1515e Open BAC

Presentatie: Roel C. Verburg

Open BAC

Dinsdag, 23 april 2019
20:30u tot 23u

De Open BAC van dinsdag 23 april wordt gepresenteerd door stand-up comedian Roel C. Verburg.  Met in de  line-up onder anderen Eva Zwaving, Jeroen Coelen, Georgette, Berend Bonsema, Rogier Kahlmann, Koor van Dam en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Roel C. Verburg combineert stand-up comedy met muziek. Waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen ook in zijn liedjes in hoog tempo door. Op de radio was hij wekelijks te gast bij Giel Beelen en tegenwoordig zingt hij elke vrijdagochtend een liedje bij Jeroen van Inkel (Rinkeldekinkel) op Radio Veronica. Op tv trad hij op in onder andere Kopspijkers, Comedy Explosion, Tatatataal, Comedyclub Katendrecht en recent als vaste gast in Howard Komproe’s Padoem Patsss. Roel speelde behalve twee avondvullende theatertournees ook nog in ontelbaar veel kroegen, poppodia, theaters en concertzalen en meerdere malen op festivals als de Zwarte Cross en Lowlands. Tevens is hij één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam. Tot nu toe bracht hij twee cd’s uit: Liedjes voor de kater en Het gele album.

Eva Zwaving is zangeres, tekstschrijfster en liedjesmaakster. De afgelopen jaren was zij regelmatig in de Open BAC te zien, niet alleen als een méér dan verdienstelijke zangeres, maar ook als schrijfster van het actuele slotlied dat zij ook deze week voor haar rekening neemt.

Jeroen Coelen is in het dagelijkse leven leraar strategisch ontwerp en freelance innovatie consultant. Op het podium hoopt hij wél wat zinnigs te zeggen. Met dit idee werkt hij toe naar een auditie voor het Gronings Studenten Cabaret Festival. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC.

Georgette is de artiestennaam van zangeres en songwriter Beer Teipe. Na haar studie aan het Hilversums conservatorium vond zij, geïnspireerd door soul, pop en jazz, haar eigen stijl. In 2004 richtte zij de band Beer op en in 2011 maakte ze haar eerste singer/songwriter-album onder de titel Love Life. Dinsdag presenteert ze in de Open BAC nieuw materiaal.

Berend Bonsema is aankomend cabaretier en is dinsdag voor de tweede keer  te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal voor zijn programma in wording.

Rogier Kahlmann is comedian, cabaretier en journalist. Als comedian is hij regelmatig te zien in het Amsterdamse Comedy Café. In zijn tweede show De struggel is riel tast Rogier de grenzen af tussen comedy en cabaret. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

Koor van Dam zingt gevarieerd meerstemmig repertoire; van klassiek en jazz tot pop, country, gospels en chansons. Er wordt wekelijks met plezier gewerkt aan stemgebruik, samenklank, tekstinterpretatie en performance. Het koor telt 12 vrouwenstemmen en wordt geleid en geïnspireerd door Mirjam van Dam. Mirjam studeerde in 1998 met een 9,5 af aan het Hilversums Conservatorium en is regelmatig te horen op verschillende jazz-podia. Momenteel is ze te zien in Door de nacht klinkt een lied, een voorstelling met Jetta Starreveld en Monique de Adelhart Toorop over over 3 bijzondere zangeressen die zich staande hielden in de oorlog: Conny Stuart, Jetty Paerl en Jetty Cantor. Deze voorstelling is op 2 mei te zien in Café Belcampo in De Hallen in Amsterdam. Koor van Dam is voor het eerst te gast in de Open BAC.

Natuurlijk is er ook deze week een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (sax)  en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug