1517e Open BAC

Presentatie: John Schleipen

Open BAC

Dinsdag, 7 mei 2019
20:30u tot 23u

Regisseur, animator, componist, schrijver en entertainer John Schleipen presenteert de Open BAC van dinsdag 7 mei. Met in de line-up onder anderen Joey van der Velden, Kirsten Berkx, Kurt Efting, Kruk & van Straten, Georgette, Hermes Ahmadi, Heleen Butijn, Frank van Schaik en de BAC-Band onder leiding van de onvolprezen Vera Marijt!

John Schleipen won in1992 de formatie Crème Fraîche het Groninger Studenten Cabaret Festival. 12,5 jaar en meer dan 1500 voorstellingen verder besloot John zijn teksten, composities en regietalent in te zetten voor een solocarrière. Dat resulteerde onder andere in 3 solovoorstellingen. Ook ging hij aan de slag als regisseur voor anderen, zoals Arie Koomen en Edo Brunner. In 2014 verscheen zijn stripalbum Strip Up 1: Schuddebuiken, waarin hij stand-up comedy combineert met het beeldverhaal. Ook maakte hij van al zijn grappen die sinds 2008 dagelijks in Sp!ts verschenen een voorstelling. John maakt ook websites, animaties en bedrijfsfilms, handanimaties en (interactieve) films. De afgelopen seizoenen toerde hij met Jan J. Pieterse en Frank van Pamelen door Nederland met de voorstelling Talk. Dinsdag presenteert hij voor de eerste keer de Open BAC.

Joey van der Velden is acteur, ttvpresentator, stemacteur en radio-dj. Hij volgde jarenlang theaterles bij het Jeugdtheater Hofplein en speelde in verschillende (jeugd)theatervoorstellingen. Ook was hij te zien in speelfilms als Ellis in Glamourland en Minoes, en in series als Luifel & Luifel, Toen was geluk heel gewoon, Onderweg naar Morgen, Costa en Kinderen geen bezwaar. Van 2011 tot 2016 was Van der Velden te horen als radiopresentator op het Nederlandse radiostation Qmusic. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC.

Kirsten Berkx is zangeres en actrice en studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse toneel- en kleinkunstacademie. In 2017 bereikte ze de liveshows van  The Voice of Holland. Kirsten is leadzangeres van de formatie Lady Dandelion en was enige jaren de vaste zangeres van de het Open Combo bij de Open Bak in Theater de Engelenbak. Dinsdag zingt zij de Kleinkunst classic.

Kurt Efting liet al eens van zich horen als initiator en presentator van Liedjes van de Lage Landen in het Comedy Café. Daar zong hij met gasten als Jan Rot en Alex Roeka. In 2015 verscheen het liedje Bloemen na de Eindstreep op het verzamelalbum De Beste Singer-Songwriters' in 't Nederlands. In 2017 volgde zijn goed ontvangen studioalbum Liefde was dichtbij geproduceerd door BJ Baartmans. Kurt werkt momenteel met Harry Hendriks aan een nieuw album. En liet zich daarbij inspireren door het verhaal van zijn overgrootvader die in 1906 naar Amerika emigreerde. Kurt reisde hij 3 maanden door Amerika en reconstrueerde zo diens leven. In een grijs verleden was Kurt regelmatig te gast in de Open Bak van Theater de Engelenbak. Dinsdag treedt hij voor het eerst op in de Open BAC.

Kruk & Verstraten is de naam van een theatraal gelegenheidsduo dat bestaat uit Paul van der Kruk en Theo Verstraten, twee mannen met een gepassioneerd theaterverleden. Dinsdag presenteren zij voor het eerst de door Paul geschreven eenakter Zwanenzang, een portret van een vriendschap met de gelaagdheid van een toverbal en een staaltje beschaafd oudereherentoneel. De heren hopen daarin het beste in elkaar naar boven te halen. Want 'Liefde is een zeldzaamheid, maar wie kan zonder vrienden?’. Kruk & Verstraten zijn dinsdag voor het eerst te gast in de Open BAC.  

Georgette is de artiestennaam van zangeres en songwriter Beer Teipe. Na haar studie aan het Hilversums conservatorium vond zij, geïnspireerd door soul, pop en jazz, haar eigen stijl. In 2004 richtte zij haar band Beer op en in 2011 maakte ze haar eerste singer/songwriter album onder de titel Love Life. Dinsdag presenteert zij in de Open BAC een selectie uit haar nieuwste repertoire. 

Hermes Ahmadi stond als student al op het podium en sinds een jaar is het gaan kriebelen. Daarom is hij momenteel bezig om zijn stijl te ontwikkelen als cabaretier en stand-up comedian. Daarbij combineert hij graag absurde gebeurtenissen in zijn leven met even absurde gebeurtenissen in de wereld. Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC.
  
Heleen Butijn houdt van stoeien met de Nederlandse taal, zingen, muziek en theater maken. Na haar baan in het volwassenen onderwijs is ze zich wat meer op haar hobby gaan storten. Haar liedjes zijn vaak beeldend en grappig maar hebben meestal een serieuze ondertoon. Heleen gaat elk jaar naar Buitenkunst waar ze meestal iets doet met theater, zang of liedjes schrijven. Dinsdag is zij voor de eerste keer te gast in de Open BAC.

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van Zolang de BAC maar open is, het actuele slotlied van de Open BAC.

Natuurlijk is er ook deze week een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (sax)  en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug