1512e Open BAC

Presentatie: Kim van Zeben

Open BAC

Dinsdag, 2 april 2019
20:30u tot 23u

Cabaretière en actrice Kim van Zeben presenteert de Open BAC van 2 april met in de line up onder anderen Meeuw Roovers, Henk Jan van Harten, Luuk van der Vaart, Janna Baerends, Madelijne Kool, De zusjes De Bie, Victor Luis van Es en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Kim van Zeben studeerde in 2003 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en was sindsdien te zien in vele cabaret-, mime- en muziektheatervoorstellingen. Ze werd 4 keer genomineerd voor de John Kraaijkamp Musicalaward voor beste vrouwelijke bijrol (voor haar rollen in Woefsidestory, Pluk van de Petteflet, Catootje in Jan Jans en de kinderen en haar rollen in Minoes). Momenteel speelt ze haar succesvolle jeugdtheatervoorstelling Eendje, losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje. Dat doet ze met onder meer 6 poppen en in totaal 14 personages, helemaal in haar eentje! Volgend seizoen is Kim als koningin Juliana te zien in de nieuwe familievoorstelling Repelsteeltje van Theater Rotterdam. Kim was al eerder te gast in de Open BAC en presenteert de avond dinsdag voor de tweede keer!

Meeuw Roovers was – als onderdeel van het cabaretduo Roovers & van Leeuwen - al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met nieuw solomateriaal voor zijn programma in wording.
Henk Jan van Harten schrijft Nederlandstalige liedjes. Dinsdag is hij voor de eerste keer te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire. 

Luuk van der Vaart studeerde Theaterwetenschap en won in 2018 op het Groninger Studenten Cabaret Festival de publieksprijs. Dinsdag staat hij opnieuw in de Open BAC met nieuw materiaal.

Janna Baerends komt uit Doetinchem, is 15 lentes jong en was afgelopen najaar met haar eigen liedjes voor het eerst te gast in de Open BAC. Als jongste talent stond zij in januari ook met een eigen song in de 1500e Open BAC in het De La Mar Theater! Dinsdag is zij terug met nieuw repertoire.

Madelijne Kool had een succesvolle carrière in de reclamewereld, maar gooide het roer om en koos begin 2014 voor cabaret en zang. Inmiddels is ze actief als cabaretière, schrijfster, (stem-) actrice, songwriter en zangeres. Zij is ook moeder van 4 opgroeiende dochters en één van de vaste schrijfsters en zangeressen van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC. In december speelde zij haar eigen kerstshow onder de titel Haha Handleiding Kerst. Dinsdag presenteert ze een selectie uit haar nieuwste werk én zingt het actuele slotlied van de Open BAC.

De zusjes De Bie zijn in Heerlen geboren, maar hebben bloed uit 4 verschillende continenten. Zij zijn al van kinds af aan bezig met muziek. Hun muziek is een combinatie van R&B, pop, jazz, reggae en een tikkeltje soul. Een combinatie die garant staat voor een feestje. Ze hebben het publiek al veelvuldig laten genieten op diverse podia in Nederland en België. Ryanne en Noelle, oftewel Zusjes de Bie zijn dinsdag voor het eerst te gast in de Open BAC.

Victor Luis van Es won in  2015 de publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Daarna verzorgde hij het voorprogramma bij de Sinterklaasconference van Javier Guzman en haalde in 2016 de finale van Cameretten. ‘Het mooiste en meest gedurfde verhaal van de avond‘, vond de Volkskrant. Momenteel speelt hij zijn eerste programma Stille Strijd en dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van materiaal voor zijn tweede programma.

Natuurlijk is er ook dinsdag een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (sax)  en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug