1508e Open BAC

Presentatie: Paul de Munnik

Open BAC

Dinsdag, 5 maart 2019
20:30u tot 23u

Zanger Paul de Munnik presenteert dinsdag 5 maart een swingende Open BAC met in de line-up onder anderen Carly E., Pieter Verelst, de band Trampoline, Meeuw Roovers, het Hemsterhuiskoor, Eva Bos, Arie van der Wulp en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Paul de Munnik studeerde aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar hij voor het eerst kennis maakte met Thomas Acda. Ze studeerden in 1993 af met een gezamenlijke productie waarvoor ze de Pisuisse-aanmoedigingsprijs kregen. Tot 2015 vormden Acda en De Munnik een muzikaal theaterduo. Samen maakten zij 5 avondvullende voorstellingen, 8 CD’s en de rock-comedy Ren, Lenny, Ren. In 2007 maakte De Munnik samen met Kees Prins en JP den Tex het liedjesprogramma Op weg naar huis. Ook stelde hij het boek Ik heb een steen verlegd samen, met teksten van de door hem bewonderde Bram Vermeulen. In 2010 toerde De Munnik samen met Fernando Lameirinhas en Riet Muylaert door Nederland met Brellando, een voorstelling met liedjes van en geïnspireerd op Jacques Brel. Een jaar maakte hij samen met Maarten van Roozendaal het programma Heimwee naar de hemel, waarin zij nummers zongen van overleden zangers. In 2015 schreef Paul de muziek voor de muziektheaterproductie Amandla! Mandela. In het voorjaar van 2016 kwam hij met zijn goed ontvangen album Nieuw, in 2018 gevolgd door het Goed Jaar. Paul trad aan het begin van zijn carrière ook zelf op in de Open Bak. Dinsdag presenteert hij de Open BAC voor de tweede keer.

 

Carly E. had op jonge leeftijd de haar cello al aan haar zijde. Opgeleid als klassiek musicus, toerde ze met het Jeugd Orkest Nederland van Frankrijk tot China. De ervaringen die ze opdeed in Engeland en Argentinië inspireerden haar om haar eigen weg in te slaan. Ze werd een singer-songwriter met loop pedal. In 2016 bracht ze haar eerste EP Blue Funny You uit, opgenomen in Buenos Aires. Haar tweede album Timeless Thoughts verscheen vorig jaar. Haar sound is gepassioneerd, rauw en eerlijk. Zichzelf begeleidend op cello zingt ze haar nummers en mixt onbevreesd verschillende genres.

 

Pieter Verelst studeerde in 2014 af aan de Toneelafdeling van HKU. In 2016 won hij met de monoloog Mijn broer en ik zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Camerettenfestival. Pieter speelde een hoofdrol in de De Club van Sinterklaas, hij was te zien in Problemski Hotel, de verfilming van het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst, en in Paradise Trips van Raf Reyntjens. Vorig jaar speelde hij zowel een hoofdrol in het toneelstuk De drie mannen van Ypsylanti als in de rockopera De verloren zoon van Willem van Oranje. Op dit moment werkt Pieter aan een nieuwe cabaretvoorstelling, waarvoor hij dinsdag in de Open BAC nieuw materiaal uitprobeert.

 

Trampoline is een jonge Amsterdamse band die inmiddels anderhalf jaar bestaat. Hun muziek is een mix van pop, rock, blues en soul, met invloeden van onder anderen John Mayer en Lianne La Havas. Na 4 drummers te hebben versleten, zijn ze nu erg blij met Jacco Korstjens. Daarnaast bestaat Trampoline uit Marijn Tholen (zang), Douwe Dijkstra (bas) en Mees van Haren (gitaar).

 

Meeuw Roovers was – als onderdeel van het cabaretduo Roovers & van Leeuwen - al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met een try-out van nieuw solomateriaal voor zijn programma in wording.

 

Het Hemsterhuiskoor uit Niew-West is voor mensen die graag willen zingen, ook als je het nooit eerder hebt gedaan. Het koor telt zo’n 40 leden en het repertoire varieert van Coldplay tot Gershwin en van Adele tot Bruno Mars. Het koor is opgericht door saxofonist Carlo Banning en staat onder leiding van de enthousiasmerende Barbara van Houten. Dinsdag is het koor opnieuw te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit hun repertoire.

 

Eva Bos is zangeres, cabaretière én psychologe. Ze vertelt menselijke verhalen met een ontwapenende humor. Tijdens haar studie Psychologie won Eva in 2011 het Amsterdams Studenten Festival in de categorie singer-songwriter. In 2016 speelt zij haar eerste theatervoorstelling onder de titel Wat als we doorgaan en vorig jaar kwam haar eerste EP uit. Op dit moment speelt Eva haar tweede voorstelling Leven2, over hoe je zo optimaal én zoveel mogelijk kunt leven. Dinsdag presenteer ze in de Open BAC zowel nieuwe liedjes als oude liedjes in een nieuw jasje.

 

Arie van der Wulp is bassist, cabaretier, componist, tekstschrijver, liedjesmaker, bloemlezer, motorrijder en nog veel meer. Hij was lid van het cabaretgezelschap Dubbel en Dwars en werkte met onder anderen Erik van Muiswinkel, NUHR & Lebbis en Jansen. Momenteel maakt hij deel uit van het trio En Vrac en is natuurlijk de vast bassist van de BAC-Band. Dinsdag schrijft en zingt hij voor de eerste keer het actuele slotlied van de Open BAC.

 

En als altijd is er een belangrijke rol weggelegd voor de BAC Band o.l.v. Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (sax) en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug