1506e Open BAC

Presentatie: Gerrie Hondius

Open BAC

Dinsdag, 19 februari 2019
20:30u tot 23u

Aanstaande dinsdag wordt de Open BAC gepresenteerd door Gerrie Hondius, zandtekenares, illustrator, striptekenaar, schrijver en beeldend kunstenaar. Met in de line-up o.m. André Rooijmans, Anneloes Vos, Dick Pels, de band 'Vleppyie Auwurs', Sjaak Hartog, Frank van Schaik en de BAC-Band o.l.v. Vera Marijt!


Gerrie Hondius is zandtekenares, striptekenares, illustrator en schrijver. Ze studeerde illustratie en grafiek aan de Willem de Kooning Academie en vervolgde met een studie theaterwetenschappen. Haar carrière als striptekenaar begon in 1990 met de strip Ansje Tweedehansje, die onder meer verscheen in het tijdschrift Opzij. In 2009 publiceerde ze haar autobiografische strip Ik ben God. In 2000 richtte zij de stichting "Teken Mijn Verhaal" op, met als doel verhalen van en voor gehandicapte kinderen te tekenen.
Gerrie Hondius publiceerde zes stripboeken en in 2010 verscheen haar eerste roman ‘Ik ontmoette een man’. Sinds 2012 maakt Gerrie Hondius presentaties en theatervoorstellingen op basis van zandtekeningen, die tijdens het maken worden geprojecteerd op een filmdoek. Verschillende van haar zandtekenaars- voorstellingen waren de afgelopen jaren ook in het Betty Asfalt Complex te zien. Aanstaande dinsdag presenteert zij voor de 4e keer de Open BAC.

André Rooijmans is zanger, liedjesschrijver en videomaker. Eind 2018 presenteerde hij in alle stilte zijn nieuwe CD getiteld: ‘Alles is waar’. Momenteel werkt hij aan een multimediale voorstelling om zijn liedjes live in het filmtheater te kunnen brengen.
Aanstaande dinsdag kunt u kijken naar een kort stukje (15 minuten) van de zgn. proef-tryout van deze - uiteindelijk ruim twee uur durende - filmvoorstelling.

Anneloes Vos is in het dagelijks leven trainer en trouwambtenaar. Omdat zij in haar werk toch niet al haar creativiteit kwijt kon, zet zij sinds kort de eerste stapjes op het terrein van de stand-up comedy. Aanstaande dinsdag is zij voor de eerste keer te gast in de Open BAC met een try-out van kersvers materiaal.

Dick Pels is politiek publicist en singer-songwriter. Hij schrijft en zingt catchy, melodieuze songs in de stijl van de jaren 60/70, en trad in voorgaande jaren al enkele malen op in de Open BAC. Zijn eerste album Crosspath (2015) heeft inmiddels een opvolger: Meanwhile Gardens (2018). Deze nieuwe plaat bevat naast persoonlijke ook meer politiek getinte songs, waarvan hij er aanstaande dinsdag enkele ten gehore zal brengen.

Vleppyie Auwurs is de naam van een band die ooit in Monnickendam begon als afreageer keihard prutspunk experiment met humor. Vleppyie Auwurs bestaat uit Rick Lagrand (gonzofoon & percussie) Stefan Rijnhart (bas) en Vincent KoerseIn (zang en gitaar) . In de loop der jaren parodieerden zij veel verschillende genres. En dat deden zij o.m. met zieke liedjes over ziektes of het eten van huisdieren tot odes aan de vrouw of politiek incorrecte kinderliedjes met een knipoog. Vleppyie Auwurs sentimentele midlife-mannen zijn al twintig jaar met succes op de vlucht voor succes! Aanstaande dinsdag zijn zij voor de eerste keer te gast in de Open BAC.

Sjaak Hartog is acteur, theatermaker, schrijver en poppenspeler. Hij was al vaker te gast in de Open BAC, onder meer als één van de vaste schrijvers en zangers van het slotlied. Aanstaande dinsdag is hij terug met een try-out van nieuw materiaal voor zijn programma in wording.

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van ‘Zolang de BAC maar open is’, het actuele slotlied van de Open BAC.

En als altijd is er een belangrijke rol weggelegd voor de BAC Band o.l.v. Vera Marijt (piano), met Arie van der Wulp (basgitaar), en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug