1513e Open BAC

Presentatie: Kees van Amstel

Open BAC

Dinsdag, 9 april 2019
20:30u tot 23u

De Open BAC van 9 april wordt gepresenteerd door comedian, schrijver en acteur Kees van Amstel. Met in de line-up onder anderen Pieter Verelst, Suzanne Burdorf, Hella Peterse, duo Van Hemel en Hel, Eva Zwaving, Piet van Eeghen, Frank van Schaik en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

 

Kees van Amstel is comedian bij Comedytrain, heeft een wekelijkse column op NPO Radio 1, is schrijver en acteur bij het satirische sketchprogramma Klikbeet, maakte cabaret voor Spijkers Met Koppen en is één van de breinen achter Dit Was Het Nieuws. Naast zijn werk als cabaretier, acteur en schrijver staat hij bovendien als docent voor de klas. Vorig seizoen stond Kees met De man die ik niet wilde worden in de theaters. Na de première in De Kleine Komedie verschenen er lovende recensies. Zo schreef het NRC: "Kees van Amstel laat zijn verhalen glanzen. Bovendien is zijn timing ijzersterk." De Volkskrant publiceerde: “Van Amstel vertelt het allemaal met sjeu. Met zijn expressieve vertelstijl neemt hij het publiek mee in zijn leven.” Momenteel speelt Kees zijn derde avondvullende show Een Bang Jongetje Dat Hele Enge Dingen Doet. Die show is op 10 mei nog te zien in Amstelveen en op 17 juni in de Kleine Komedie. Kees presenteert de Open BAC dinsdag voor de eerste keer.

 

Pieter Verelst studeerde in 2014 af aan de Toneelafdeling van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2016 won hij met de monoloog Mijn broer en ik zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Camerettenfestival. In de regie van Ruud Schuurman speelde Pieter een hoofdrol in de De Club van Sinterklaas. Hij was ook te zien in Problemski Hotel, de verfilming van het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst, en in Paradise Trips van Raf Reyntjens. In 2018 speelde hij zowel een hoofdrol in het toneelstuk De drie mannen van Ypsylanti als in de rockopera De verloren zoon van Willem van Oranje. Op dit moment werkt Pieter aan zijn nieuwe cabaretvoorstelling, waarvoor hij dinsdag in de Open BAC nieuw materiaal uitprobeert.

 

Suzanne Burdorf begon al op jonge leeftijd met zingen en schrijven over lief en leed, het weer en de vreemde wereld waarin we leven. Toen ze voor haar studie sinologie naar Leiden verhuisde, belandde ze in de talentenklas van de muziekschool aldaar. Om haar interesse voor jazz verder uit te diepen, bracht ze een jaar door op de Amsterdamse jazzschool DJAM. In 2016 begaf ze zich voor een doctoraat naar Gent, waar ze zich zich onderdompelde in de wereld van de klassieke zang en later de kleinkunst. Suzanne zong en speelde bij diverse pop-, rock-, en jazzbands, onder meer Fair Weather, De Subwoefers, en Breaking Days. In 2014 stond ze in de finale van Leids straatmuzikanten concours Gouden Pet. Ze is ook medeorganisator van het maandelijkse open podium Open Mic Inn in Herberg Macharius in Gent. Dinsdag is zij met haar eigen liedjes voor de eerste keer te gast in de Open BAC.

 

Hella Peterse studeerde in ver verleden een jaartje Nederlands, verliet na 2 jaar de toneelacademie in Maastricht en deed vervolgens een opleiding in de verpleging, waar zij nog steeds met veel plezier werkt. Tussendoor deed ze ook een jazz-zangopleiding en werd ze stembevrijder bij Jan Kortie. Toch heeft ze nog een droom: zelf op het podium staan als cabaretier. Dinsdag is ze voor de eerste keer te gast in de Open BAC met materiaal uit haar solo-voorstelling in wording: een zoektocht naar haar echte drijfveren.

 

Het duo Van Hemel en Hel bestaat uit Helga Buitelaar en Johan van Drunen uit respectievelijk Gorinchem en Willemstad. Zij hebben elkaar via de muziek én in de liefde ontmoet. Rauw en ongepolijst versus muzikaal geschoold: dé spanningsboog waarbinnen dit duo bijzondere Nederlandstalige muziek maakt. Polderfado, country, folk, ja zelfs punk-invloeden hoor je in hun repertoire terug. Met tweestemmige zang, gitaar, diverse fluiten, klarinet en warempel een doedelzak: kortom muzikale kleinkunst! Dinsdag is Van Hemel en Hel voor de eerste keer te gast in de Open BAC.

 

Eva Zwaving is zangeres, tekstschrijfster en liedjesmaakster. De afgelopen jaren was zij regelmatig in de Open BAC te zien, niet alleen als een méér dan verdienstelijke zangeres, maar ook als schrijfster van het actuele slotlied. Dinsdag zingt zij, begeleid door de BAC Band, de kleinkunst classic en een eigen lied.

 

Piet van Eeghen is singer-songwriter en was al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met spliksplinter nieuwe liedjes.

 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van Zolang de BAC maar open is, het actuele slotlied van de Open BAC.

 

Natuurlijk is er ook dinsdag een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (sax) en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug