mozaïek. Daarnaast bereiden zij zich voor op deelname aan het Leids Cabaret Festival. Vlerk en Zijlstra maken snelle, fysieke scènes afgewisseld met kwetsbare stukken met veel zelfspot. Dinsdag zijn zij voor de eerste keer te gast in de Open BAC.

Eva Zwaving is zangeres, tekstschrijfster en liedjesmaakster. De afgelopen jaren was zij regelmatig in de Open BAC te zien, niet alleen als een méér dan verdienstelijke zangeres, maar ook als schrijfster van het actuele slotlied dat zij ook dinsdag voor haar rekening neemt. Daarnaast was Eva medeverantwoordelijk voor de organisatie van de feestelijke 1500ste Open BAC, afgelopen dinsdag in het DeLaMar Theater. 

En natuurlijk wordt de avond muzikaal omlijst en ondersteund door de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Kroese (drums).


Reserveer hier je kaarten!


< terug