1505e Open BAC

Presentatie: Kees Prins

Open BAC

Dinsdag, 12 februari 2019
20:30u tot 23u

Niemand minder dan acteur en theatermaker Kees Prins presenteert aanstaande dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen De Rode Horde, Jeroen Bouwhuis, Meeuw Roovers, Kees van Wanrooij, Floris van Proosdij, Kirsten Berkx, Frank van Schaik en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

 

Kees Prins is acteur, regisseur, zanger en liedjesschrijver. Hij volgde een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst, waar hij onder meer onder meer in de klas zat bij Arjan Ederveen. Met hem vormde hij van 1981 tot 1984 De Duo’s. Zij maakten 4 theaterproducties en een show voor de VPRO. Prins speelde ook in enkele tv-programma’s met Paul de Leeuw. Prins werd met name bekend door zijn rollen in de absurdistische tv-serie Jiskefet met Herman Koch en Michiel Romeyn. In 2000 ontving hij een Gouden Kalf voor zijn vertolking van Johnny Jordaan in de dramaserie Bij ons in de Jordaan. Kees speelde verder in vele, televisie- en theater-producties en regisseerde theaterproducties als Hotel Atlantico, Het Diner en De Tweeling. Deze week presenteert hij voor de eerste keer de Open BAC.

 

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Aanstaande dinsdag staan zij in de Open BAC met een try-out van een scène uit hun nieuwe theaterprogramma dat op zaterdag 16 februari in zijn geheel te zien is in het Betty Asfalt Complex. De scène wordt gespeeld door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harmjan Leemhuis.

 

Jeroen Bouwhuis studeerde aan de AHK in Utrecht en won in 2006 het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sindsdien maakte hij verschillende programma’s waarmee hij ook in de Verenigde Staten optrad. In zijn shows combineert hij choreografie, mimiek en unieke soundtracks. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. Daarbij wordt hij begeleid door de BAC Band.

 

Meeuw Roovers was – als onderdeel van het cabaretduo Roovers & van Leeuwen - al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met een try-out van nieuw solomateriaal.

 

Kees van Wanrooij is acteur en verhalenverteller en was al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met een try-out van zijn nieuwste programma Klanken in het Donker. Dit fragment gaat over Garrett Barry, een Ierse bagpiper die leefde van 1847 tot 1899. Een bijzondere en gepassioneerde man, stekeblind, maar met een feilloos gehoor die in barre tijden rondtrok om zijn muziek aan de man te brengen.

 

Floris van Proosdij komt uit Utrecht en is 34 jaar. Nadat hij er op zijn elfde achterkwam dat hij geen astronaut (te lang) en piloot (slechte ogen) kon worden, wilde hij eigenlijk altijd al stiekem cabaretier worden. Het duurde echter 20 jaar voordat hij een beetje werk van deze jeugddroom is gaan maken. Sinds april vorig jaar is hij actief met comedy en dinsdag staat hij voor het eerst in de Open BAC.

 

Kirsten Berkx is zangeres en actrice en studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneel- en kleinkunstacademie. In 2017 bereikte ze de liveshows van The Voice of Holland. Daarnaast is ze leadzangeres van Lady Dandelion. Kirsten was enige jaren de vaste zangeres van de het Open Combo van de Open Bak in Theater de Engelenbak. Dinsdag zingt zij de Kleinkunstclassic.

 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van Zolang de BAC maar open is, het actuele slotlied van de Open BAC.

 

En als altijd is er een belangrijke rol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Sybren van Doesum (bugel) en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug