1520e Open BAC

Presentatie: Jan J. Pieterse

Open BAC

Dinsdag, 28 mei 2019
20:30u tot 23u

De Open BAC van 28 mei wordt gepresenteerd door puntdichter, presentator, interviewer en programmeur Jan J. Pieterse.  Met in de line-up onder anderen Marjolijn van Kooten, Joey van der Velden, De Rode Horde, Ewa Chojecka, Edo Blaauw, William Dashwood, Ton Hoenderdos, Eva Zwaving en de BAC Band onder leiding van Vera Marijt.

Jan J. Pieterse is actief op het podium in de voorstellingen Mannen van Taal, Wedstrijdje!? en Cultuur met mes & vork en was jarenlang vaste presentator van Cabarestafette, een wisselende cabaretvoorstelling van jong talent. Ook als tekstdichter heeft Jan zijn sporen verdiend. Ter opluistering van zijn presentaties leest hij puntdichten voor met een humoristische pointe. Behalve op het podium is hij  actief als theaterjournalist bij het Haarlems Dagblad en als programmeur van Cultuur met mes & vork en stadsschouwburg Haarlem.

Marjolijn van Kooten studeerde Economie en Communicatiewetenschap en schreef zich pas daarna in bij een theateracademie. Na haar finaleplaats bij het Amsterdams Kleinkunst Festival treedt zij al weer jaren op als cabaretière. Ze schreef het boek Schijtluis, over haar leven met een angststoornis, en toerde samen met psychiater Bram Bakker door heel Nederland met de voorstelling Geen paniek over angst. De afgelopen seizoenen speelde ze met veel succes haar solovoorstelling Ik zie de bui al hangen. Op 31 mei speelt Marjolijn de dernière van deze voorstelling in het DeLaMar Theater. Dinsdag speelt ze in de Open BAC een fragment uit een nieuwe gelegenheidsvoorstelling over vrijwilligerswerk. 

Joey van der Velden is acteur, televisiepresentator, stemacteur en radio-dj. Hij volgde jarenlang theaterles op het Jeugdtheater Hofplein en speelde in verschillende (jeugd)theatervoorstellingen. Ook was hij te zien in speelfilms als Ellis in Glamourland en Minoes en in series als Luifel & Luifel, Toen was geluk heel gewoon, Onderweg naar Morgen, Costa en Kinderen geen bezwaar. Tussen 2011 en 2016 was hij te horen als dj op het Nederlandse radiostation Qmusic. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC. 

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren 80 actief is en regelmatig in de Open BAC te bewonderen is. Dinsdagavond staan zij in de Open BAC met een scène uit één van hun laatste theaterprogramma’s. En als altijd wordt die  scène gespeeld door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harm Jan Leemhuis.  

Ewa Chojecka studeerde Eventmanagement aan Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten en werkt momenteel als medewerker marketing & communicatie bij Internationaal Theater Amsterdam. Daarnaast volgt zij de kleinkunstopleiding van Selma Suzanna, is ze een gepassioneerd zangeres en steunt zij de Open BAC als vrijwilligster. Dinsdag zingt zij, begeleid door de BAC Band, een lied uit haar repertoire. 

Edo Blaauw deed al in 2007 met zijn cabaretgroep De Cartoons mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival waar hij de persoonlijkheidsprijs won. Ondanks al zijn podiumervaring stond hij tot vorige jaar nog nooit in zijn eentje op het toneel. Toen was hij voor het eerst in de Open BAC en dat beviel hem zo goed dat hij vanavond terug is met een nieuwe try-out van stand-up-materiaal.

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. Dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire, waarbij hij wordt begeleid door de BAC-band onder leiding van Vera Marijt.

Ton Hoenderdos omschrijft zichzelf als ‘liedverteller’. Hij maakt verhalen in lied en tekst en in zijn theatervoorstelling voegt hij daar beeldanimaties aan toe. Dinsdag presenteert hij in de Open BAC een fragment uit zijn theaterprogramma.   

Eva Zwaving is zangeres, tekstschrijfster en liedjesmaakster. De afgelopen jaren ontwikkelde zij zich niet alleen tot een méér dan verdienstelijke zangeres, maar ook als liedschrijver. Dinsdagavond zingt zij het actuele slotlied van de Open BAC.

Natuurlijk is er ook deze week een hoofdrol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (sax)  en Jonas Kroese (drums).

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug