1514e Open BAC

Presentatie: Lucretia van der Vloot

Open BAC

Dinsdag, 16 april 2019
20:30u tot 23u

De Open BAC van dinsdag 16 april wordt gepresenteerd door de weergaloze zangeres Lucretia van der Vloot. Met in de line-up onder anderen Johan Hoogeboom, Birgit de Deugd, William Dashwood, Carly E. & BoterBoter, Madelijne Kool en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

 

Lucretia van der Vloot volgde de academie voor Kleinkunst van de Amsterdamse Theaterschool. Sindsdien is zij al meer dan 25 jaar actief als zangeres, actrice en kleinkunstenares. Zij was te zien en te horen in vele voorstellingen en maakte inmiddels 5 avondvullende soloprogramma’s. De afgelopen jaren was zij regelmatig te zien met de befaamde soulformatie Big, Black and Beautiful en afgelopen najaar toerde ze met succes door het land met het theaterconcert Lucretia Sings Gladys, een eerbetoon aan Gladys Knight, één van de grootste nog levende soullegendes. Dinsdag presenteert zij de Open BAC voor de vijfde keer!

 

Johan Hoogeboom maakte deel uit van diverse cabaretensembles en was jarenlang de leider van het Open Combo van de Open BAK in Theater de Engelenbak. Samen met Maarten van Roozendaal componeerde hij onder andere de muziek van de tv-serie Otje en in 1997 werd hij de ongekroonde winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij gaf les aan de Amsterdamse Kleinkunst- en aan de Bossche Koningstheateracademie. Naast soloprogramma’s maakte hij muzikale theaterprogramma’s met de Heren op Zicht, David Vos, Bas Marée, Ludo van de Winkel, Dorine Wiersma en Jan J. Pieterse. Sinds 2010 heeft hij ook de muzikale leiding van het ensemble Andermans veren live dat dit seizoen door het land toert met hun vierde programma onder de titel Er mag zoveel niet.

 

Birgit de Deugd is een jonge cabaretière. Dinsdag is zij voor het eerst te gast in de Open BAC met een try-out van materiaal voor haar programma in wording.

 

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent jarenlang verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. Dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire, waarbij hij wordt begeleid door de BAC-band onder leiding van Vera Marijt.

 

Carly E. & BoterBoter Carly E. is singer-songwriter, begeleidt zichzelf op cello en was al vaker te gast in de Open BAC. In 2018 bracht zij haar tweede album Timeless Thoughts uit. Haar sound is gepassioneerd, rauw en eerlijk en ze mixt onbevreesd verschillende genres door elkaar. Sinds kort is ze een samenwerking aangegaan met spoken word-artiest BoterBoter. Ter voorbereiding op een mogelijk optreden op Oerol staat dit kersverse duo dinsdag met een try-out in de Open BAC!

 

Madelijne Kool is cabaretière, schrijfster, (stem-) actrice, songwriter, zangeres, moeder van 4 opgroeiende dochters en één van de vaste schrijfsters en zangeressen van We zullen zien, het actuele slotlied van de Open BAC. In december speelde zij met veel succes haar kerstshow Haha Handleiding Kerst 2018. Dinsdag presenteert ze een selectie uit haar nieuwste werk én zingt het actuele slotlied van de Open BAC.

 

Natuurlijk is er ook deze week een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (sax) en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug