1519e Open BAC

Presentatie: Hans Sibbel

Open BAC

Dinsdag, 21 mei 2019
20:30u tot 23u

Cabaretier en stand-up comedian Hans Sibbel presenteert de Open BAC van 21 mei. Met in de line-up onder anderen Marieke Peper, Mattijs Verhallen, Marise den Bakker, Martin Spee, Jeroen Bouwhuis, Yvonne Prins, Frank van Schaik, Vocal Group Pulze en de BAC Band onder leiding van Vera Marijt.

Hans Sibbel groeide op in Amsterdam, studeerde een paar jaar economie en maakte samen met Dolf Jansen in 1988 zijn theaterdebuut in de Open Bak met het duo Lebbis & Jansen. Samen maakten zij vele theater- en tv-programma’s en oudejaarsconferences. Hij was redactielid van Dit was het nieuws en werkte voor Kopspijkers. Sinds 1993 is hij ook lid van de Comedytrain, het Amsterdamse gezelschap stand-up comedians dat opereert vanuit Toomler. Sinds 2000 maakte hij 9 soloprogramma’s, waarvan Branding in 2011 werd genomineerd voor de Poelifinario, het meest indrukwekkend programma van het seizoen. Het komende jaar toert Hans Sibbel door het land met zijn nieuwste programma: Het Amsterdam Verhaal.

Marieke Peper is een veelzijdig comédienne die vanaf kinds af aan al niet van het podium te slaan is. Zingen, dansen, acteren; ze vindt het allemaal even leuk. Stapje voor stapje ontdekte ze haar komisch talent, dat zich uiteindelijk echt ontpopt tijdens een workshop stand up comedy. Vanaf dat moment is ze verkocht. Met een flinke dosis zelfspot en enthousiasme vertelt ze verhalen. Persoonlijk. Schaamteloos. Tikkie ondeugend… maar ook kwetsbaar. Ze is een vat vol contrasten dat vooral op zoek is naar zichzelf… Maar we houden het luchtig mensen, want er moet wel gelachen worden. Hardop!

Mattijs Verhallen is cabaretier, pianist, liedjesmaker en docent. Hij stond in 2010 in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en bracht daarna zijn eigen programma Zolang de maat maar vol is. Daarna werkte hij mee aan de muziektheatervoorstellingen Snip en Snap en Happy Days. In 2016 sloot hij zich aan bij het comedy-sketch-theater collectief BOESJANS. Daarnaast schreef hij liedjes voor onder anderen Jan Beuving, Daniëlle Schel en Anne van Rijn en geeft hij regelmatig songwriting workshops. En natuurlijk was hij bijna vier jaar de energieke muzikale leider van de BAC-Band. Dinsdag presenteert hij een kleine greep uit zijn nieuwe repertoire. 

Marise den Bakker schrijft en zingt Nederlandstalige liedjes, waarbij zij zichzelf begeleidt op piano en gitaar. De 17-jarige schrijft daarbij over herkenbare onderwerpen uit het dagelijkse leven, waarbij ze grote thema’s als verdriet, hoop en liefde niet uit de weg gaat. Dinsdag is Marise voor de eerste keer te gast in de Open BAC. 

Amsterdams Allooi is een muzikale theatergroep die bestaat uit zanger Martin Spee, zangeres Hanneke van den Biggelaar, pianiste Ricky ten Bosch en explicateur Ronald M. Offerman. Na hun eerste succesvolle voorstelling Johnny ontmoet Shaffy speelt Amsterdams Allooi nu het nieuwe muziektheater-programma In Gelul kan je niet wonen. Het is een programma vol prachtige kleinkunstliedjes, gedichten en verhalen, van Jordaan tot Javastraat, van bedstee tot AirBnB, van Mosveld tot Zuidas. Het programma is op 26 mei in zijn geheel te zien in De nieuwe KHL, maar dinsdagavond laat Amsterdams Allooi in de Open BAC al vast een voorproefje zien.

Jeroen Bouwhuis studeerde aan de AHK in Utrecht en won in 2006 het Amsterdams Kleinkunst Festival. Sindsdien maakte hij verschillende programma’s waarmee hij ook in de Verenigde Staten optrad. In zijn shows combineert hij choreografie, mimiek en een unieke soundtrack tot fascinerende en succesvolle voorstellingen. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Yvonne Prins werkt samen met Elisabeth Boor aan een nieuwe voorstelling. Dinsdag staat zij met een allereerste try-out van die voorstelling in de Open BAC.

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van Zolang de BAC maar open is, het actuele slotlied van de Open BAC.

Vocal Group Pulze is een nieuw 15-koppig Amsterdams studentenkoor. Hun a capella repertoire bestaat uit 4-stemmige groovy arrangementen van nummers van onder anderen Adele, Jessie J. En Kovacks. Het koor staat onder leiding van dirigent Mark Hilgenkamp, die gespecialiseerd is in het dirigeren van lichte a capella muziek. Momenteel proberen zij zoveel mogelijk op te treden en dinsdag zijn zij voor het eerst te gast in de Open BAC.

Natuurlijk is er ook deze week een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (sax)  en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug