1503e Open BAC

Presentatie: Evert de Vries

Open BAC

Dinsdag, 29 januari 2019
20:30u tot 23u

Cabaretier en regisseur Evert de Vries presenteert dinsdag 22 januari de Open BAC. Met een mooie line-up met onder anderen Jeroen Bouwhuis, Gerthein Boersma, Sanne Schumacher, Badr Yasin, het Lucy Dijkman Trio, cabaretduo Zo Juf, Eva Zwaving en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt.

 

Evert de Vries studeerde aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht, gaf les aan verschillende onderwijsinstellingen en maakte daarnaast deel uit van de cabaretgezelschappen Van Santen en Van Santen en Heren op zicht. Daarnaast regisseerde hij talloze toneel-, cabaret- en muziektheatervoorstellingen. In 1988 was hij oprichter van het Amsterdams Kleinkunst Festival, een festival dat hij tot grote bloei bracht en waarvan hij tot 2017 directeur was. Vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse kleinkunst werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jeroen Bouwhuis studeerde aan de AHK in Utrecht en won in 2006 het Amsterdams Kleinkunst Festival. Sindsdien maakte hij verschillende programma’s waarmee hij ook in de Verenigde Staten optrad. In zijn shows combineert hij choreografie, mimiek en een unieke soundtrack tot fascinerende en succesvolle voorstellingen. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Gerthein Boersma is stand-upcomedian, cabaretier en games- en pokerjournalist. Sinds 2017 is hij lid van de Comedytrain en vrijwel wekelijks te zien in Toomler. Daarnaast is hij tekstschrijver bij De Wereld Draait Door, Zondag met Lubach en Dit was het nieuws. Op dit moment bereidt hij zich voor op zijn deelname aan het Leids Cabaretfestival. Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC.

 

Sanne Schuhmacher zingt verhalen en schrijft uit volle borst. Zij studeerde aan de Koningstheateracademie in den Bosch en deed de opleiding Writing for Performance van de HKU in Utrecht. In haar optredens combineert ze kleinkunst en harp. Ook zij bereidt zich voor op deelname aan het Leids Cabaretfestival.

 

Badr Yasin is aankomend stand-upcomedian. Dinsdag is hij voor de eerste keer te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Het Lucy Dijkman Trio werd eind 2017 opgericht met als doel een Nederlandstalig liedjesprogramma te maken. Het trio bestaat uit Lucy Dijkman (zang en piano), Hans Alink (drums, percussie en zang) en Peter Huijing (gitaar en zang). Onder de werktitel De schaamte voorbij hebben zij dat programma inmiddels voltooid en zijn zij erg benieuwd wat het publiek er van vindt. Zelf noemen zij hun repertoire luisterpop, waarin invloeden doorklinken van klassiek, blues, jazz en rock. Dinsdag zijn zij voor de eerste keer te gast in de Open BAC.

 

Zo Juf is een cabaretduo dat bestaat uit Ingeborg de Lange en Yvonne Bokdam. Lang voordat de luizenmoeder op tv was, lagen de teksten en liedjes van ZoJuf al op de planken. Over en voor het onderwijs, maar ook in andere bedrijfstakken kunt u zomaar iets herkennen over collega's en menselijk contact. Zo Juf probeert dinsdag voor de tweede keer materiaal uit tijdens de Open Bac.

 

Eva Zwaving is zangeres, tekstschrijfster en liedjesmaakster. De afgelopen jaren was zij regelmatig in de Open BAC te zien, niet alleen als een méér dan verdienstelijke zangeres, maar ook als schrijfster van het actuele slotlied dat zij ook dinsdag voor haar rekening neemt.

 

En natuurlijk wordt de avond muzikaal omlijst en ondersteund door de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano) met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug