1510e Open BAC

Presentatie: Jelle Kuiper

Open BAC

Dinsdag, 19 maart 2019
20:30u tot 23u

Trouwambtenaar, cabaretier en theaterproducent Jelle Kuiper presenteert aanstaande dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Janneke Jager, Sarah Sötemann, Madelijne Kool, Henk Jans, Jeroen Coelen, Paul Rinzo en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Jelle Kuiper kwam als producent in 2010 met zijn eerste theatervoorstelling: Buurman & Buurman gaan verhuizen. Inmiddels staat de 5e voorstelling van Buurman & Buurman in het theater en zijn er meer dan 650 shows gespeeld. Als cabaretier verzorgt hij al vele jaren optredens op maat. Ook is hij de regisseur en voogd van cabaretier Stefano Keizers en producent van de theaterproductie Judas, een psychologische theaterthriller naar de bestseller van Astrid Holleeder. Sinds 2005 is Jelle buitengewoon trouwambtenaar van de burgerlijke stand. In die hoedanigheid bezorgt hij bruidsparen een intieme persoonlijke ceremonie vol humor en interactie. Ook is hij actief als presentator, dagvoorzitter en quizmaster. Jelle Kuiper eerder in 2010 de 1246e Open Bak.

 

Janneke Jager volgde een opleidingstraject aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en bespeelt sinds 2011 als cabaretière diverse landelijke podia, van de Waddeneilanden tot aan de Zuidelijke landsgrenzen. Zij is - naar eigen zeggen - een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid. In 2013 won ze de Publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival en in 2015 stond ze in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival. Als ‘zingende columniste’ was ze een jaar lang de vertolker van het maandlied in UVandaag van RTV Utrecht en is de vaste muzikale openingsact van de talkshow ‘Talk of the Town’ van datzelfde station. Ze zingt maandelijks in het ‘Science Café’ in TivoliVredenburg in opdracht van Universiteit Utrecht, was te zien op NPO2, in de Flair, het AD, LEVEN! Magazine en de Vrouw Glossy. Janneke bekijkt de wereld met een brutale blik en vertelt of zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid of in amusante anekdotes. Ze was de afgelopen jaren met enige regelmaat present in de Open BAC.

 

Sarah Sötemann is cabaretière en liedjesmaker en was al eens eerder te gast in de open BAC. Op dit moment werkt ze samen met haar muzikanten aan nieuwe liedjes, waarvan ze dinsdag een kleine selectie in de Open BAC presenteert.

 

Madelijne Kool had een succesvolle carrière in de reclamewereld, maar gooide het roer om en koos begin 2014 voor cabaret en zang. Momenteel is zij actief als cabaretière, schrijfster, (stem-)actrice, songwriter en zangeres. Ze is ook moeder van 4 opgroeiende dochters en één van de vaste schrijfsters en zangeressen van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC. In december speelde zij met veel succes in verschillende theaters haar eigen kerstshow onder de titel ‘Haha Handleiding Kerst 2018’. Dinsdag presenteert ze een selectie uit haar nieuwste werk én zingt zij het actuele slotlied van de Open BAC.

 

Henk Jans Enzovoorts is een trio van door de wol geverfde muzikanten uit Kampen. Henk Jans Enzovoorts bestaat uit Henk Jans (zang & gitaar), Robert van der Vegt (bas & zang) en Roy Kieftenbeld op drums. Hun Nederlandstalige, teksten zijn vaak verhalend en worden als luisterliedjes in intieme sfeer gebracht. Ze kunnen ontroeren maar worden vaak ook luchtig met een milde ironie gebracht, waarbij de luisteraar een (glim)lach niet zal kunnen onderdrukken. Als het Fuzz en/of Tubescreamer pedaal er aan te pas komt, wil het wel stevig rocken! Henk Jans scheurt er dan een pittige solo uit, begeleid door ronkende bas en stampende drumpartijen. De nummers zijn door zanger Henk Jans geschreven. Hij haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de blues, folk en rock van de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Vorig seizoen was hij als eens solo te gast in de Open BAC.

 

Jeroen Coelen is in het dagelijkse leven leraar strategisch ontwerp en freelance innovatie consultant. Op het podium hoopt hij wél wat zinnigs te zeggen. Met dit idee werkt hij naar een auditie toe voor Gronings Studenten Cabaret Festival. Dinsdag is hij voor de eerste keer te gast in de Open BAC.

 

Paul Rinzo is singer-songwriter en frontman van de band Rinzo and the Hey Hey Panters. Hij groeide in de jaren ‘70 op in Pittsburgh (US). In die tijd had je daar al een 24 uur Cartoon Network, wat Paul fascinerend vond. De inspiratie die hij hierbij opdeed, verwerkt hij nu in zijn folk/pop songs, die hij dinsdag solo en akoestisch zal presenteren.

 

En natuurlijk is er ook dinsdag een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (sax) en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug