1511e Open BAC

Presentatie: Britta Maria

Open BAC

Dinsdag, 26 maart 2019
20:30u tot 23u

Zangeres Britta Maria presenteert dinsdag 26 maart de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Peter Pannekoek, Marko Poucki, Martijn Kardol, cabaretduo Hubrecht & Geleijnse, Ton Hoenderdos, Mark Waumans, Eva Zwaving en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

 

Britta Maria studeerde pedagogiek en jazz en is sinds 2005 actief als zangeres en zangdocente. Ze werkt regelmatig samen met pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev. Haar gevarieerde repertoire omvat zowel nummers uit The American Songbook als jazz, kleinkunst en Franse chansons. Zij maakte onder andere een theaterprogramma en een CD op basis van het leven en de liedjes van Serge Gainsbourg. Momenteel speelt zij het programma Chansons van Schoonheid en Troost, dat op 3 juni in De Kleine Komedie te beluisteren is. Volgend seizoen speelt zij in heel Nederland haar nieuwe muziektheatervoorstelling Huiswaarts. In het verleden was Britta Maria ook zelf met try-outs in de Open Bak in Theater De Engelenbak te beluisteren. Dinsdag presenteert ze de Open BAC voor het eerst.

 

Peter Pannekoek won jaren geleden het Amsterdam Kleinkunst Festival Comedyconcours. Sindsdien was hij actief bij de Comedytrain, trad op in het voorprogramma van Theo Maassen en was een jaar lang wekelijks als comedian te zien in De Wereld Draait Door. Dit seizoen toert hij door Nederland met zijn nieuwste theaterprogramma Later was alles beter. Daarnaast is hij dit jaar – naast Jan Jaap van der Wal - captain in het satirische tv-programma Dit Was Het Nieuws.

 

Marko Poucki is een Groningse (en inmiddels beetje Drentse) liedjesschrijver en zanger. Zijn muziek laat zich vangen tussen luisterlied en Nederpop, geïnspireerd door onder anderen Ramses Shaffy, Stef Bos en Frank Boeijen. Tijdens optredens brengt hij zijn eigen liedjes en muziek van zijn helden. In 2000 won hij zowel de jury- als de publieksprijs op het Noord Nederlands Liedjes Festival met zijn nummer Niets te zien. Ook stond hij in de regio finale van de Grote Prijs van Nederland en speelde op Noorderzon. Na een creatieve pauze heeft Marko nu de muzikale schoenen weer aangetrokken. Dinsdag is hij voor de eerste keer te gast in de Open BAC.

 

Martijn Kardol werd geboren in Barneveld. Hij vertrok op zijn 18e naar Londen, waar hij zijn eerste spel- en zanglessen kreeg, in een jazzclub werkte en fan werd van Arsenal. Na een jaar op de Koningstheaterakademie studeerde hij sociologie en Zweeds aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie trad hij voor het eerst op als comedian bij verschillende open podia door heel Nederland. Als eerste cabaretier ooit won hij in één theaterseizoen alle prijzen tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival en het Leids Cabaret Festival. Zijn debuutprogramma Bang werd overladen met lovende reacties en werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2018. Martijn was wekelijks met een column te horen in de ochtendshow van Domien op NPO 3FM en was in de zomer van 2018 één van de gezichten van de Comedy Central Roasts. Ook had hij een eigen rubriek bij RTL Late Night met Twan Huys (RTL4). Dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Cabaretduo Hubrecht & Geleijnse is recent ontstaan en bestaat uit twee ervaren artiesten: gitarist/componist Xander Hubrecht, al meer dan 10 jaar gitarist/zanger in Van Velzen, en schrijver Bastiaan Geleijnse, één van de mannen achter de cartoon Fokke & Sukke. Komend seizoen proberen zij voet aan de grond te krijgen als cabaretduo. Het begon met optredens in besloten kring, wat steeds zo leuk was dat zij onlangs met veel succes voor het eerst in het openbaar een kwartier speelden op een comedy night in Haarlem. Dinsdag zijn zij voor het eerst te gast in de Open BAC.

 

Ton Hoenderdos omschrijft zichzelf als ‘liedverteller’. Hij maakt verhalen in lied en tekst en in zijn theatervoorstelling voegt hij daar beeldanimaties aan toe. Dinsdag presenteert hij unplugged van achter de piano in de Open BAC een klein verhaal met daarin 3 liedjes.

 

Mark Waumans stond begin 2013 voor het eerst op het podium als stand-up comedian. Met zijn unieke, droge stijl en aparte kijk op de alledaagse dingen valt hij al snel op. In 2015 stond hij in de finale van de Culture Comedy Award en won de publieksprijs tijdens het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Sindsdien is hij één van de vaste comedians van het Comedy Café Amsterdam. In 2017 stond hij met zijn programma Spiegelbeeld in de finale van Cameretten. Momenteel werkt hij aan een avondvullend programma waarvoor hij dinsdag in de Open BAC nieuw materiaal uitprobeert.

 

Eva Zwaving is zangeres, tekstschrijfster en liedjesmaakster. De afgelopen jaren was zij regelmatig in de Open BAC te zien, niet alleen als een méér dan verdienstelijke zangeres, maar ook als schrijfster van het actuele slotlied dat zij ook dinsdag voor haar rekening neemt.

 

En natuuriijk is er ook dinsdag een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (sax) en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug