1502e Open BAC

Presentatie: Hanneke Last

Open BAC

Dinsdag, 22 januari 2019
20:30u tot 23u

De Open BAC wordt dinsdag 22 januari gepresenteerd door actrice en zangeres Hanneke Last. Met een mooie line-up  met onder anderen Mattijs Verhallen, cabaretduo Bamberg en Smit, comedian Michael Mars, kleinkunstenaar Maus Koster, verhalenvertelster Marianne Nan, Eva Zwaving en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Hanneke Last studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze speelde in verschillende (muziek)theaterstukken als Intouchables, Bint, Onder de Groene Hemel, Hij gelooft in mij, LOS, De Gravin van Parma en haar eigen muzikale theaterstuk Date de Han. Ze was ook te zien in films en tv-producties als Het Klokhuis, Mannenharten en Bloed, Zweet en Tranen. Dinsdag presenteert ze voor het eerst  de Open BAC!

Mattijs Verhallen is cabaretier, pianist, liedjesmaker en docent. Hij stond in 2010 in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival en bracht daarna zijn eigen programma Zolang de maat maar vol is uit. Daarna werkte hij mee aan onder andere de muziektheatervoorstellingen Snip en Snap en Happy Days. In 2016 sloot hij zich aan bij  het comedy-sketch-theatercollectief BOESJANS. Daarnaast schreef hij liedjes voor onder anderen Jan Beuving, Danielle Schel en Anne van Rijn en geeft hij regelmatig songwriting workshops. En natuurlijk was hij bijna 4 jaar lang de energieke muzikale leider van de BAC-Band!

Marianne Nan werkt al meer dan 20 jaar in het communicatievak. Ze redigeert zakelijke teksten en geeft trainingen over klantgerichte communicatie. Om op een andere manier met taal bezig te zijn, en ook om eindelijk eens wat te doen met de verhalen die zij ‘in haar hoofd schreef’, volgde Marianne in 2015 een cursus cabaret en verschillende masterclasses. Ze werkt nu aan haar eerste voorstelling onder de titel Meisje krentenbol: cabareteske verhalen en gedichten over zwembadavonturen, scharrelen, lamellen, huisdieren, ketjap, familie, patat, vriendschap, kleuren en natuurlijk krentenbollen.

Joey van der Velden is acteur, presentator, stemacteur en radio-dj. Hij volgde jarenlang theaterles aan het Jeugdtheater Hofplein en speelde in verschillende (jeugd)theatervoorstellingen. Ook was hij te zien in films als Ellis in Glamourland en Minoes, en series als Luifel & Luifel, Toen was geluk heel gewoon, Onderweg naar Morgen, Costa en Kinderen geen bezwaar. Van de zomer van 2011 tot en met de zomer van 2016 was hij te horen als dj op Qmusic. Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC. 

Maus Koster studeerde Communicatie en Bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte en woonde hij 5 jaar in Canada. Terug in Nederland heeft hij als ondernemer verschillende bedrijven opgezet. In 2010, op de top van zijn midlife, zag Maus het theaterlicht. Dat ging op groen, maar hij is kleurenblind. In 2015 studeerde hij af bij theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam met zijn voorstelling SpeechLess. Maus speelt nu in theaters door het land. Alleen en als duo.

Michael Mars is stand-up comedian en was al eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag staat hij opnieuw op ons podium met een try-out van nieuw materiaal. 

Bamberg en Smit is een nieuw cabaretduo dat bestaat uit Marcel Bamberg en Oscar Smit. Dinsdag zijn zij te gast met een try-out van hun nieuwste materiaal.

Eva Zwaving is zangeres, tekstschrijfster en liedjesmaakster. De afgelopen jaren was zij regelmatig in de Open BAC te zien, niet alleen als een méér dan verdienstelijke zangeres, maar ook als schrijfster van het actuele slotlied dat zij ook dinsdag voor haar rekening neemt.

En natuurlijk wordt de avond muzikaal omlijst en ondersteund door de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano) met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug