1507e Open BAC

Presentatie: Janneke Rinzema

Open BAC

Dinsdag, 26 februari 2019
20:30u tot 23u

Zangeres en cabaretière Janneke Rinzema presenteert dinsdag 26 februari de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Joey van der Velden, Maria Kraaijkamp, Pjotr Elshout, Cabaretduo Wijnenspeelt, Mark Waumans, Frank van Schaik en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Janneke Rinzema (Utrecht, 1988) ontdekte de muziek op jonge leeftijd. Helaas bestond haar kennismaking uit het bespelen van de blok- en dwarsfluit, waardoor de kans dat ze later professioneel muzikant zou worden klein werd. Totdat ze ontdekte dat ze kon zingen. Tijdens haar opleiding aan het Conservatorium maakte Janneke haar eerste solovoorstelling, getiteld Piepers en Jazz. Hierin combineerde ze jazz met Nederlandstalige teksten en toerde ze door het land met de mannen van Herman in een bakje Geitenkwark. Op het Conservatorium leerde zij collega-zangeres Lisa Loeb kennen waarmee zij het ‘techno-cabaretduo’ Matroeska oprichtte dat in 2014 de publieksprijs won op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na hun eerste veelgeprezen avondvullende voorstelling Eeuwig Vlees spelen zij nu hun tweede voorstelling Brainwash. Janneke werkt mee aan tv-shows als Dit Was Het Nieuws, Sanne Wallis De Show en Spijkers met Koppen. Ook vindt ze het leuk om motor te rijden, concerten te bezoeken, naar moeilijke landen te reizen en niet al te ingewikkelde poëzie te lezen. In 2018 trok ze 6 weken door Libanon om daar de kracht van humor te onderzoeken met lokale comedians en cabaretiers. Janneke trad eerder op in de Open BAC en presenteert de avond dinsdag voor de 2e keer!

 

Joey van der Velden is acteur, tv-presentator, stemacteur en radio-dj. Hij volgde jarenlang theaterles bijJeugdtheater Hofplein en speelde in verschillende (jeugd)theatervoorstellingen. Ook was hij te zien in speelfilms als Ellis in Glamourland en Minoes, en in series als Luifel & Luifel, Toen was geluk heel gewoon, Onderweg naar Morgen, Costa en Kinderen geen bezwaar. Van 2011 tot 2016 was hij te horen als dj op Qmusic. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC.

 

Maria Kraaijkamp is beginnend cabaretière en werkt aan haar eerste programma Alles onder controle. Ze schrijft liedjes om haar angsten te overwinnen, haar neuroses te bezweren en de ondraaglijkheid van de dagelijkse sleur het hoofd te bieden. Ze volgt kleinkunstlessen bij Selma Susanna en gaat dinsdag nieuw materiaal uitproberen in de Open BAC.

 

Pjotr Elshout studeerde Culturele Antropologie en theoretische filosofie. Hij componeert pianostukken en liedjes en is gefascineerd door de kleine dagelijkse dingen die eigenlijk heel erg groot zijn. Dinsdag is hij voor de eerste keer te gast in de Open BAC.

 

Wijnenspeelt is de naam van een caberetduo dat bestaat uit de zusjes Miriam en Carla Wijnen. In het verleden wonnen zij verschillende cabaretprijzen waaronder de Persoonlijkheidsprijs in Groningen en de Pythische Spelen in Amsterdam. Ook stonden ze in de finale van Cameretten naast Plien & Bianca en Arie & Silvester. Door omstandigheden waren zij lang uit de running, maar sinds 2017 spelen ze De Aanbouw, een voorstelling onder regie(advies) van Bas Groenenberg en Mike Boddé. De Aanbouw is een grappige en muzikale voorstelling. Dinsdag zijn de zusjes Wijnen voor de eerste keer te gast in de Open BAC met een try-out van materiaal uit hun voorstelling.

 

Mark Waumans stond begin 2013 voor het eerst op het podium als stand-up comedian. Met zijn unieke, droge stijl en aparte kijk op de alledaagse dingen valt hij al snel op. In 2015 stond hij in de finale van de Culture Comedy Award en won de publieksprijs tijdens het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Sindsdien is hij één van de vaste comedians van het Comedy Café Amsterdam. In 2017 stond hij met zijn programma Spiegelbeeld in de finale van Cameretten. Momenteel werkt hij aan een avondvullend programma waarvoor hij dinsdag in de Open BAC nieuw materiaal uitprobeert.

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van ‘Zolang de BAC maar open is’, het actuele slotlied van de Open BAC.

En als altijd is er een belangrijke rol weggelegd voor de BAC Band o.l.v. Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (sax) en Jonas Kroese (drums).


< terug