1504e Open BAC

Presentatie: Alex Ploeg

Open BAC

Dinsdag, 5 februari 2019
20:30u tot 23u

Cabaretier en stand-upcomedian Alex Ploeg presenteert dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Jan Reinder, Eva Bos, Jon Mouter, Arjan Kleton, Onno Blom, Bas Marée, Sanne Schumacher en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

 

 

Comedytrain-lid Alex Ploeg won vorig jaar de Publieksprijs op Cameretten en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedy-talent van 2018. De jury van Camertten zei over hem: 'Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere getuigen juist van een prettig gestoord brein’. Afgelopen najaar ging Alex’ eerste avondvullende voorstelling in première in De Kleine Komedie. Voor Cameretten won hij onder andere de Jury- en Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2011) en het Griffioen Zuidplein Cabaret festival (2012). Daarnaast schreef hij teksten voor programma’s als Spijkers met Koppen (Radio 2) en Cojones (VARA). Alex was al eens eerder te gast in de Open BAC, maar dinsdag presenteert hij de avond voor het eerst.

 

Bas Marée is zanger, kleinkunstenaar en liedjesschrijver. Hij maakt deel uit van het ensemble Andermans veren Live dat met een prachtig liedjesprogramma door Nederland toert en vormt daarnaast samen Minze Koopman en Arie van der Wulp het trio En Vrac. Dinsdag zingt hij, begeleid door de BACBand, de kleinkunstclassic.

 

Jan Reinder begon al jong met magie en werd op 17-jarige leeftijd de jongste Nederlands kampioen goochelen. Na optredens in onder andere Carré ontwikkelde hij zich tot professioneel mentalist en illusionist. In zijn optredens maakt hij gebruik van psychologie, suggestie en show. Met verschillende shows was hij de laatste jaren ook in het buitenland te zien, waaronder theaters in Las Vegas en het bekende Magic Castle in Los Angeles. Jan was de afgelopen jaren regelmatig met try-outs te zien in de Open BAC.

 

Eva Bos is zangeres, cabaretière én psychologe. Ze vertelt menselijke verhalen met een ontwapenende humor. Tijdens haar studie psychologie won ze in 2011 het Amsterdams Studenten Festival in de categorie singer-songwriter. In 2016 speelde ze haar eerste theatervoorstelling onder de titel ‘Wat als we doorgaan’ en vorig jaar kwam haar eerste EP uit. Op dit moment speelt Eva haar tweede voorstelling Leven2, een voorstelling over hoe je zo optimaal én zoveel mogelijk kunt leven. Dinsdag zingt ze in de Open BAC zowel nieuwe als oude liedjes in een nieuw jasje.

 

Jon Mouter is een beginnend cabaretier en stand-up comedian. Dinsdag is hij voor de eerste keer te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Arjan Kleton trad eind 2014 - na vele jaren als barkeeper en cocktailshaker - voor het eerst op als stand-up comedian. Hij had de smaak meteen te pakken en met veel enthousiasme trad hij binnen een jaar ruim 100 keer op in Nederland & België. In 2015 won hij de Talent Award op het International Comedy Festival Rotterdam. Arjan stond in zowel theaters als cafe’s op het podium en speelt regelmatig in het Comedy Cafe Amsterdam. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.


Onno Blom is als aankomend comedian één jaar actief en is momenteel regelmatig te beluisteren in Comedy Cafe en op andere podia. Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC.

 

Sanne Schuhmacher zingt verhalen en schrijft uit volle borst. Zij studeerde onder andere aan de Koningstheateracademie in den Bosch en deed de opleiding Writing for Performance van de HKU in Utrecht. In haar optredens combineert Sanne kleinkunst en harp. Ze bereidt zich momenteel voor op deelname aan het Leids Cabaretfestival.

 

En als altijd is er een belangrijke rol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Sybren van Doesum (bugel) en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug