1521e Open BAC

Presentatie: Cor Bakker

Open BAC

Dinsdag, 4 juni 2019
20:30u tot 23u

Het Open BAC- seizoen wordt dinsdag 4 juni traditiegetrouw afgesloten met een bijzondere avond. Géén gewone Open BAC dus, maar een prachtige selectie van de mooiste, leukste en ontroerendste liedjes die eerder dit seizoen in de Open BAC werden uitgevoerd. De avond wordt gepresenteerd door de pianist en meester-begeleider Cor Bakker.

De line-up bestaat dinsdag uit Bas Marée, Machteld van der Gaag, Gerrie Hondius, Kirsten Berkx, Hanneke Last, Britta Maria, Janneke Rinzema, Daphne Groot, Johan Hoogeboom, Mees van Haren, Vera Marijt, Carlo Banning, Pepijn Cladder, Arie van der Wulp, Koen Franse, Eva Zwaving, Heleen Butijn, Arthur Gumbs en Madelijne Kool. 

Zij zingen repertoire van onder anderen Jules de Corte, Conny van den Bosch, Brigitte Kaandorp, Boudewijn de Groot, Jacques Brel, Bram Vermeulen, Jenny Arean, Conny Stuart, Jeroen van Merwijk, Johan Hoogeboom, De Dijk, Annie M.G. Schmidt, Niet uit het Raam, Heleen Butijn, Eli Asser en Madelijne Kool. 
 
En natuurlijk is er aanstaande dinsdag een hoofdrol weggelegd voor deweergaloze BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Jonas Nieuwenbroek (drums). Laat je deze prachtige avond vol mooie liedjes & kleinkunstjuweeltjes niet ontgaan!

Cor Bakker begint op 11-jarige leeftijd met pianospelen. Hij raakt als kind geïnspireerd door Louis van Dijk, die toen al een bekend pianist was.  Uiteindelijk was het ook Louis van Dijk die Cor aanspoorde zijn muzikale talent verder te ontwikkelen aan het conservatorium. In 1984 studeert Cor cum laude af aan het Amsterdamse Sweelinck conservatorium in de richting piano/improviserend musicus. Hij vervolgt zijn studie in Los Angeles bij de Amerikaanse pianist, componist en arrangeur Clare Fischer. Tot op de dag van vandaag is deze oud-docent Cor’s grootste muzikale inspirator.  

Na zijn studie begeleidt Cor Bakker nagenoeg alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is, is hij elf jaar lang vaste pianist van het Metropole Orkest en werkt hij mee aan diverse radio- en televisieprogramma’s. Televisie gaf hem landelijke bekendheid, toen hij de muzikale begeleiding op zich nam in de vele programma’s van Paul de Leeuw.  Hij werkte mee aan diverse theaterproducties en concertseries, als onderdeel van een groter geheel of als begeleider van artiesten als Karin Bloemen, Jenny Arean maar ook internationale sterren als Shirley Bassey en Oleta Adams.

In 2010 wil hij de rollen ook een keer omdraaien en trad de altijd zo bescheiden begeleider nu letterlijk op de voorgrond als gastheer in zijn theaterserie ‘Cor Bakker Ontvangt’. Daarin ontving hij artiesten als Brigitte Kaandorp, Louis van Dijk en Mike Bodde. Cor Bakker heeft tot nu toe zes eigen albums uitgebracht en verleende zijn medewerking aan diverse cd- en dvd producties van andere artiesten. 

Eind 2014 ontwikkelt hij een educatief online pianoles programma, via internet geeft Cor online pianolessen aan zowel beginners als gevorderden via de website: www.pianospelenmetcor.nl. In 2012 werd Cor Bakker bovendien geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Aanstaande dinsdag presenteert Cor Bakker voor de eerste keer de Open BAC!

 

Reserveer hier je kaarten!


< terug